Reklama

Reklama

Epizody(10)

Obsahy(1)

Ve druhé, desetidílné řadě, uvidíte Stonebridge (Philip Winchester) a Scotta (Sullivan Stapleton), jak křížem krážem skrz celou zeměkouli stopují nebezpečného teroristu Latifa, který chystá útok s pomocí zbraní hromadného ničení, které mohou mít katastrofální následky pro celý svět. Tento sexy, napínavý a akcí nabitý seriál se odehrává v exotických lokacích a díky neustálým zvratům vás nenechá v klidu. Oba hrdinové se stůj co stůj snaží překazit šílené plány teroristů. (HBO Europe)

(více)

Recenze (8)

InJo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bodie & Doyle meet Bond meets Rambo meets 24. Skvělá akční zábava se sympatickou ústřední dvojicí elitních vojáků (Sullivan Stapleton si toho svého drsňáckého frajírka, který s velkou chutí vobtáhne každou sukni v dohledu, strašně dává) bojujících s teroristy a šmejdy všeho typu (a zpravidla ve velmi atraktivních lokacích). Solidní zápletky, hodně svižné tempo, patřičný dějový spád, příležitostný ostřejší zvrat a v neposlední řadě (pravidelně dávkovaná) dobře natočená akce, při níž se municí a explozemi opravdu nešetří. Celkový bodycount je úctyhodný a kvalitní záporáci (islámští radikálové, bývalí členové IRA apod.) taky určitě nechybí. ___ Doufám, že si další série udrží jak styl, tak hlavně vysoko posazenou laťku, protože tahle řada je v mnoha ohledech přesně moje krevní skupina (stejně jako již ukončené pecky 24 a taktéž "cinemaxovské" Banshee). ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Cinemax dominuje v akčním žánru, co se týče seriálů. Banshee a Strike Back patří mezi špičku, co můžete v v tomto žánru najít. Velkou zásluhu na tom má, hlavní duo Winchester/Stapleton. Jejich chemie je fenomenální, neustále ze sebe sypou sarkastické hlášky, působí přirozeně, profesionálně. Zatímco Winchester je víc taktický, profesionální a elegantnější, Stapleton působí víc neohrabaně a dravě. Samozřejmě jsou zde pak vedlejší role, kde jsou sympaťáci a krásný ženský a pak mikro role různých záporáků, které jsem viděl už jinde, takže jejich roličky mě potěšily. Do toho se střídají lokace, je zde spoustu sexu a akce. Akční scény jsou výhradně o dlouhých přestřelkách. Ještě v druhé sérii to působí lehce chaoticky, jak co se týče střihů, kamery, tak celková režie. Naštěstí je to pořád dost velký nadprůměr, lítají nábojnice ze zbraní, mění se zásobníky, můžeme slyšet dopad nábojů na zem každým výstřelem, je to nekompromisní Rko, hlavní duo se kryje, taktizuje, podporuje se a komunikuje mezi sebou, naprostá paráda, kontrolují počet zásobníků a nábojů, mění zbraně, odzbrojují padlé nepřátelé, míří skrz optiku, sami se během akce zašpiní, schytaj střelné i řezné rány, funguje i napětí.... O proti nim Wick vypadá, jako učesaná omalovánka pro děti ;-), Stapleton je hláškující hovado, mezi tím co Winchester je nabouchanej a odevzdává absolutně všechno ze sebe, vyniká úžasný kontrast mezi nimi. Audiovizuál je naneštěstí takový levnější. Zvuky jsou správný, jen to celkové pojetí je takové, přikované.. netrhá to tak moc uši, jako když sledujete filmy od Ayera, nebo Manna. Ale to jsou fakt maličkosti. Celkově to působí nadupaně, zábavně a odpustím i pár menších náhod, nebo logických kiksů. Nyní sjíždím třetí řadu a ta je fakt výrazný upgrade. Pokud někdo chce seriál, kde je plno přestřelek, sem tam fajn bitka, hodně stealth akce, Rko, spoustu sexu, pěkných holek a zábavných hlášek s pestrými lokacemi a akcí, která kombinuje lehce "Rambo prvky", s taktickou akcí - Strike Back je pro vás. ()

cross 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Změna hlavního hrdiny za partičku drsných vojáků i celková úprava konceptu a hlavně zpracování seriálu jednoznačně pomohla. Pořád sledujeme dvoudílné mikropříběhy svázané jednotnou dějovou linkou protínající se celou sérií, ale hodně se přitvrdilo a jakmile seriál rozkoukáte, není už úniku. Akční pecka, která vás prostě musí bavit! ()

bearmeedek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Výměna hlavních protagonistů i změna stylu sice ze začátku mírně vadí. Ale nová řada je tak akční a nadupaná směsí všeho možného, že si rychle zvykneme na nové tempo a jsme rádi, že se můžeme nadechnout alespoň při titulcích. Dvě epizody po sobě jsou minimum. 90%. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tohle mě fakt nebude bavit. První série je tak trochu stranou, takže se dá Project Dawn považovat za regulérní start seriálu. A ani v jednom díle se mi nestalo, že by mě to dokázalo nějak strhnout. ()

johnsnow 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá séria oproti prvej pridáva oveľa zaujímavejších hlavných protagonistov (jedného kurevníka a horúcu hlavu a druhého ktorý taktizuje a plánuje.) drsnosť je fajn, striedanie lokácií je tiež plus, aj pekné ženy(často nahé). navyše chválim, že jak hrdinovia tak záporáci využívajú krytie, menia zásobníky, postupujú takticky a nevrhajú sa do každej miestnosti ale pre istotu najprv hodia granát. A chválim aj to, že seriál má v podstate uzavretý príbeh na celú sériu a čiastkové príbehy skrz ktoré sa pátra sú vždy dvojdielne a tak sa tvorcovia nemusia nikde ponáhľať. ()

Reklama

Reklama