Reklama

Reklama

Sovákoviny

(pořad)
všechny plakáty
Talk-show / Komedie
Česko, 2001, 39 min

Obsahy(1)

Jaký humor miloval a čemu se Jiří Sovák sám rád smál prozradí Jiří Štěpnička. (oficiální text distributora)

Recenze (14)

kingik 

všechny recenze uživatele

Raději jsem měl nedostižný originál. Imitace velikána českého filmu v podání Jirky Štěpničky, který rozhodně není zažitým bavičem, je jistě nevšedním krokem do ranku televizní zábavy. A tím humor hasne. Interpretované příhody nemají nijak extra vtipný ráz, Štěpnička se sice relativně překonává, ovšem vše plyne poměrně jedním nudným a málo objevným směrem. Je vlastně dobré vědět, že zde máme fajn hlasového imitátora, který je tak trochu nadbytečný, když vezmu v potaz, že obdobnou lidovou zábavu už šířil Faltus a spol., načež to bylo ještě mnohem trapnější. Veselé příhody převyprávěné žijícím hercem, co má své důstojné herectví, jsou tak nejen příjemnou vzpomínkou na Jiřího Sováka, ale také upomenutím, že Štěpnička si tímto nenápadně říkal o více komediálního pelu, než se mu u režisérů v minulosti dostávalo. A zase nebyla jeho žádost vyslyšena. U diváků patrně (svoji netradiční lidovostí) nepropadl, málo platné, zábava už je to notně zaprášená, archivovaná zřejmě v dobré víře, že jednou ještě přijde její (odpolední) vysílací čas, který spolehlivě zamázne humorné trhliny. Zatím bych to nechal u ledu. 4/10 ()

ArnoldJ 

všechny recenze uživatele

Jirku Sováka mám moc rád, obzvláště za roli Evžena Humla v Chalupářích, ale tento pořad jemu věnovaný se moc nepovedl. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Kratší už to být nemohlo? Má to necelých 23 min a do této stopáže vešly 2 písničky Rock & Roll Bandu Marcela Woodmana, povídání Jiřího Štěpničky a jeho minipísnička s Maruškou Rottrovou a ještě pár archívních záběrů pana Sováka. Koncept tohoto pořadu nechápu, je to absolutně nezvládnutá věc k uctění památky Jiřího Sováka. ()

Krasus 

všechny recenze uživatele

Trochu přebujelá a prkenná pocta velkému českému herci.Štěpnička se snaží o stošest,ale prihody nevyzni ani vtipně,ani komicky a cely přitom pekelně rudne.Smutné a nedůstojné. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Jiří Štěpnička neuměl moc interpretovat Jiřího Sováka ač se o to vehementně snažil. A nejspíš proto, že neměl v zásobě dostatečné množství historek, sáhl režisér i po archivu. K tomu hraje Rock & Roll Band Marcela Woodmana. Marie Rottrová pak působí jako taková pěkná dekorace. Zkrátka pořad, který rozhodně částečně pobaví, ale jistě bychom našli i lepší. ()

subic 

všechny recenze uživatele

Ano, Štěpnička s ním seděl v divadelní šatně, ale nikdy mi k srdci moc nepřirostl, natož pak jeho vyprávění. Ale Sovák byl, je a bude jinak v mých top3 českých hercích. ()

pOne 

všechny recenze uživatele

Tak skvělý herec, jakým byl Jiří Sovák, si snad ani nezaslouží takhle zprzněný dokument o své herecké kariéře. ()

Reklama

Reklama