Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Skupina teenagerů se omylem zamotá do postmodernistického zombie filmu, ve kterém se s pomocí nově získaných přátel dobojují až do finálního klišé. (oficiální text distributora)

Recenze (28)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Čas od času si najdu čas i na nějaký ten český amatérský film, kterých existuje celá řada, ale popravdě je moc nevyhledávám. Občas se mezi nimi najde nějaký ten klenot, ovšem většina z nich je jen ztrátou času. Nicméně jsem se rozhodl dát partě studentů šanci, přestože již samotný název snímku napovídal, že v něm půjde o zombie tématiku (kterou jak již víte, moc nemusím). No a zas až tak hrozné to nebylo. Vezmeme li v úvahu nízký rozpočet, nezkušenost tvůrců a fakt, že se tu dá natrefit na několik slibných momentů. Samozřejmě i těch horších, ale pojďme pěkně popořadě. Všem je zřejmě jasné, že se tady nedočkáme zrovna originálního námětu, ale tvůrci se v rámci svých možností snažili držet subžánrového pojetí celkem dobře a přestože je jejich dílo zařazeno mezi akční thriller, viděl bych to spíše na na hororovou komedii (místy až parodii). Čemuž by i odpovídali amatérské herecké výkony mladých herců. To jim však nechci nějak zazlívat. Za pozornost určitě stojí i zajímavý střih a práce s kamerou, která nebyla vůbec špatná. Poněkud horší už to bylo s některými triky (viz digitální cákance, výbuchy, ale jak už jsem řekl, to musím přičíst na vrub malému rozpočtu). Stejně jako mnohým jiným, mi však dost vadil onen přítomný „dabing“ vlastních slov, který mi místy až „trhal“ uši. Zombie Movie tak určitě v mých očích nedopadl zas až tak špatně, jak jsem předpokládal ještě před jeho spuštěním. Na české poměry to vidím na čistý průměr, který má štěstí v tom, že netrvá moc dlouho. Ke konci už tomu totiž začala docházet šťáva a být to ještě o trochu delší, tak jdu s hodnocením určitě dolů. 50% ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Snímek jsem viděl na prvním ročníku projektu Cinema Open v hradeckém Artkinu Centrál. Natočili jej hradečtí studenti, pokud se nemýlím, tak na jednom z hradeckých ´kačáků´. Vzhledem k tomu, že jde o čistě amatérskou (a k tomu studentskou!) záležitost, hodnotím ji plným počtem bodů. Poněvadž je nezpochybnitelným faktem, že se s tématem zombie vypořádali stejně dobře, jako mnozí tvůrci profesionální. Včetně všech klišé i perel, za které vybírám hlášku; "Neboj, vidím na to!" :-) ()

Reklama

Tydlidáš 

všechny recenze uživatele

8/10 - Jeden z nejlepších českých studentských filmů. Technická stránka je fakt vymazlená, jak animace tak i samotní zombíci. Atmosféra na začátku je super, kamera a zvukový doplňky dodávají to co mi chybí u spousty komerčních hororů. Bohužel v dalším průběhu filmu je kvůli zombie napětí tatam, ale i tak mě film nadále bavil a dokazoval svoje kvality. Myslim si, že kluci maj velkej talent a na další jejich filmy se určitě podívám... Jen tak dál... ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Takový Zombieland po česku. Na studentský film a vůbec na celou českou tvorbu velmi výrazný a profesionální kousek, s, na české poměry v současném hororovém žánru, téměř dokonale vystavěným příběhem. Již ze začátku zdatně buduje hustou atmosféru a nabídl mi i několik lekavých a napínavých momentů. Dal by se rozdělit do tří částí. Rozjíždějící se úvod, krvavá akce a likvidace a závěrečné vyjasnění. Sice mi není zcela jasné, proč byly postavy předabovány, protože dost často jsem měla dojem, že jim věty ne tak docela sedí do "pusy." Jakmile se na scéně objevil maník na motorce, se zbraní a drsňáckými hláškami, ihned mi došlo, že jakoby z oka vypadl postavě Woodyho Harrelsona ze Zombielandu. Rozhodně dobrý tah. A taktéž obdivuji ukázkový a mistrovský plakát. Jeho kvality jsou srovnatelné s "hollywoodskými" hororovými plakáty. A sem by se tento počin také právem zasloužil dostat. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Pokus o český zombie horor ztroskotal na jeho nečeskosti. Stačí si odškrtávat, nakolik jsou tvůrci důslední v naplňování žánrových klišé. Nechybí téměř nic, mnohé je naopak do děje zakomponováno tak násilně, až to hraničí s parodií (vysvětlovací pasáž). Zároveň nepřibylo nic původního, co by nebylo k vidění ve dvou tuctech dřívějších filmech stejného ražení. Mimořádně otravné jsou post-synchrony, jež s nepřirozenou mluvou mladých hrdinů vytvářejí pocit, že sledujeme sice v Česku natočený (Škodovka), nicméně zahraniční film s odbytým dabingem. Fakt, že šlo o záměr, svědčí o smutné skutečnosti, že když už zde může vzniknout zombie film, pak jenom podobně sebe-shazovacím, kritiku v podstatě alibisticky vylučujícím stylem (viz taky Choking Hazard). ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama