Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Skupina teenagerů se omylem zamotá do postmodernistického zombie filmu, ve kterém se s pomocí nově získaných přátel dobojují až do finálního klišé. (oficiální text distributora)

Recenze (28)

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Snímek jsem viděl na prvním ročníku projektu Cinema Open v hradeckém Artkinu Centrál. Natočili jej hradečtí studenti, pokud se nemýlím, tak na jednom z hradeckých ´kačáků´. Vzhledem k tomu, že jde o čistě amatérskou (a k tomu studentskou!) záležitost, hodnotím ji plným počtem bodů. Poněvadž je nezpochybnitelným faktem, že se s tématem zombie vypořádali stejně dobře, jako mnozí tvůrci profesionální. Včetně všech klišé i perel, za které vybírám hlášku; "Neboj, vidím na to!" :-) ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Hodnotit to jako práci středoškoláků, tak musím ještě jednu hvězdičku přidat. Ale nerad dělám odlišná měřítka, takže si přiznejme, že scénář není žádná sláva, na triky nebyly peníze a herci jsou prostě spolužáci a kamarádi. Ale kluci mají nakoukáno, účelně používají žánrová schémata, vědí jak funguje střih, dokáží pracovat se zvukem, i ta hudba je docela slušná. Film trvá sice jen necelé tři čtvrtě hodiny, ale pokud máte rádi horory, tak vřele doporučuji. Z domácích luhů a hájů moc lepších žánrových snímků nenajdete. ()

Reklama

Matty 

všechny recenze uživatele

Pokus o český zombie horor ztroskotal na jeho nečeskosti. Stačí si odškrtávat, nakolik jsou tvůrci důslední v naplňování žánrových klišé. Nechybí téměř nic, mnohé je naopak do děje zakomponováno tak násilně, až to hraničí s parodií (vysvětlovací pasáž). Zároveň nepřibylo nic původního, co by nebylo k vidění ve dvou tuctech dřívějších filmech stejného ražení. Mimořádně otravné jsou post-synchrony, jež s nepřirozenou mluvou mladých hrdinů vytvářejí pocit, že sledujeme sice v Česku natočený (Škodovka), nicméně zahraniční film s odbytým dabingem. Fakt, že šlo o záměr, svědčí o smutné skutečnosti, že když už zde může vzniknout zombie film, pak jenom podobně sebe-shazovacím, kritiku v podstatě alibisticky vylučujícím stylem (viz taky Choking Hazard). ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

72%? Koukám, že valná část hodnotících patří k těm, co se na tomto amatérském filmečku podíleli;-). Tak si to shrňme: profláknutý scénář o invazi zombíků, postavy = idioti, nepřesvědčivé herecké výkony dobré tak do školního divadla, pazvuky a řvoucí hudba, co mě každou chvíli přinutila zpruzeně hledat na ovladači low volume (a za chvíli zase + volume, když pak nebylo slyšet dialogy), na nervy šplhající kamera a rádoby kůůl zběsilý střih, co mě nehorázně defekoval. Z mého pohledu filmový podprůměr, ale když přihlédnu k faktu, co měli studentíci k dispozici, přesněji co všechno jim scházelo, pak je třeba mladým filmařům připsat bodíky k dobru za snahu v žebráckých podmínkách. Třetí hvězdička tedy zohledňuje lacinost snímku a neúčast profesionálů, není za kvality - ovšem já u toho v sebeobraně usnula a mohla jsem nějaké dobré momenty profláknout. 51% ()

drozdy1 

všechny recenze uživatele

Nevěděl jsem že něco takového existuje , že by Česko konečně natočilo něco co by se jim v tomto žánru ( mém oblíbeném ) podařilo !!! Blohopřeju těmto studentům , kteří tento film vytvořili fakt se jim to povedlo !!! Dal bych jen 3*, ale když se zamyslím že nejsme v Americe kde jsou tyto filmy běžné tak dám 4* !!! ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama