Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Skupina teenagerů se omylem zamotá do postmodernistického zombie filmu, ve kterém se s pomocí nově získaných přátel dobojují až do finálního klišé. (oficiální text distributora)

Recenze (28)

Matty 

všechny recenze uživatele

Pokus o český zombie horor ztroskotal na jeho nečeskosti. Stačí si odškrtávat, nakolik jsou tvůrci důslední v naplňování žánrových klišé. Nechybí téměř nic, mnohé je naopak do děje zakomponováno tak násilně, až to hraničí s parodií (vysvětlovací pasáž). Zároveň nepřibylo nic původního, co by nebylo k vidění ve dvou tuctech dřívějších filmech stejného ražení. Mimořádně otravné jsou post-synchrony, jež s nepřirozenou mluvou mladých hrdinů vytvářejí pocit, že sledujeme sice v Česku natočený (Škodovka), nicméně zahraniční film s odbytým dabingem. Fakt, že šlo o záměr, svědčí o smutné skutečnosti, že když už zde může vzniknout zombie film, pak jenom podobně sebe-shazovacím, kritiku v podstatě alibisticky vylučujícím stylem (viz taky Choking Hazard). ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Takový Zombieland po česku. Na studentský film a vůbec na celou českou tvorbu velmi výrazný a profesionální kousek, s, na české poměry v současném hororovém žánru, téměř dokonale vystavěným příběhem. Již ze začátku zdatně buduje hustou atmosféru a nabídl mi i několik lekavých a napínavých momentů. Dal by se rozdělit do tří částí. Rozjíždějící se úvod, krvavá akce a likvidace a závěrečné vyjasnění. Sice mi není zcela jasné, proč byly postavy předabovány, protože dost často jsem měla dojem, že jim věty ne tak docela sedí do "pusy." Jakmile se na scéně objevil maník na motorce, se zbraní a drsňáckými hláškami, ihned mi došlo, že jakoby z oka vypadl postavě Woodyho Harrelsona ze Zombielandu. Rozhodně dobrý tah. A taktéž obdivuji ukázkový a mistrovský plakát. Jeho kvality jsou srovnatelné s "hollywoodskými" hororovými plakáty. A sem by se tento počin také právem zasloužil dostat. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

72%? Koukám, že valná část hodnotících patří k těm, co se na tomto amatérském filmečku podíleli;-). Tak si to shrňme: profláknutý scénář o invazi zombíků, postavy = idioti, nepřesvědčivé herecké výkony dobré tak do školního divadla, pazvuky a řvoucí hudba, co mě každou chvíli přinutila zpruzeně hledat na ovladači low volume (a za chvíli zase + volume, když pak nebylo slyšet dialogy), na nervy šplhající kamera a rádoby kůůl zběsilý střih, co mě nehorázně defekoval. Z mého pohledu filmový podprůměr, ale když přihlédnu k faktu, co měli studentíci k dispozici, přesněji co všechno jim scházelo, pak je třeba mladým filmařům připsat bodíky k dobru za snahu v žebráckých podmínkách. Třetí hvězdička tedy zohledňuje lacinost snímku a neúčast profesionálů, není za kvality - ovšem já u toho v sebeobraně usnula a mohla jsem nějaké dobré momenty profláknout. 51% ()

Ampi 

všechny recenze uživatele

Sice Střední škola aplikované kybernetiky ukázala, že má snaživé studenty kteří nemají rádi Podnikatelské gymnázium a dokáží konkurovat FAMU, ale nějak mne to nechytlo, možná do příště to bude lepší. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Snímek jsem viděl na prvním ročníku projektu Cinema Open v hradeckém Artkinu Centrál. Natočili jej hradečtí studenti, pokud se nemýlím, tak na jednom z hradeckých ´kačáků´. Vzhledem k tomu, že jde o čistě amatérskou (a k tomu studentskou!) záležitost, hodnotím ji plným počtem bodů. Poněvadž je nezpochybnitelným faktem, že se s tématem zombie vypořádali stejně dobře, jako mnozí tvůrci profesionální. Včetně všech klišé i perel, za které vybírám hlášku; "Neboj, vidím na to!" :-) ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Lepší než půlka cz filmů od profíků, za které jsem platil v kině ... 50%. Ale nehodnotím jako studentský film, ale jako plnohodnotný snímek, zaslouží si to. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Hodnotit to jako práci středoškoláků, tak musím ještě jednu hvězdičku přidat. Ale nerad dělám odlišná měřítka, takže si přiznejme, že scénář není žádná sláva, na triky nebyly peníze a herci jsou prostě spolužáci a kamarádi. Ale kluci mají nakoukáno, účelně používají žánrová schémata, vědí jak funguje střih, dokáží pracovat se zvukem, i ta hudba je docela slušná. Film trvá sice jen necelé tři čtvrtě hodiny, ale pokud máte rádi horory, tak vřele doporučuji. Z domácích luhů a hájů moc lepších žánrových snímků nenajdete. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Technicky absolutní špička, moc sem ale nedával ten dabing.No a typicky strašně nudný scénář, který bohužel nedovoluje dát víc než lepší a upřímné 2*.Tvůrci si měli zajistit určitě starší herce do všech vedlejších rolí, nagelovaní puberťáci v sáčkách představující agenty...to bylo strašně k smíchu, herecký výkon pana Huňaře naprsosto strašný a to bez debat, nevěřil sem mu ani to uvaření těstovin.Hlavní představitelka ho naštěstí přebíjí plnou palbou.Když na plátně objevil Brut, umíral sem smíchem ( v pozitivním slova smyslu ) úderný hlášky a skvělej herec, škoda že se na plátně neohřeje dlouho.K dobru mluví skvělá práce s klišé záběry a celkově jejich využití neritovalo ale bavilo, maximální efekty, film působí místy víc profesionálně než půlka kinoprodukce v Čechách ( o studentech Famu a Famo nemluvě, některé filmy od nich působí o proti tomuhle jako trapné skeče ) jenže kvalita kolísá a když není ve filmu akce, bez rychloposuvu to nepřežijete.Konec úplně o hovně, bez myšlenky, zvratu, nápadu.Štvalo mě kopírovaní chování zombie z hry Dead Island, ale jako mocně.V každym případě je to ale dost odvážná práce, kterou sice hodně kritizuju, protože scénáře sou pro mě důležitější než skvělá technická stránka a tady nemůže být o scénáři ani řeč.Když tvůrci zkusí něco osobitějšího a obloukem se vyhnou hereckému obsazení maestra Huňaře, jednou natočí film, ze kterého si sedneme všichni na prdel.Fandím vám a přeji lepší námět. 45%. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Čas od času si najdu čas i na nějaký ten český amatérský film, kterých existuje celá řada, ale popravdě je moc nevyhledávám. Občas se mezi nimi najde nějaký ten klenot, ovšem většina z nich je jen ztrátou času. Nicméně jsem se rozhodl dát partě studentů šanci, přestože již samotný název snímku napovídal, že v něm půjde o zombie tématiku (kterou jak již víte, moc nemusím). No a zas až tak hrozné to nebylo. Vezmeme li v úvahu nízký rozpočet, nezkušenost tvůrců a fakt, že se tu dá natrefit na několik slibných momentů. Samozřejmě i těch horších, ale pojďme pěkně popořadě. Všem je zřejmě jasné, že se tady nedočkáme zrovna originálního námětu, ale tvůrci se v rámci svých možností snažili držet subžánrového pojetí celkem dobře a přestože je jejich dílo zařazeno mezi akční thriller, viděl bych to spíše na na hororovou komedii (místy až parodii). Čemuž by i odpovídali amatérské herecké výkony mladých herců. To jim však nechci nějak zazlívat. Za pozornost určitě stojí i zajímavý střih a práce s kamerou, která nebyla vůbec špatná. Poněkud horší už to bylo s některými triky (viz digitální cákance, výbuchy, ale jak už jsem řekl, to musím přičíst na vrub malému rozpočtu). Stejně jako mnohým jiným, mi však dost vadil onen přítomný „dabing“ vlastních slov, který mi místy až „trhal“ uši. Zombie Movie tak určitě v mých očích nedopadl zas až tak špatně, jak jsem předpokládal ještě před jeho spuštěním. Na české poměry to vidím na čistý průměr, který má štěstí v tom, že netrvá moc dlouho. Ke konci už tomu totiž začala docházet šťáva a být to ještě o trochu delší, tak jdu s hodnocením určitě dolů. 50% ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Chlapci a děvčata vytvořili snímek, který není skvělý, ale který má rozhodně ambice na to, aby se jeho tvůrci stali někým, kdo bude pokračovat v zajímavé práci. A myslím, že by jejich práce mohla stát za to. „Zombie Movie“ je snímek, který může nadchnout, ale také nemusí. Jde o to, jak se na žánr díváte a jak dáte šanci amatérskému filmu. Tenhle si ji rozhodně zaslouží. ()

kamiljanda 

všechny recenze uživatele

Dal bych 5 hvězdiček nebýt nudy na začátku, žánrových klišé které bohužel často nefungovaly a chyb ve scénáři. Jinak pro mě, bývalého studenta SŠAKHK, celkem zábavný film. Po technické stránce super. ()

Natabar 

všechny recenze uživatele

Na studentský počin (a ke všemu český) jasný nadprůměr. To ale nic nemění na tom, že tak nějak celkově to hodně kulhá. Ale úroveň triků je extra. A ty krve... ()

Tydlidáš 

všechny recenze uživatele

8/10 - Jeden z nejlepších českých studentských filmů. Technická stránka je fakt vymazlená, jak animace tak i samotní zombíci. Atmosféra na začátku je super, kamera a zvukový doplňky dodávají to co mi chybí u spousty komerčních hororů. Bohužel v dalším průběhu filmu je kvůli zombie napětí tatam, ale i tak mě film nadále bavil a dokazoval svoje kvality. Myslim si, že kluci maj velkej talent a na další jejich filmy se určitě podívám... Jen tak dál... ()

drozdy1 

všechny recenze uživatele

Nevěděl jsem že něco takového existuje , že by Česko konečně natočilo něco co by se jim v tomto žánru ( mém oblíbeném ) podařilo !!! Blohopřeju těmto studentům , kteří tento film vytvořili fakt se jim to povedlo !!! Dal bych jen 3*, ale když se zamyslím že nejsme v Americe kde jsou tyto filmy běžné tak dám 4* !!! ()

jamesjimbo 

všechny recenze uživatele

no, nezvládám se divit, jaká omezenost panuje mezi některými diváky... sakra, lidi, pochopte, že tohle dělala parta studentů na koleně... vždycky byl můj sen něco takového vytvořit, absolutní béčko plné klišé a nedomyšlených částí (čímž na nic nenarážím a myslím to v dobrém), bohužel se mi tento sen zatím nesplnil, nicméně se splnil jiné partičce, a já jsem hrdý na to, že jsou ze stejného města, jako já! sice je neznám, ale fakt jsem na ně hrdý, a mají mou absolutní úctu. ()

RakeW

všechny recenze uživatele

Na české amatérské bijáky se nedívám, takže nevím, jak moc je tenhle v porovnání s ostatní produkcí ne/kvalitní. Každopádně film je to špatný (herci v živých rolích, dabing, příběh, klišé, většina efektů...), o tom žádná. O to víc v něm ale vyniknou ty dobré momenty - což je občas kamera a hlavně sakumprásk skoro veškerá akce - ať už honička se stopětkou, zdrhání či střílení (krev je jeden z mála efektů, který vypadá celkem pěkně, sice ne realisticky, ale pěkně). Zombáci, asi vůbec největší klad filmu, mají fajn masky a hlavně velmi vyvedené pohybové nadání. Hlavní problém pak vidím v tom, že se to bere až moc vážně, protože s takovou technickou úrovní to bez humoru většinou prostě nefunguje. Hvězdičky tomu dávat nebudu, musel bych dát málo a to si tvůrci nezaslouží. Přiznávám, že kdybych se na tomhle díle podílel i jako nejposlednější mrtvák, byl bych na to náležitě hrdý. ()

Psycho.R 

všechny recenze uživatele

Teprve tady jsem zjistil, že je to již deset let starý film, díky tomu bych dokázal omluvit některé horší efekty a víceméně líznul v letu 4. hvězdu. Co mi však opravdu nesedlo byl postsynchron, u kterého jsem často měl pocit, že postavy pohybují ústy jinak, než co v dabingu říkají. ()

MoniqueR 

všechny recenze uživatele

Troufalý nápad, který byl díky výrobním podmínkám předurčen skončit fiaskem. Nestalo se však a je neuvěřitelné, že film funguje. V rámci žánru oceňuji kvalitní scénář, který dokázal dobře dávkovat a vybudovat napětí (zejména první čtvrtina filmu), práci kameramana, který má v průběhu filmů několik hvězdných momentů a samozřejmě tým, který se zabýval VFX. Střelba ze zbraní, krev a celkově výkon komparzu agresivních zombie byl perfektní. Dobrý výkon předvedli i herci - neherci, kteří jsou sice zachránění vyrobeným profesionálním postsynchronem, ale v podstatě film nikterak nesráží. Vyzdvihnout si zaslouží také střih i výběr prostředí, kde se natáčelo. Hudba a ruchy jsou profesionálně zvládnuté a film posouvají na vyšší úroveň. Dramaturgie k filmu mohla být přísnější na závěr filmu, jelikož se děj zbytečně retarduje, unikají vazby a pointa zaniká.. Celkově však výborný žánrový film, který se v měřítcích studentského (neprofesionálního) filmu nevidí. Důkazem zručnosti tvůrců je taktéž grafická úroveň propagačních materiálů (plakátů), která se u nás nevidí ani u profesionálních filmů. Skvělé! ()

Reklama

Reklama