Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Skupina teenagerů se omylem zamotá do postmodernistického zombie filmu, ve kterém se s pomocí nově získaných přátel dobojují až do finálního klišé. (oficiální text distributora)

Recenze (28)

Phobia 

všechny recenze uživatele

72%? Koukám, že valná část hodnotících patří k těm, co se na tomto amatérském filmečku podíleli;-). Tak si to shrňme: profláknutý scénář o invazi zombíků, postavy = idioti, nepřesvědčivé herecké výkony dobré tak do školního divadla, pazvuky a řvoucí hudba, co mě každou chvíli přinutila zpruzeně hledat na ovladači low volume (a za chvíli zase + volume, když pak nebylo slyšet dialogy), na nervy šplhající kamera a rádoby kůůl zběsilý střih, co mě nehorázně defekoval. Z mého pohledu filmový podprůměr, ale když přihlédnu k faktu, co měli studentíci k dispozici, přesněji co všechno jim scházelo, pak je třeba mladým filmařům připsat bodíky k dobru za snahu v žebráckých podmínkách. Třetí hvězdička tedy zohledňuje lacinost snímku a neúčast profesionálů, není za kvality - ovšem já u toho v sebeobraně usnula a mohla jsem nějaké dobré momenty profláknout. 51% ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Chlapci a děvčata vytvořili snímek, který není skvělý, ale který má rozhodně ambice na to, aby se jeho tvůrci stali někým, kdo bude pokračovat v zajímavé práci. A myslím, že by jejich práce mohla stát za to. „Zombie Movie“ je snímek, který může nadchnout, ale také nemusí. Jde o to, jak se na žánr díváte a jak dáte šanci amatérskému filmu. Tenhle si ji rozhodně zaslouží. ()

Reklama

Matty 

všechny recenze uživatele

Pokus o český zombie horor ztroskotal na jeho nečeskosti. Stačí si odškrtávat, nakolik jsou tvůrci důslední v naplňování žánrových klišé. Nechybí téměř nic, mnohé je naopak do děje zakomponováno tak násilně, až to hraničí s parodií (vysvětlovací pasáž). Zároveň nepřibylo nic původního, co by nebylo k vidění ve dvou tuctech dřívějších filmech stejného ražení. Mimořádně otravné jsou post-synchrony, jež s nepřirozenou mluvou mladých hrdinů vytvářejí pocit, že sledujeme sice v Česku natočený (Škodovka), nicméně zahraniční film s odbytým dabingem. Fakt, že šlo o záměr, svědčí o smutné skutečnosti, že když už zde může vzniknout zombie film, pak jenom podobně sebe-shazovacím, kritiku v podstatě alibisticky vylučujícím stylem (viz taky Choking Hazard). ()

drozdy1 

všechny recenze uživatele

Nevěděl jsem že něco takového existuje , že by Česko konečně natočilo něco co by se jim v tomto žánru ( mém oblíbeném ) podařilo !!! Blohopřeju těmto studentům , kteří tento film vytvořili fakt se jim to povedlo !!! Dal bych jen 3*, ale když se zamyslím že nejsme v Americe kde jsou tyto filmy běžné tak dám 4* !!! ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Čas od času si najdu čas i na nějaký ten český amatérský film, kterých existuje celá řada, ale popravdě je moc nevyhledávám. Občas se mezi nimi najde nějaký ten klenot, ovšem většina z nich je jen ztrátou času. Nicméně jsem se rozhodl dát partě studentů šanci, přestože již samotný název snímku napovídal, že v něm půjde o zombie tématiku (kterou jak již víte, moc nemusím). No a zas až tak hrozné to nebylo. Vezmeme li v úvahu nízký rozpočet, nezkušenost tvůrců a fakt, že se tu dá natrefit na několik slibných momentů. Samozřejmě i těch horších, ale pojďme pěkně popořadě. Všem je zřejmě jasné, že se tady nedočkáme zrovna originálního námětu, ale tvůrci se v rámci svých možností snažili držet subžánrového pojetí celkem dobře a přestože je jejich dílo zařazeno mezi akční thriller, viděl bych to spíše na na hororovou komedii (místy až parodii). Čemuž by i odpovídali amatérské herecké výkony mladých herců. To jim však nechci nějak zazlívat. Za pozornost určitě stojí i zajímavý střih a práce s kamerou, která nebyla vůbec špatná. Poněkud horší už to bylo s některými triky (viz digitální cákance, výbuchy, ale jak už jsem řekl, to musím přičíst na vrub malému rozpočtu). Stejně jako mnohým jiným, mi však dost vadil onen přítomný „dabing“ vlastních slov, který mi místy až „trhal“ uši. Zombie Movie tak určitě v mých očích nedopadl zas až tak špatně, jak jsem předpokládal ještě před jeho spuštěním. Na české poměry to vidím na čistý průměr, který má štěstí v tom, že netrvá moc dlouho. Ke konci už tomu totiž začala docházet šťáva a být to ještě o trochu delší, tak jdu s hodnocením určitě dolů. 50% ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama