Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Inspektor John Luther se ocitl doslova mezi mlýnskými kameny. Zatímco se pokouší zastavit šíleného vraha Jeremyho Lakea, který ztratil veškeré zábrany, musí také čelit vyhrocené vendetě mezi Alicí Morganovou a Johnem Corneliem. Ten po smrti svého syna povolal do akce nájemného zabijáka Palmera. A přestože se Lutherovi podařilo doslova v poslední chvíli zachránit unesenou Penny, Lake policii zatím uniká. Nešťastnému inspektorovi přitom v uších stále zní výstřel, který ukončil život jeho dávného parťáka a kamaráda Bennyho. A tak jako již tolikrát předtím nasedá do auta a vydává se vstříc svému osudu. (Česká televize)

(více)

Recenze (11)

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak minule som bol nespravodlivý a čakal, že prípad je viac menej vyriešený, ale Jeremy sa len tak nenechal. Uzatvára sa v podstate všetko, čo bolo treba uzavrieť, čo sa uspokojivo podarilo. Zároveň ale s vedomím, že ak by vznikla aj ďalšia séria, tak by bolo kde pokračovať, respektíve kde nanovo začať. Finále je skrátka dostatočne uspokojivé, ale nebudem tvrdiť, že nemohlo byť aj lepšie, najmä čo sa týka emócií. ()

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Konečne je koniec. Dúfam, že šiesta séria nikdy nevznikne (možno by som strpel celovečerák na spôsob Mlčania jahniat, ale určite nie pokračovanie v duchu štvrtej a piatej sezóny). ()

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Luthera nechal scénárista udělat tolik věcí, že se to do jedné postavy ani nevejde. A stejně tak kolem něj vytvořil mnoho složitých událostí a nechal umřít tolik postav, že už to přerostlo v sebežroutskou a elegance prostou exhibici. A je to škoda...stačilo méně tlačit na pilu a dát postavě Luthera víc vlastností, než jen ...chlápek, který všechny využívá a všechno mu nakonec projde. ()

ghatos 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přebujelé a překombinované. Už minulé ve mě klíčil dojem, že seriál Luther tak trochu začíná požírat sám sebe a tady se to naplno ukázalo. Snaha o maximum všeho možného byla na úkor kvality. 2 základní vyprávěné linie byli prostě moc na tak málo dílů. 71%. ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hláška v pätnástej minúte je najlepšia minimálne za sériu. Ďalšie rozšírenie Lutherovej postavy a možné predĺženie mafiánskej zápletky. Záver mimo, s logickými lapsusmi, aby finále vrcholilo ako v antickej dráme, no postavy pritom nemali takú hĺbku. Luther ešte možno, ale ostatní mu v sérii sekundovali len veľmi slabo. ()

zencitizen 

všechny recenze uživatele

Luthera mám rád, ale toto už bylo čiré utrpení. Všichni se v tom plácali a čekali až to skončí. Shenk, Alice i Luther sám. Myslím že už jen čekali na ránu z milosti. Ten jeho IT kolega z práce byl asi rád (spolier), že dostane kulku mezi oči, aby se tam nemusel producírovat dál. Jinak je tam ale mnoho nesmyslných lapsů ve výstavbě postavy. Z Luthera se stal už jen takový věšák na situace, který je směšný a nedůvěryhodný. Copak by pro člověka bylo emočně, citově a morálně udržitelné, aby jeho nejbližší přátelé hynuli jak na běžícím páse a on jen plačtivě řešil tu nyní už absolutně nezajímavou pschopatku Alice Morgan? To už nebyl Luther, jen jeho unavená projekce. Měli by udělat vlastní sérii Schenkovi, to je správný badass :-) ()

subic 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jednoznačně jeden z nejlepších dílů, kterým krásně vygraduje celá série i celý seriál, zatím? Bude ještě pokračování? Musí být. Lutherova trochu divoká bývalá holka a věčná komplikátorka Alice Morgan je konečně mrtvá. ()

Reklama

Reklama