Reklama

Reklama

Půlnoc v Paříži

  • USA Midnight in Paris (více)
Trailer

VOD (1)

Mladý pár Gil (Owen Wilson) a Inez (Rachel McAdams), který se má na podzim brát, přijíždí s jejími rodiči do Paříže. Gil je nevýznamným spisovatelem, který miluje Paříž a chtěl by se sem po svatbě přestěhovat. Ovšem Inez jeho romantickou představu nesdílí a nemyslí si, že toto město bylo ve 20. letech minulého století zlatým věkem. Jednoho večera jde Inez se svými přáteli tancovat a Gil se prochází noční Paříží. Jeho půlnoční zážitky mu odhalí Paříž v jiném světle a ovlivní nejen jeho budoucí život. Žije v iluzi, kterou lidé někdy trpí a domnívá se, že život ostatních lidí, by byl pro něho daleko lepší. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (1 343)

RockStar01 

všechny recenze uživatele

Úžasný pohled do duše spisovatele, který má tu čest setkat se se svými idoly. Woody mě nezklamal. Pobavil mě svým humorem a svým stylem vaprávění zapříčinil to, že jsem celou dobu čekal jak to vlastně celé dopadne. A takový konec jsem ani moc nečekal. Nebyl to totiž ten tapický happy end, u kterého už dopředu vím jak to dopadne. Konec půlnoci v Paříži mě překvapil a i proto dávám 5*. ()

Tred2 

všechny recenze uživatele

Docela nestandartní Allenovka, odehrávající se v Paříži. Výlety za největšími umělci a známými osobnostmi, které s sebou nesou jednu pravdu za druhou. Žádná velká záhada, včechno naprosto očividné, působivé a pravdivé. Jedině co mi chybělo k dokonalosti byla přítomnost (filmová).. ach :-). ()

xxSmoldaxx 

všechny recenze uživatele

"Taková je přítomnost. Je trochu neuspokojivá, protože takový je i život." Allen mě vždycky nechával víceméně chladným. Nemůžu říci, že by mě některý z jeho předchozích děl nějak výrazně oslovil. Ovšem Půlnoc je něco docela jiného. Děj krásně plyne a Já pořád nemůžu uvěřit, že to všechno dává tak krásný smysl. Nádherný scénář, nádherná Paříž a parádní ansámbl. 80% ()

Fifer 

všechny recenze uživatele

Hollywood se snaží každý rok vyprodukovat desítky feel good movies a vzniknout z toho jen bezmyšlenkovité frašky, Woody jim zase vytřel zral. Je to díky tomu vzdělání, kdy jakoby mimovolně zaplňuje film historickými reáliemi. Některé věci si může dovolit jen pan režisér v postavení jakém je Woody. Kdyby se o tohle pokusil mladý režisér hollywoodského střihu, možná by to dopadlo, jako když se Američané nedávno vrhli na legendu o Libuši. ()

jandula00 

všechny recenze uživatele

Mám ráda Woodyho filmy s bohatým a tak trochu absurdním scénářem. Tento film nebyl výjimkou a velmi mile mne překvapil. Výporný námět a zpracování, možná trochu uspěchaný konec. Owen Wilson je podle mě vhodný spíše do komediálních rolí, ale rozhodně podal dobrý výkon. Těším se na druhé zhlédnutí.. ()

Gerrard8 

všechny recenze uživatele

Herci vybraný dokonalo. Dve najkrajšie herečky možno súčastnosti Rachel a Marion, ale mne tento námet proste nesedel. Áno Paríž je krásny, ale toto proste nie je môj štýl. Som sklamaný... ()

edie sedgwic 

všechny recenze uživatele

Tento film je radost pozerat. Pri sledovani takehoto kusku sa musi srdce roztopit aj tym najtvrdsim jedincom a do Allenovho Pariza sa jednoducho nejde nezamilovat. Vynikajuci napad bez akehokolvek gycoveho prevedenia je skratka jednym z Allenovych naj. ()

Brambu 

všechny recenze uživatele

Pro mě velké překvapení. Paříž je opravdu krásné a velmi poetické místo. Filmové propojení mezi dvěma světy a několika léty bylo velmi kouzelné. A Owen Wilson sem naprosto pasuje. Jsem nadšená! ()

jane1106 

všechny recenze uživatele

Mimořádně příjemně rozverná, atmosférická komedie (snad v duchu magického realismu???), která zapůsobí obzvláště, pokud se trochu orientujete v literatuře a můžete se pobavit nad "zmrtvýchvstáním" jejích aktérů. Navíc nabízí krásně vyrovnanou syntézu romantiky s prostorem pro metafyzické úvahy a zanechá v mysli opojnou esenci ještě dlouho po promítání. ()

piranha 

všechny recenze uživatele

Velice příjemný začátek, vtipný a milý, byť jeho skóre poněkud ohlodala přehnanost předmanželské situace ústředního páru. V prvních scénách filmu se mi Paříž skutečně zamlouvala a vzrůstalo ve mně pokušení vypravit se tam třeba na dovolenou. Ale to bylo na docela dlouhou dobu poslední, co se mi na filmu líbilo. Další vývoj událostí bych popsala asi jako nekoordinované střetávání se s historickými osobnostmi, bez ladu a skladu, a rozhovory, které ne vždy zaujaly. Oproti tomu kontrast se skutečným světem byl v průběhu filmu divákovi předhozený fakt brutálně, až mě ta teatrálnost děsila. Nicméně jsem bez větších potíží byla schopná udržet pozornost až do pěkného zakončení, kdy si hlavní hrdina velmi atraktivním způsobem uvědomil, že by měl vzít za vděk vlastním životem v době, v níž se narodil, protože je to nakonec to nejlepší, co ho může potkat. ()

Kropotkin 

všechny recenze uživatele

Naprosto geniální věc. Každou chvíli něco, co člověka překvapí a dostane. A k tomu Owen Wilson, který mluví jako Allen, gestikuluje jako Allen, chodí jako Allen. Zábavnost. Vrchol filmu pro mě ale asi Adrien Brody. ()

kesty 

všechny recenze uživatele

moje prvé stretnutie s woodym. marion kúzelná a okamžitá platonická láska, owen ok, aj keď si tam viem predstaviť lepšieho hlavného hrdinu, ostatné postavy, hlavne rachel s otcom a matkou mi neuveriteľne liezli na nervy, čo je aj dôvod, prečo nedávam plný počet bodov. inak príjemné, nostalgické, na zamyslenie, trošku infantilné, ale pre mňa stále krásne. ()

artas 

všechny recenze uživatele

Vzhľadom k tomu, že Woodyho vôbec nemusím, je moje subjektívne hodnotenie nadpriemerne vysoké a aj to možno iba pre moju slabosť k prostrediu, doba mi však vyhovuje viac tá aktuálna, kapal by som od nudy v sprievode džezu. ()

chelsea17 

všechny recenze uživatele

Příjemný, pohodový film od Woodyho Allena. Zjištuju, že je dokonce můj první od něj. Takže hezký začátek ... Paříž je nádherný město a v podání 20.-30. let minulého století určitě jedno z nejkrásnějších. ... ()

Související novinky

Aero oslaví osmdesátiny W. Allena festivalem

Aero oslaví osmdesátiny W. Allena festivalem

27.11.2015

Přímo v den osmdesátých narozenin Woodyho Allena – v úterý 1. prosince – odstartuje pražské kino Aero přehlídku filmů Všechno, co jste kdy chtěli vidět od Woodyho Allena. Od 20.30 uvede Allenův… (více)

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

01.01.2012

Žebříček nejlepších celovečerních filmů roku 2011 dle ČSFD.cz se v budoucnu bude měnit - obsahuje totiž filmy, které se teprve chystají do naší distribuce a budou časem hodnoceny více diváky, což… (více)

Best of 2011 dle vybraných uživatelů

Best of 2011 dle vybraných uživatelů

31.12.2011

Další filmový rok je za námi, a tak vám přinášíme přehled nejlepších filmů roku dle předních uživatelů ČSFD.cz. Uživatelé i filmy v jejich výběru jsou seřazeny abecedně. Jako vítězný snímek z tohoto… (více)

46. ročník MFF Karlovy Vary

46. ročník MFF Karlovy Vary

19.06.2011

Od 1.7. do 9.7. se v Karlových Varech uskuteční nejvýznamnější filmový festival kategorie A ve střední a východní Evropě. Festival představí 178 celovečerních filmů, převážná většina z nich bude mít… (více)

Reklama

Reklama