Reklama

Reklama

Luther - Série 5

(série)
Trailer

Epizody(4)

Obsahy(1)

Když se v bezměsíčném přítmí Londýna zrodí nová noční můra, inspektor John Luther (Idris Elba) musí znovu čelit hlubinám lidské zkaženosti. Zatímco série děsivých vražd nabývá na troufalosti, Luther a nová seržantka Catherine Hallidayová jsou zmateni změtí stop vedoucích špatným směrem a zdánlivě nastražených tak, aby střežily nevýslovnou hrůzu. Přestože ho případ přivádí nebývale blízko k podstatě skutečného zla, zdráhavý Luther musí také čelit démonům z vlastní minulosti. Zatímco se znovu ocitá v palebné linii, musí si vybrat, koho má chránit... a koho obětovat. Ať už se rozhodne jakkoli, bude to mít pro lidi kolem něj zničující následky... a on sám už nikdy nebude stejný jako dřív. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (42)

Charlie84 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poslední (snad) Luther to nemá lehké. Elba je stále ikonický, leč způsobem, který byl před 10 lety cool, před 5 ok a dnes…všechny výtky zde zmíněné samozřejmě platí. Luther moc nedává smysl, trable postav roztažené přes pět sezón nemůžou fungovat už z principu, tady je to o to víc vidět, protože je to fakt pořád to samé. Na popáté se to už všechno nutně muselo aspoň NĚJAK vyřešit, což samo o sobě dávalo sérii určitý drajv. Navíc si Luther kvůli nové kolegyni (velice dobrý casting) většinu času hrál na správňáka, což byla vítaná změna. Vyřešilo se to samozřejmě dost divně, přesto by bylo rozumné to tak nechat a už se k Lutherovi nevracet. Pokud přesto scénáristé a Elba dojdou k opačnému názoru, asi mě opět ukecají. Bude to zase to samé, opět přiměřeně blbé a Elba to opět utáhne. Nebo možná ne. Doufejme, že se to nikdy nedovíme. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

I keď nejde o najlepšiu sériu, tak ide o sériu naucelenejšiu, najmä vďaka tomu, že sa rieši jeden detektívny prípad a jeden so značnou dávkou osobnej zainteresovanosti od prvej do poslednej časti. Prím hrajú, dá sa povedať, ženy, muži sa riadia dosť svojimi emóciami, ale zase niet sa čo čudovať, keď im umierajú blízki ľudia. Kto na konci zomrie a kto ostane nažive sa dalo predpovedať, každopádne kombinácií bolo viacero, Luther išiel pomerne konvenčnou cestou, na čom ale nie je nič zlé. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Luther bol kedysi super seriál. Bol. Prvé 3 sezóny. Už počas nich ma síce štvala Alice, ktorá ma iritovala a znechutila mi mnohé scény (nie som si istý, či to bolo nesympatickosťou postavy, alebo herečky, ale asi šlo o kombináciu obidvoch faktorov), no hlavná postava, pochmúrna anglická atmosféra a brutálne zločiny z Luthera urobili jeden z najvydarenejších dramatických seriálov desaťročia. Skrátená štvrtá séria (obsahujúca len dva diely oproti dovtedajším štyrom resp. šiestim) bola nemilým precitnutím, ale piata je ešte výraznejším utrpením a po tomto by naozaj bolo najlepšie, ak by šiesta nevznikla. Vedel by som si ju síce predstaviť (alebo filmový celovečerák na spôsob Mlčania jahniat), ale keď vidím, čo Neil Cross so svojím dieťaťom stvára posledné dve série, tak si myslím, že stratil súdnosť a bol by na obtiaž. Piata séria nie je nič extra, niektoré zločiny a magori sú síce tradične lutherovsky pôsobiví, ale „hlavný“ mafiánsky scenár je biedny a ZNOVA nás otravuje príšerná Alice. Navyše už mám vážne dojem, že scenáristi Luthera zahnali do slepej uličky a sprotivili ho fanúšikom, i samému sebe. ()

ghatos 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Málo dílů a nezvládnutý závěr, no i tak to pořád bavilo. Alice už byla přeci jen ohraná a celkově to někdy vypadlo jak na divadle, když se třeba Luther opakovaně teatrálně vystavil dobrovolně své smrti, jen aby ukázal nepřátelům, jaký je to frajer. Inu všeho moc škodí a tady se to prostě urvalo všechno ze řetězu. Přes všechna negativa to hodnotím stále vysoko, snad už nebude nikdy další série. 72%. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jako malé dítě jsem zbožňoval pudink, ale víc než ujídání z plného talíře mě bavilo lovení škraloupů z hrnce, takových těch zbytků, které ulpěly na dně a na stěnách nádoby. Užíval jsem si to s perverzní rozkoší a jen díky tomu dávám (jak doufám) poslední sérii Luthera tři hvězdičky, protože v tom případě se stávám imunním k viditelné snaze vytěžit z vysychajícího ložiska nerostu poslední zrnka komodity. Už dávno to ztratilo pocit preciznosti, chytrosti, jen to snaživě opakuje schémata, která kdysi u diváků tak bodovala. Dokonce ani návrat Ruth Wilson už nevytváří takovou chemii mezi Johnem a jeho femme fatale. Je to prostě po všech stranách nastavovaná kaše. Ale těch 50 % nechám, protože jsem toho zarputilého černého detektiva i jeho nebezpečnou protihráčku měl opravdu rád. ()

Galerie (54)

Reklama

Reklama