Reklama

Reklama

Custodes Bestiae

všechny plakáty
Itálie, 2006, 92 min

Recenze (4)

pepua 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrý atmosférický horor (nebo spíš hororové krimi). Velmi pomalu budovaná atmosféra a pomalu rozvíjený příběh o příšerném tajemství jednoho středověkého kněze. Co bylo jeho hříchem, na to postupně přichází profesor a restaurátor starého umění. Jednoho dne pozve novináře, aby mu sdělil, jaký že úžasný objev udělal, jenže během rozhovoru jsou vyrušeni někým, koho se profesor bojí… jenže profesor zmizí a zanechá po sobě jenom několik strohých faktů ohledně toho případu. Novinářovi celá ta věc nedá spát a sám pátrá po zmizelém profesorovi i po léta skrývané hnusné pravdě… Nízkorozpočtový horor s atmosférou a na to já prostě beru... ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Děsivá je pouze poslední půlhodina s blikavými obrazy napadení prodesora, Nakonec sedí nahý na židli a oupeně s přivřenýma očima zírá...(50%) ()

lineker 

všechny recenze uživatele

Po silném zážitku s Across the River jsem zkusil Bianchiniho starší kousek, a ač se jedná o téměř amatérský počin, tak jistý potenciál v sobě film určitě má. Jsou to v podstatě takový Andělé a Démoni s desetinovým rozpočtem. Pátrání po dávnověkém hrůzném tajemství s lehkým hororovým pozadím, jehož stopy vedou až do současnosti. Ne tak hustá atmosféra jako v režisérově posledním filmu, ale i tak si příběh jde slušně užít až do vcelku překvapivého rozuzlení. Bianchiniho se vyplatí i nadále sledovat. ()

Reklama

Reklama