Reklama

Reklama

Blind Guardian: Imaginations Through the Looking Glass

(koncert)
  • Německo Blind Guardian - Imaginations Through the Looking Glass
Hudební / Dokumentární
Německo, 2004, 220 min

Recenze (5)

okkac 

všechny recenze uživatele

Ha, konečně se to tady objevilo. Jakožto skalní fanoušek Blind Guardian Musím dát plný počet. Strážci se rozhodli natočit svůj koncert pro DVD a místo toho, aby se nechali nasnímat na nějakém festivalu (Wacken hlavně), tak si uspořádali festival vlastní, kde byli hlavní hvězdou obou večerů, ze kterých je koncert sestříhán. Takže písně nejsou úplně ve shodném pořadí, v jakém byly zahrány. A je škoda, že ne všechny z těch 2 večerů se na DVD dostaly. Ale jinak není moc co vytknout. Hansi sice na novějších albech zpívá čistěji a ve větších výškách. Naživo však většinou zůstává u hlubšího chrapláku, který je slyšet na starších nahrávkách. Atmosféra výtečná, hlavně u Lord Of The Rings a Bard's Song, kterou jako vždy odzpívá publikum a neochota skončit skandování u Valhally. DVD: V moc povedeném bookletu s fantasy kresbami, kde na zadní straně stojí ve frontě na lístky očividný Legolas a Gimli se skrývají 2 DVD. První s koncertem, kde jsou i titulky, bohužel jen pro názvy songů a ne celých textů. Na druhém se nachazí bonusy hlavně v podobě hodinového dokumentu o přípravě festivalu. Komentován členy kapely v němčině, ale k dispozici jsou anglické titulky. Rozhovory, fotogalerie a 4 bonusové songy z jiných koncertů, které na koncertním DVD nezazněly. Jako Into The Storm, Welcome To Dying, Lost In The Twilight Hall a Majesty. UPDATE: 17.10.2010 Po koncertě v brněnské Flédě jsem narazil na Hansiho a Marcuse a střelil jim tohle DVD podepsat, ou yeah! ()

Sancty 

všechny recenze uživatele

Orgazmus... A tu by som mohol skončiť, napáliť plný počet a ísť si radšej pustiť hociktorý album Slepého strážcu. Ale tak utratiť pár slov pre kapelu, ktorá ma svojou hudbou sprevádza prakticky celý môj doterajší život je povinnosť. Nahrávka je vymakaná do detailov, teda na rok kedy vznikla. Hlavne zvuk má teda famózny. Ibaže ten je zároveň aj najväčšou slabinou. Živáku kvôli nemu chýba energia, pridaná hodnota, o ktorú ju pripravili veľké úpravy v štúdiu. Niekomu to nemusí sedieť, rovnako ako mne, ďalší pri tom ani nemrkne brvou. Niet čo iné vytknúť. Setlist je zložený z dvoch koncertov a až na pár výnimiek som tento detail vôbec nepostrehol. Zostrihané je to teda výborne. Postrádam niektoré skladby ako Majesty, Run for the Night, Traveler in Time alebo Lost in the Twilight Hall. Lenže či boli zahrané alebo sa iba jednoducho nezmestili na dvd, neviem. ()

Finarfin 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších koncertů nejen proto, že se jedná o mou nejoblíbenější kapelu. Je to dobře naaranžované, dobře sestříhané, vyvážený zvuk. Show není zbytečně bombastická, co do efektů (ohně apod.) ale zároveň není ani nijak upjatá. Sálají z toho emoce plynoucí z oddanosti skalních fanoušků této kapely. ()

Lukin413 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu je tu vynikající hudba, na druhou stranu tomuto záznamu dost uškodila pověstný perfekcionismus této skupiny. Úprav živého záznamu je až moc a celé to zní jako studiová nahrávka. Nahrávce pak chybí typická energičnost živých záznamů. 80 % ()

Danulinda 

všechny recenze uživatele

Velice rád bych dal plný počet hvězdiček, protože hudba, zvuk i celkový dojem je velmi solidní, avšak o tu jednu hvězdu kapelu obral zpěvák, který se buď snažil působit zbytečně drsným dojmem, anebo se jednoduše řečeno hlasivkově příliš šetřil, jelikož většinu pasáží nebyl schopen čistě vyzpívat, ačkoliv to moc dobře umí. Skladby jako Valhalla, Traveller in Time apod. vyžadují zcela jiný hlasový rozsah a pořádné zjemnění hlasu, aby mohli vyniknout na 100% procent, což se narozdíl od řadových alb vůbec nestalo. Škoda. ()

Reklama

Reklama