Reklama

Reklama

Luther

(seriál)
  • Velká Británie Luther (více)
Trailer 4
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
Velká Británie, (2010–2019), 19 h 40 min (Minutáž: 57–62 min)

Tvůrci:

Neil Cross

Scénář:

Neil Cross

Hrají:

Idris Elba, Dermot Crowley, Warren Brown, Ruth Wilson, Michael Smiley, Paul McGann, Nikki Amuka-Bird, Steven Mackintosh, Saskia Reeves, Indira Varma (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(20)

Vrchní inspektor John Luther patří v nadsázce řečeno k pomyslné svaté trojici BBC, již představují jména Wallander, Sherlock, Luther. Tři rozdílní detektivové, kteří v současné seriálové tvorbě zastupují to nejlepší, co je v kriminálním žánru k vidění (a se všemi máte možnost se setkat ve vysílání ČT). Luther, drsný londýnský detektiv Útvaru pro těžké zločiny, představuje typ vnitřně rozervaného hrdiny, který se kromě řešení kriminálních případů musí vypořádat i se svými vnitřními démony. Je to člověk, který práci obětoval vše a ona se mu odměňuje peklem. V jednu chvíli na jeho adresu zazní, že kdyby ve správném životním okamžiku přečetl jinou knihu, mohl být někým úplně jiným, třeba knězem. John Luther není obyčejný detektiv. Při vyšetřování využívá neortodoxní metody, kašle na zavedené postupy a prosazuje své vlastní pojetí spravedlnosti.
V titulní roli exceluje Idris Elba, který byl za své strhující ztvárnění nejednoznačného hrdiny oceněn prestižním Zlatým glóbem v kategorii nejlepší herec v televizní minisérii nebo televizním filmu. Temnému ladění seriálu odpovídá i celkový vizuální styl, tvořící neodmyslitelnou součást jeho úspěchu. Špičkovému zpracování odpovídá též zvláštní péče věnovaná hudební složce. Vedle triphopových legend Massive Attack, jejichž skladba Paradise Circus podkresluje úvodní titulkovou sekvenci, zazní v závěru každé epizody pečlivě zvolená píseň takových hudebních veličin, jakými jsou Marylin Manson, Muse, Beck, Nina Simone nebo skupina Grinderman. (Česká televize)

(více)

Recenze (376)

Matty 

všechny recenze uživatele

První řada výborná. „Mám to na háku“ polda, jehož totální vnitřní rozervanost hraničí s antickou tragédií a jehož konfrontace se svůdně psychopatickou Alicí připomínají introspektivní pohledy do zrcadla, které vám odhalí i to, co byste nejraději zakopali hluboko pod zem. K tomu nepříjemně realistické zločiny, jež jsou spíše impulsem k psychologickým hrám mezi vyšetřovateli a vyšetřovanými (nejčastějšími oběťmi jsou policisté) než ke standardnímu odhalování vrahovy identity (která je většinou brzy odtajněna). A samozřejmě zdrcující finále, vyhrocené skoro stejně intenzivně jako finiš třetího dílu Sherlocka, které hrdinovo neštěstí dovádí až na hranu autorského sadismu. Druhá série se svou neředěnou vážností a stupňovanou brutalitou zločinů tu hranu překračuje. Příliš často a nápadně se předpokládá, že se zlosyn zachová určitým způsobem a, ejhle, on se tak opravdu zachová. Tvůrci zužitkovávají snad každé z klišé supertemných kriminálek, jež jsou shazovaná v A Touch of Cloth. Jako kdyby jim stačilo, že Luther je v háji a už se nenamáhali jeho postavu někam dál posunovat. Takže jenom vyměnili Alici za jinou vykolejenou, ale mnohem méně zajímavou dívčinu, která by mohla být nanejvýš protagonistovou dcerou, nikoli jeho temnou stránkou. Lutherovi vnitřní démoni byli vůbec dost zkroceni (v poslední epizodě se chová jednoduše jako magor, ne jako muž až fanaticky oddaný svým zásadám) a to navíc v zájmu scén silně čpících sentimentem. Pravdou ovšem je, že Elba, obdařený mimochodem přesně tím typem charismatu, které potřebuje představitel Bonda, předvádí konstantně fenomenální výkon a některé nepříjemně konfrontační voyeristické záběry kruťáren vybízejí k obsáhlejší studii o zobrazování násilí v televizních detektivkách. 80% Zajímavé komentáře: DaViD´82, Traffic, SarumanKo ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

1. sezóna: Prvé dve časti slabšie, ale akonáhle tvorcovia a herci striasli úvodný kŕč, začalo to skvostne gradovať a druhá polovica série je skvelá po všetkých stránkach. Napätie, drsné zvraty, nekompromisné násilie, skvelí herci (vrátane vedľajších postáv). Nakoniec vysoko pozitívne dojmy. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Chyba čekat, podobně jako já, dalšího vtipného asociála s geniálním mozkem, jako jsou Sherlock, či dr. House. John Luther je detektiv z masa a kostí, který práci obětoval svůj osobní život a ona se mu odměňuje peklem. Neděje se tak skrze vtipné bonmoty, ale naopak přes nepříliš vábné stoky londýnské společnosti, kde se mrtvými opravdu nešetří, přičemž se stíhá rozvíjet i hrdinův charakter, jehož byste do vzorové příručky mladého policisty rozhodně nezanesli. Idris Elba propůjčil své postavě onu zvláštní auru ne příliš sympatického a přesto respektovaného člověka, který vnitřní etiku zahodil už dávno, ale fandit mu nakonec budete. Po dvou řadách se uctivě ukláním. [PS: Pokud dojde na další sérii, chci zpět více Alice Morgan!] ()

T2 

všechny recenze uživatele

po prvom diely veľká spokojnosť, má to dobrý spád, Idris Elba je výborný __pozretých 5častí a má to dobre vykonštruovaný dej __pozrel všetkých 10dielov a fakt pecka, lepší detektívny seriál tu dávno nebol /90%/ ()

woody 

všechny recenze uživatele

Po druhé řadě zvyšuji a připojuji se k zajímavému a vše vystihujícímu názoru, že Luther je třetím pomyslným rohem trojúhelníku, hned po Wallenderovi a Sherlockovi. Britská seriálová invaze pokračuje, chceme z toho minimálně pětiúhelník, tož poďme, BBC. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Rukopis BBC je poznat na první pohled, spíše konverzační a psychologický rozměr převládá a udává směr, kterým se percepce detektivky bude ubírat. Zdá se mi ale, že je děj trochu moc překombinovaný a geniality hlavní záporné postavy (v podstatě ale i detektiva Luthera) je až příliš... Idris Elba také nemá to absolutní charisma, jako třeba jeho Stringer z amerického seriálu The Wire, ta stylizace geniálního, byť vnitřně rozervaného detektiva, je výborná, ale ne naprostá... Každopádně detektivní seriál je to povedený... ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Nejdříve přišli George Gently spolu s Wallanderem, poté se připojil Sherlock a mezi ně se vklínil Luther. Čtyři jména ze stáje BBC One, všechno kriminálky, které sice mnohé spojuje, ale přesto je každá úplně jiná. Tam kde jsou první dva jmenovaní (nejlepšími možnými) zástupci klasického "oldschool" přístupu k žánru (jeden v šedesátkách a druhý v současnosti a oba výrazně po svém), tam kde ten třetí je jejich (nejlepším možným) přesným opakem, tak tam je Luther nikoli mezi nimi, ale na čtvrtém vrcholu pomyslného čtyřúhelníku, byť především díky závěrečným dvěma epizodám, které do té doby "jen" nadstandardně kvalitní seriál tahají do nepoznaných výšin. První čtyři epizody totiž zaujmou charaktery a především pnutím v originálním "vztahu" Johna a Alice (úplně vidím crossover Dexter Morgan meets Alice Morgan). Zase až tak ovšem nezaujmou případy samotné. Ty nejsou vůbec špatné, ale obdobné jste již jistě viděli i jinde a tak si říkáte "řešte osobní rovinu, řešte osobní rovinu". No a ono to přijde, nebojte. A jakmile to přijde, tak tolik nekompromisních zvratů a intenzivního napětí, aby jeden pohledal. A stejně by nenašel. Ve druhé sérii (dva samostatné případy rozdělené do čtyř dílů) si tvůrci naštěstí uvědomili v čem byli nejsilnější během první sezóny a zkombinovali tedy vypjatost a nekompromisnost v osobní rovině s "běžnými" případy. Je to taková zlatá střední cesta mezi oběma přístupy z minulé sezóny, která mírně drhne snad jen v prvním rozjezdovém dílu a především v tom, že Alice by to chtělo podstatně více (a hlavně jejího sexy "mig-mig"). A Elba v roli znatelně roste; jestli minule mohly nějaké hnidopišské výtky na jeho výkon být, tak zde už je to bez debat naprosté splynutí s postavou. Třetí série je ovšem nejen usnutí na vavřínech, ale i pád z nich. Tuctové, nedotažené a zacyklené ve schématech minulých sériích. Autoři se snaží o osudovou linii, ale v závěrečné epizodě je Luther odsunut na třetí kolej. A tak je to tu se vším; spousta dobrých motivů, spousta nápadů, ale vše tak nějak vyzní do ztracena. I ten návrat Alice je takový nijaký. Elba táhne co to jde, ale nemohu si pomoct, že celá linie s vnitřními záležitostmi je blbá až hrůza. A ve stínu dějové linie (a ostatně i stylu) Line of Duty to zarazí o to více. Stále nadprůměr, ale i tak jde o znatelný pokles kvality. Čtvrtá série pak hraje na jistotu a recykluje to, co fungovalo nejlépe. Což možná nepotěší, ale na ploše pouhých dvou epizod to nesporně funguje; o tom žádná. S1: 4/5 S2: 4/5 S3: 3/5 S4: 4/5 ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,JSEM JOHN LUTHER. VRCHNÍ VYŠETŘOVATEL…“ /// Jeden policajt – pro změnu černej (ty vole, nic proti němu nemám! A není snad? No tak vidíš!), nemá žádný extra vlastnosti a tady pozor! – JÁ ASI NĚCO NEPOCHOPIL… Detektiv je suchej (a vostrej, to von je!), vostatní poldové jsou… prostě jsou, naštěstí zločinní hajzlové maj koule (i když jeden před jejich protřepáním potřebuje kabelku – poznámka pro milovníky kabelek). Taková realita – všichni věděj, kdo je vrah, ale (prej) nemůžou nic dělat. Tak nedělaj nic, seděj si tam v tý svý komorní atmosféře, možná i prděj, aby byla dusnější… a když už teda někdo na něco dojde, tak je všechno dopředu tak čitelný, že i já, kterýmu říkaj ,,blesku“, jsem asi tak vo dva díly vpředu. Sorry, nejsu velkej fanda vobyčejnejch krimi seriálů, a tohle je jeden z nich. Hraje si na něco víc a přitom takový Bron/Broen má kromě dobrýho sráče i sympatickou policajtku. A co je tady? PRD! Snaha vo dva lidi v záběru - tím má jako něco vzniknout? Taky tady není žádnej vývoj (jako rozumnej) charakterů. Z toho se stane čurák a ten procitne. ZÁZRAK (Michaeli Schumachere – dějí se!). Mám obdivovat lidi, co dělaj mezi (téměř) geniálníma dedukcemi naprosto hovadský rozhodnutí, aby tak rozehráli hru, jenž má bejt poutavá (asi pro 90% lidí i byla), přitom stačilo zavolat záchranku. Nebo snad – vy taky neumíte vytočit 155? Dávám 2*, protože si myslím, že 75% lidí, kteří dali 3***, bylo stejně nasranejch jako já! Další série nechám těm, jenž podlehli fascinaci. Třeba Alicí Morgan – aha, vona tam nebude… a přitom byla jediná… /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zjistím, že v Anglii jsou policajti. 2.) Baví mě, když se na někoho šije bouda. 3.) Thx za titule ,,afix a jirkazuza“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prvá séria štartovacia a teda trošku opatrná, ale i tak super (70%). Idris Elba stvárnil svoju pravdepodobne životnú rolu. Luther je ikonická postava, atmosféra pochmúrnej a drsnej Veľkej Británie je stvárnená krásne stiesňujúco (milujem tú krajinu) a super sú i dialógy, temné zápletky a drastickí vrahovia. Tvorcovia nemajú občas problém odpraviť ani pre dej kľúčovú postavu. V druhej a tretej sérii sa to ešte zlepšilo (obe 80%). Bohužiaľ, štvrtá (60%) séria sa príliš nevydarila. Bola síce skrátená, obsahovala len dva diely, ale aj to bolo o dva viac, než bolo treba. Piata (40%) na tom bola ešte horšie. Štvrtá a piata vyslala Luthera na cestu, ktorá ho sprotivila mnohým jeho fanúšikom. Mne určite. Najvýraznejším mínusom seriálu je nepochopiteľné sústredenie na nesympatickú psychopatku Alice, z ktorej sa tvorcovia (márne) snažili urobiť Lutherovu Nemesis. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// John Luther is THE man. Asi to má co dělat i s faktem, že Johnové jsou obecně borci. John McClane, John Rambo, John Matrix, Bruce Way... fajn, to možná není John, ale je to taky borec ergo by to klidně mohl být John. Anyway, John Luther je rozhodně po právu jedním z nich. Tohle je špinavej, hnusnej Londýn a bad guys tu tvoří jenom ti nejhorší z nejhorších. Psychopati, maniaci, vojáci, sérioví vrazi a další si tu kráčejí ulicemi a jediný, kdo se jich nebojí je náš John. Vlastně ne, on se jich bojí stejně jako my. Luther ale nemá na výběr, protože někdo se jim stavět do cesty musí. Stojí ho to jenom ženu, osobní život, zdraví a koneckonců i rozum.1. série - 100 %, 2. série - 90 %, 3. série - 90 %, 4. série - 80 % ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Dá se tomu říkat poměr, když spím se svou ženou za zády jejího milence?" Na tuto otázku neumím odpovědět. Stejně tak na otázku, co se mi na Lutherovi vlastně nelíbilo, když jsem jeho sledování zabalil po 1. sérii? Vždyť je to takovej sympaťák. Trošku cholerickej, ale sympaťák. A jak se umí tvářit, že přemýšlí, to je fakt prvoligový. Jenže já jsem se při tom trošku nudil a vlastně mi bylo zcela jedno, jestli něco vyřeší, zasukujou se mu mozkový závity nebo mu Alice utáhne péro ve svěráku. Možná za to může čerstvě odhalený podezření, že jsem rasista, když mi vadí cokoli černýho pocházejícího z Anglie. Asi budu muset míň čumět na fotbal. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

První díl nastíní vynikající kriminálku, v níž neobyčejný, cholerický a svým způsobem geniální detektiv páčí pravdu z jen o něco méně geniálních padouchů. Středobodem seriálu není pátrání po kriminálníkovi, jako spíš hledání možností, jak jej usvědčit. Je to osvěžující psychologická hra, kde jsou hráči často známi již od samého počátku. Bohužel jak narůstá počet dílů, zjišťujeme, že Luther dostáhne svého až příliš často díky náhodě, štěstí, či velmi nepravděpodobnému tipu. V detailech Luther také někdy mlží, realističnost v žádném případě nedosahuje úrovně The Wire, Luther chce být zkrátka jen zábavnou TV show, která si dává záležet na atmosféře... 8/10 ()

Traffic 

všechny recenze uživatele

Protiváha všem geekovským vyšetřovacím seriálům, tentokrát s nezvladatelným alfa samcem v hlavní roli. Velmi mi sedne vizuálně tlumené ladění obrazu, kdy se na pozadí industriálního pošmourného Londýna promenují postavy v béžových nebo šedých oblecích. Idris Elba v tomhle prostředí vypadá prostě démonicky. Navíc je ten seriál zajímavý stylisticky - často využívá netradičního rámování, kdy se postavy (ať už ve velkých celcích, polocelcích nebo detailech) nachází na samém okraji záběru. Beru to jako znázornění Lutherova psychického rozpoložení a stylu života, tedy neustále "na hraně" (to je přímo tematizováno v druhé epizodě [a pravděpodobně nejen tam], kde v úvodu stojí na okraji střechy mrakodrapu). Kamera i střih celkově působí jakoby rozevlátým, neuspořádaným dojmem, kdy není jasné, proč se některé prostřihy vůbec dějí, ale hlavně z hlediska rytmiky je to všechno neuvěřitelně precizní (což mimochodem rovněž koresponduje s Lutherovými vyšetřovacími metodami). V posledních epizodách první série už to bohužel není tak stylisticky opojné (přibývá konvečních over-the-shoulder záběrů/protizáběrů atd.), protože je hlavní důraz kladený na imerzivnost a vypjatost děje. Vyhrocené události, ke kterým seriál v závěrečných dvou dílech přerývaně dospívá, mají určitým absurdním způsobem kouzlo a Luther se tady podle mě definitivně přibližuje komiksu (Alice jako jokerovská Catwoman, Luther jako rozervaný batmanovský hrdina...). Je zajímavé, že nolanovská batmanovská série směřuje opačným směrem - od komiksu k temnému "zrealističtění", takže kriminální "cop series" z Londýna a komiksovky z Gothamu k sobě mají až podivuhodně blízko. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Drsný polda bojující s vlastními démony tady byl již mnohokrát, tím Luther nikoho neohromí. To jeho perverzní vztah s vražedkyní Alice, který přináší záplavu pamětihodných momentů, ze seriálu rychle udělal hit. Zábavnou i krutou první sérii shazuje pouze zastaralý přístup, kdy v každé epizodě řeší nový případ. V dalších sériích od toho tvůrci upustili, ale zároveň nepochopitelně odstavili Alice mimo hru. Nabitý kalendář Ruth Wilson je fakt hloupá výmluva. Čtvrtá série si vystačí jen s jejími fotkami a závěrečná ukazuje, že možná ani nevěděli, jak s tak ikonickou postavou pracovat. Oceňuji snahu, aby všichni padouši byli svou genialitou či bestiálností na úrovni Mlčení jehňátek a Sedm, ale na konci přeci jen zůstává pachuť z promarněného potenciálu. S1: 80% S2: 70% S3: 75% S4: 60% S5: 65% ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Londýn - životem pulsující gigantická metropole, která se pyšní luxusními ulicemi, chrámy konzumu, univerzitami, bankami či muzei. Jenže o nich seriál nevypráví a v jejich interiérech se jeho příběhy obvykle nedějí. Hrdinou seriálu je totiž policista, který se specializuje na nejtěžší zločiny a jeho úkolem není pohybovat se v příjemném prostředí rezidenčních čtvrtí mezi počestnými daňovými poplatníky vedenými těmi nejlepšími úmysly a vykonávajícími ty nejušlechtilejší skutky. Jeho údělem je prohrabávat kal na dně, odkrývat špínu, mařit záměry psychopatů a zločinců vedených nenávistí, touhou po pomstě nebo po majetku. Z řady dalších seriálů podobného ražení Luthera vydělují postavy. Luther je totiž posedlý svou prací a obětuje jí i své rodinné zázemí. Jeho nasazení a intuice z něj dělají nadmíru nebezpečného soupeře podsvětí, jenže jeho protivníci taky nejsou žádná béčka a dokážou zasadit úder na tom nejcitlivějším místě. Luther není seriál o kapsářích nebo kasařích, ale o velkých nočních můrách moderních společností a velkých měst. Je o teroristech, vyděračích či sériových vrazích. Ty zločiny jsou někdy až příliš monstrózní, Lutherova intuice přehnaná a zápletky či vztah mezi hrdiny poněkud vykonstruované, ale postupem času jsem se naučil vnímat Luthera jako realističtější a míň umělohmotnou obdobu zábavných sérií typu Dextera. Z Luthera jsou cítit skutečné emoce, páchne to tam tu přízemní, tu heroickou člověčinou. Jeho rozhodování o životu a smrti dvou žen, které pro něj měly zásadní význam a představovaly hodnotový protipól, který se v každém z nás neustále sváří, považuju za jednu z nejsilnějších seriálových scén, které jsem kdy viděl. Navíc postava inteligentní a nevypočitatelné Alice Morgan patří k těm nejcharismatičtějším padouchům, kteří kdy měli tu čest bavit publikum na televizních obrazovkách, a jejich vzájemný vztah s Lutherem je asi tím nejpošahanějším a zároveň divácky nejvděčnějším, jaký kdy vytvořil scénárista mezi kriminalistou a pachatelem zločinu. Tak sympatickou psychopatku jsme tu myslím ještě neměli... Celkový dojem: 95 %. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

(Viděno kompletních 5 sérií) Luther je sympaťák (Elba má obrovské charisma), ale i impulsivní ranař s instinktem lovce, který se s ničím neštve a pravidla obchází dle potřeb. Vedlejší protagonisté jsou mnohdy též výborní, hlavně „kamarádka do deště“ (1 z nejlepších postav). To samé platí i pro záporáky, ať už vnější či uvnitř policie, nejde o žádná ořezávátka. Jinak je Luther napínavé krimi s parádní atmosférou, solidními případy a zvraty, kterými se nešetří, dobrou hudbou a i špetkou humoru. Tři řady jsou skvělé a…kupodivu to u nich neskončilo. Čtvrtá série je pak trochu zvláštní, kvalitou srovnatelná, přesto něčím jiná. A potom přijde 5. řada a kruh se uzavře…Ne, nebudu nadávat na závěr jako ostatní, spíš mě jen mrzí, že nebyl pocitově blíž tomu z 3. série, loučilo by se mi líp (anebo ne?). Jediný politováníhodný nedostatek tak vidím v mizení (přeživších) postav, divák hned o několika z nich už neuslyší (bez vysvětlení). I přes to stále prvotřídní britská žánrovka za 5*. „Pořád se to nazývá nevěra, když spím se svou ženou za zády jejího milence?“ ()

Mertax 

všechny recenze uživatele

Tak tento seriál se ničeho nebojí. *Velké spoilery* Na konci první řady nechají tvůrci zemřít Lutherovu ženu, ve třetí sezóně dostane Justin brokovnicí a vám jen zůstane čelist na zemi. Luther je obviněn z vraždy své manželky, kterou ve skutečnosti zabije jeho blízký přítel. Když mu zemře kolega a téměř i přítelkyně, je obviněn z obojího. V páté sérii tvůrci odpraví Bennyho kulkou do hlavy, a klidně se tak zbaví dalšího Lutherova parťáka. Vyjmenovávám to proto, aby bylo zřejmé, že je to bez legrace tragédie shakespearovských rozměrů, avšak prosta velkých gest a teatrálních dialogů. Po několika sériích nevíte o hlavní postavě téměř nic, přesto kdykoli se Idris objeví na scéně, chcete ho sledovat./// První série je nejlepší a napomáhá tomu i nekonvenční snímání, kdy je Luther mužem na hraně, aniž by přímo stál na kraji střechy. I když tam postává nápadně často... [5 sérií, v origálním znění] ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

DCI John Luther se mi dostal pod kůži, a zatím jsem ho odtud nedokázal dostat. To jak neskutečně graduje první série, jak nechutné, rozpolcené, neklasické a neortodoxní (anti)hrdiny má a jak výborně napsané jsou, dělá z tohoto díla BBC další z kriminálních veleděl. A definitivně se těším na další série, ani po druhé to totiž zas nějak strašně neztratilo ze svého špinavého a krvavého kouzla. Snad jen ten odchod jedné z těch mých psycho oblíbených postav si mohli tvůrci odpustit. Protože zrovna ta postava byla opravdu kouzelná... a jaksi doplnovala atmosféru a taky Luthera. Tak snad se vrátí (Adrian :)) Definitivně skoro čistých 5. A jdu hledat další podobně zatraceně "vlezlá" díla 2. série - pokračuje v příjemně temném duchu, ale to prvotní kouzlo se trochu vytratilo. 3. série - návrat, ale nechápu proč se to v závěru utopilo v docela hloupém ději, plném podivných rozhodnutí a nelogických postupů. Trochu zklamání, Idris Elba ale alespoň stále podává velmi kvalitní výkon. ()

Související novinky

Rodriguez a nový Útěk z New Yorku?

Rodriguez a nový Útěk z New Yorku?

25.03.2017

Hollywood se už řadu let snaží zremakeovat Útěk z New Yorku. Béčková uberklasika nedávno vyhrála soudní spor, v němž vytřískala peníze z Útěku z MS-1 (prý šlo o neautorizovanou předělávku), a teď ji… (více)

Luther vs. Enterprise

Luther vs. Enterprise

27.03.2015

Idrise Elbu možná znáte jako seriálového detektiva Luthera, už se ale objevil i v několika blockbusterech. Thor, Prometheus, Pacific Rim... to je hodně solidní resumé a často se mimochodem mluví o… (více)

Kdo vycvičí krále Artuše?

Kdo vycvičí krále Artuše?

22.07.2014

Idrise Elbu nejspíš znáte jako televizního detektiva Luthera nebo jako drsňáka Heimdalla z comicsáren Thor a Thor: Temný svět. Objevil se i v monstrózní sci-fi Pacific Rim, momentálně pak rozjímá nad… (více)

Idris Elba posílá akční pozdrav z Paříže

Idris Elba posílá akční pozdrav z Paříže

14.11.2013

Hvězda detektivního seriálu Luther a interpret nejlepšího letošního motivačního proslovu (Pacific Rim – Útok na Zemi) dostal chuť na akci ve stylu 96 hodin. Akční špionážní thriller Bastille Day měl… (více)

Reklama

Reklama