Reklama

Reklama

Protiúder

(seriál)
  • Velká Británie Strike Back
Trailer 1
Velká Británie / USA, (2010–2020), 57 h 25 min (Minutáž: 43–48 min)

Předloha:

Chris Ryan (kniha)

Hrají:

Philip Winchester, Sullivan Stapleton, Rhona Mitra, Robson Green, Michelle Lukes, Charles Dance, Andrew Lincoln, Shane Taylor, Richard Armitage, Jimi Mistry (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(76)

Spojenectví mezi dvěma speciálními agenty trpí zásadním rozporem – první je americký odpadlík, druhý elitní britský špión. Ovšem to jim nezabrání odvážně se pouštět do nejrůznějších krkolomných akcí.  Napínavý thriller s dějem, který koresponduje s událostmi dnešní doby se soustředí na dva členy přísně tajné antiteroristické organizace, známou pod názvem Section 20: britského seržanta Michaela Stonebridge a bývalého amerického vojáka Damiena Scotta. (HBO Europe)

(více)

Recenze (158)

Fr 

všechny recenze uživatele

1. SÉRIE ,,SEKCI 20 JSME ZALOŽILI PŘESNĚ PRO TENTO DRUH POLITICKY DELIKÁTNÍCH ZÁLEŽITOSTÍ“..... /// Seriál přináší obrázky ze zajímavejch lokalit (Irák, Afghánistán, Zimbabwe...). Amíci mají na špinavou práci Jednotku zvláštního určení, Anglánům stačí John Porter - týpek se schopnostmi Ramba i M. Scofielda. Série je o důvěře a tajemství z iráckýho schodiště. To, že se kolem těchle dvou věcí řeší ještě všechny problémy světa není až tak důležitý. Kdyby bylo, nebylo by tu tolik nesmrtelnejch, tolik trapný akce a tolik dementních logických zvratů. Akčně dobrodružný céčko, ve kterým radši neřeším vůbec nic (a logiku obzvlášť). A o svejch 3* budu ještě dlouho pochybovat. 2.SÉRIE ,,LATIF NÁS VŠECHNY PŘELSTIL. PAMATUJTE SI TO. NESMÍ SE TO STÁT ZNOVU!“..... /// Tak nám Porter dostříkal. Musel, protože ,,dvojka“ je jiná! Jednoho Supermana vystřídala dvojice nadsamců, kteří si budou krejt záda a společně (i zvlášť) při odhalování Iráckýho chemickýho spiknutí ucpou každou volnou díru. Stejně jako ,,jednička“ má svoje lepší, ale taky (BRUTÁLNĚ!!!) horší stránky. Viděl jsem spoustu akce a nebezpečí díky ignoraci čehokoliv normálního (logickýho chování, přírodních zákonů....) a často si říkal, že už to nemůže bejt horší. Chyba! Vždycky vytáhnou (radši se neptám odkud) další trumf! Nemám nic proti emancipaci, ale ten jejich ,,velín“ by v reálu vyřešil leda tak hovno (soráč holky).Dlouho jsem se snažil to ,,kousat“ a nemyslet na to, že po chvilce solidní ,,práce“ nastoupí tlupa dementů, která zboří další mýtus ohledně přírodních zákonů. A když už jsem si myslel, že jsem ,,céčkově“ zocelenej, přišel šestej díl. Ta kráva a vlastně to všechno vokolo mě totálně psychicky dojebalo. Jsem už starší člověk, snižuju hodnocení o ,,hvězdu“ a KONČÍM!!!! Tuhle hru ,,na kreténa nechám mladším. A o těch svejch 2* budu ještě dlouho pochybovat. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Na knížky (to by mě fakt zajímalo, jestli v nich je taky takovej humáč?) od Chrise Ryana nemám náladu. 2.) Jsem fanda seriálů, kde se během jedný části, alespoň 3x píchá. 3.) Thx za titule ,,Kikina33“ a ,,dubov“. /// PŘÍBĚH odpad! HUMOR ne AKCE *** NAPĚTÍ * /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stopovat Křováka na asfaltu jsem ještě neviděl. 2.) Zápasím s posttraumatickým stresem. 3.) Thx za titule ,,marek.tomas“ a ,,Hogwarts. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE *** NAPĚTÍ * ()

T2 

všechny recenze uživatele

po prvom diely to príde na dosť vlažné poňatie, vôbec to nejak neberie, zatiaľ len taká bezúčelová báchorka s čudesným chovaním protagonistov a akciou na čudnej hrane, celé spadajúce skôr do béčkových vôd__ videl prvú sériu a keď sa to neberie ani trochu vážne tak sa ten rambovský balast dá zniesť, akcia újde __no do kelu človek si zvykne na Richarda Armitage a oni ho zlikvidujú, druhá séria opäť zlyháva na prílišnej banalite a zbytočne moc tam pchajú nahotu, sex, dosť to tam škrýpe /40%/ ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Porter by si rozuměl s Jackem Bauerem. Britové se snaží a i když děj je místy hodně děravý slušně to odsýpá. Richard Armitage i Andrew Lincoln jsou výborně obsazení a jde jim to skvěle. A akce je tu požehnaně, čtvrtý díl byl v tomto ohledu velmi... potěšující. ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Nenechat se odradit první seriálově levnou a těžce rutinérsky natočenou nudnou akcí, kde se vojáci ještě před tím, než do někoho nasypou olovo, slušně zeptají, jestli by jim to jakože nevadilo. Aneb jeden ze vzácnych případů, kdy to američani vzali za ten lepší konec, než briti. Od druhé série, která je plne v režii Cinemaxu dostává seriál brutálně velké koule. Noví hlavní hrdinové mají mezi sebou neuvěřitelnou chemii, což má za následek naprosto skvělé macho hláškování a Stapleton je navíc neuvěřitelné hovado, co všechno ošuká... a když má střílet, tak zásadně borce rozmrdá na sračky a když posléze prochází kolem mrtvolky, tak do ní nasype ještě pár jen tak pro jistotu. Jinými slovy, od druhé série je to děsně poilticky nekorektní, nahláškované, brutální a pořádně akční. Cinemax do toho očividně rve prachy horem spodem, jelikož si Strike back vizuálně nezadá s filmy za několik desítek melounů. Takže ještě jednou, 1. série je nudná sračka .... od druhé je to neskutečny nářez pro všechny military fetišisty a nadšence. GAME ON ! ()

ladynka 

všechny recenze uživatele

Slušná akční série s vhodně vybraným hlavním hrdinou. 2. série bohužel dělá z navazujících hlavních postav ty nejhorší machistické svině, kterým nelze fandit. 1. série (4*), 2. série (2*). ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Prvá séria je pomerne našlapanou vojnovou drámou s veľkou dávkou akcie a dobre zvoleným ústredným duom Armitage-Lincoln. Kde prvý diel ešte trochu stráca na obohranom scenári o unesenej novinárke, tam pokračovanie z prostredia Zimbabwe o vytiahnutí zatknutého černošského britského vojaka dupne na plyn a ide naplno. Tretia časť je kvalitatívne asi na polceste medzi prvou a druhou epizódou, no po druhej, kde už Collinsonovi nebudete veriť ani šnúrku na topánkach, sa puzzle pospája a príbeh vinúci sa medzi Collinsonom a špeciálnym agentom Johnom Porterom sa uzavrie. Nedá sa však nevšimnúť si značný stereotyp dejovej línie všetkých troch dielov - John Porter je vyslaný niekoho dostať zo spárov nepriateľa - John Porter je zajatý - John Porter uniká aj s cieľovou osobou. Tiež nedá nevšimnúť si prílišnú nezničiteľnosť a šťastie, s akým uniká všetkým nástrahám. Páni, Bond je na trochu inom ihrisku, a priemerné akčné seriály tiež, tak nemrhajte časom a do ďalších sérií postavte niečo lepšie, inak pôjdem postupne s hodnotením až na zem. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Dva chlápci honí teroristy po celém světě a moc jim to jde. Nasazují životy za svobodu a demokracii pro nás pro všechny, přičemž utrácejí životy tolika jiných lidí, že vyrovnat jejich mrtvoly jako po honu na bažanty, obkroužily by Zeměkouli. V každém díle to málem nepřežijí, ale vzhledem k dalším dílům to přežít musí, takže se není proč bát. Z pohledu filmařských profesí je to také americké. ()

InJo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Komentář se vztahuje k 2.-5. sérii: Bodie & Doyle meet Bond meets Rambo meets 24. Skvělá akční zábava se sympatickou ústřední dvojicí elitních vojáků (Sullivan Stapleton si toho svého drsňáckého frajírka, který s velkou chutí vobtáhne každou sukni v dohledu, strašně dává) bojujících s teroristy a šmejdy všeho typu (a zpravidla ve velmi atraktivních lokacích). Solidní zápletky, hodně svižné tempo, patřičný dějový spád, příležitostný ostřejší zvrat a v neposlední řadě (pravidelně dávkovaná) dobře natočená akce, při níž se municí a explozemi opravdu nešetří. Celkový bodycount je úctyhodný a kvalitní záporáci (islámští radikálové, bývalí členové IRA, ruští mafiáni apod.) taky určitě nechybí. S02: 80 %; S03: 80 %; S04: 80 %; S05: 80 % ()

klerik 

všechny recenze uživatele

K seriálu som sa dostal až v 4. sérii, a zdá sa mi byť dosť našliapaný, veľa akcie, zaujímavé ksichty vo vedľajších úlohách. O mŕtvoly nie je núdza a úvodná pesnička navodzuje skvelú atmosféru. Seriál o špeciálnej jednotke ako má byť... 1. séria má znaky nadmerných žánrových klišé (Hlavne to ako vždy dopadnú zradcovia, je trochu úsmevné. A sex je po určitej dobe tiež trochu prvoplánovaný.), ale moje sympatie seriál nestráca... A 2. séria má Rhonu Mitru. Ona je fakt kosť... ()

Nettrass 

všechny recenze uživatele

Hodnotím za první sérii. Druhá série se pokouší dohnat nekvalitu hlavních představitelů množstvím koz ( nemyslím zvířata) a zadků. Tu hodnotím za 3*. Další série jsem nezkoušel. ()

sharky 

všechny recenze uživatele

1. série lepší bondovky než ty s craigem, 2. série lepší díly Expendables než první díl - spousta krásnejch lokací a hodně akčních scén, neznám lepší akční seriál, člověk jen musí přivřít oči nad mírnými hloupostmi ve scénář. ()

hrona 

všechny recenze uživatele

První serie - 6 dílů rozděleno do třech příběhů - Irák, Zimbabwe a Afghánistán. Všemi díly se prolíná mini příběh o vztahu dvou mužů, hlavního hrdiny a jeho přímého nadřízeného. Armitage, jako voják vysílán do akcí je zkrátka profík, v konečných řešení si nezadá ani s nejslavnějším Stalloneho válečníkem, ač na to postavu nemá, dokáže vše, co on. Ovšem jinak příběhy jsou neskutečně záživné a do poslední chvíle člověk netuší, co přijde. Lokace plně využívané i smysluplný scénář.. Zkrátka lahůdková minisérka po anglicku s hrdinou sympaťákem.***Ve druhé sérii se hlavní hrdinové obmění, a děvčata více poodhalí, ani jedno rozhodně není na škodu. Ta už přeci jen více připomíná 24 hodin. Každopádně obdobný model, pět dvoudílných příběhů z různých částí světa.***Třetí série, už je zkrátka přetažena, vaří se zde z vody. S hlavními hrdiny se již potkáváme v různých městech a děj i zápletky už zdaleka nedosahují kvalit předešlých sérií. Dobrý pokus, ale upřímně doufám, že už se jedná o poslední sérii. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

ČESKOSLOVENSKÁ Pay-TV PREMIÉRA (II. séria): HBO = 3.1.2012, réžia českého znenia (SDI 2011) = JIŘÍ KVASNIČKA+ČESKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA (I. séria): ČT 1 = 7.1.2013 - Svižne nakrútený výplach v ktorom pornoverzia Jamesa Bonda v každej epizóde pretiahne aspoň jednu samicu. Popritom stihne oslobodiť rukojemníkov, vyriešiť komplot vo svojej pofidérnej organizácii a ešte aj odhaliť prešibanejšieho teroristu než bol povestný BIN LÁDIN. A aby som nezabudol, v rámci "realističnosti" buď jedného alebo druhého (prípadne obidvoch) agenta v každej epizóde alebo zrania alebo postrelia. Samozrejme v tej nasledujúcej sú už fit a ako znovuzrodení. Lebo ten boj s terorizmom je skrátka cool ... (3.1.2012) Mimochodom bacha na užívateľa Scar - očividne je to duševne narušený jedinec. ()

Ilicka 

všechny recenze uživatele

Jednodenní záležitost s neodolatelným Richardem Armitagem, kterého MI6 vysílá do nejnemožnějších a nejšílenějších misí pod sluncem. Irácké trauma, které provází jeho postavu, můžeme brát v úvahu pouze první půlhodinku, potom dojde k transformaci v dokonalého válečníka. Hlavní téma, které prochází všemi misemi, otázka viny a vyrovnávání se s ní v podání dvou vojáků, je dostatečně nosné, aby tuhle šestidílnou sérii utáhlo. Povedlo se i typové obsazení jednotlivých postav a scénáře jednotlivých misí. Jen finále je poněkud na hlavu padlé a hlavní sezónní konfrontace tím trpí. Což mi však nezabrání v tom, těšit se na další sérii. PS: Druhou sérii nebrat... Kvůli Hobitovi došlo k překopání hereckého obsazení, což mě věru nenadchlo. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Dej seriálu hodný Seagala alebo Lundgrena. Aspoň na akčné a erotické scény sa dá pozerať, inak pre Britov veľká hanba. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

U nás nie je veľmi známy seriál z kvalitnej britskej TV produkcie. Priznám sa, že som začal rovno s druhou sériou, ktorá je podľa tunajších komentárov o niečo lepšia ako 6 dielna „jednotka“ a bol som milo prekvapený. Príbehovo prepracovanejší seriál zaoberajúci sa problematikou svetového terorizmu. Poriadnou dávkou akcie je doslovne nabitá každá jedna epizóda, nechýba napätie a oceňujem aj to, že Briti sa neboja (narozdiel od Američanov) nahoty, vulgárnosti a krvavej brutálnosti niektorých scén. Za zmienku určite stojí aj fakt, že aj napriek tomu, že sa to celé odohráva na miestach ako je napr. Pakistan, vyhol sa tomu všetko ten patos a učebnicový „patriotizmus“ typu „my sme tí dobrí, ktorí Vás prišli zachrániť“. Scenár je taktiež na slušnej úrovni, nechýba pár trefných hlášok a hlavne z neho nejde pocit hlúposti. Scény so súkromím postáv riešené na decentnej úrovni, tak aby zbytočne nezasahovali do deja. Áno, uznávam, že je to miestami až príliš naivné a ústredná dvojica hrdinov by si mohla podať ruku s Rambom pretože dokážu prestrelkou vyriešiť každú jednu situáciu (to ale neznamená, že ich sem tam nemôže niekto zasiahnuť ;) Určite nie najlepší seriál storočia, neznalému sa dokonca môže zdať, že sa chce venovať príliš kontroverzným otázkam o terorizme, avšak celkovo sa jedná len o akčnú oddychovky a nič viac, za to však ultrazábavnú oddychovku, ktorá neurazí a z diváka nerobí idiota. (PS bonus pre Slovákov: navyše v deviatej časti druhej série dosť často a významne spomínaná Bratislava, dokonca aj so Slovenskom na mape :) CELKOVO: Season 2: Project Dawn = 4* (8/10) / Season 3: Vengeance = 3* (6/10) / Season 4: Shadow Warfare = 4,5* (9/10) / Season 5: Legacy = 3,5* (7/10) (v súčasnosti najlepší akčný seriál!) ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Žánrově asi nejlépe zfilmované moderní Call of Duty šmrncnuté moderním Medal of Honor ~ OK, uznávám že akce se tady povedla nahrát, zrežírovat a vytvořit skutečně dobrá a při natáčení byl přítomen někdo, kdo říkal, jak se mají vojáčci pohybovat, takže to nepůsobilo trapně. Co už ale bylo přitažené za vlasy, to byl příběh, protahovaný, místy zoufale průhledný znovu se tak potvrzovalo, že až se do podobné situace dostanete, tak 1) Nikoho nenechávejte z hloupých sentimentálních důvodů na živu, a 2) Vždycky obětujte jednu kulku pro ujištění. Asi bych osobně uvítal prostě jen to pátrání, vyslýchání a akci a to rádoby řešení vztahů se m fakt netahat - bylo jich tu příliš a těch akcí v postelích bylo až nadbytek. Něčím ale filmaři holt nalákat museli, asi. Vidět se to jednoduše dá, ale nejlepší je asi první lehce zmatená řada, pak už se to točí kolem už známých zvratů a čím dál tím déle je více okecávání. Malé bezvýznamné plus za poslední (asi poslední?) díl, kde si vzpomněli, že jsou Češi členy NATO, že se tam ozvala hodně špatná čeština, že naši vojenskou misi při NATO nechali infiltrovat teroristy a že nám vyvraždili vlak civilů. Hm, je to vůbec plus...? ()

javak810i 

všechny recenze uživatele

Smíchejte Bourna, 24 hodin a Black Hawk down a udělejte z toho seriál. Co dostanete? No, dostali byste nejspíš seriál, jakým by mohl Strike Back být, kdyby neobsahoval ty své chybky (občasná nereálnost, nelogičnost, toporný scénář). Strike Back rozhodně není dokonalý, ale je zatraceně dobrý a i přesto, že se jedná o TV tvorbu, tak předčil mnohem ambicióznější filmy stejného žánru. Za mě tedy 5*.... Po druhé a třetí sérii snižuji na 4*. Seriál "zmainstreamovatěl" a z ústřední dvojice se stali neprůstřelní hrdinové. Ovšem zábavný faktor naštěstí zůstal pořád. Po 4. sérii nadále zůstávám u 4 hvězdiček. Ale jsou to velmi dobré čtyři hvězdičky. Na televizní produkci se jedná opravdu o nadprůměrnou akční zábavu, která nepůsobí lacině. ()

Reklama

Reklama