Reklama

Reklama

Půlnoc v Paříži

  • USA Midnight in Paris (více)
Trailer

VOD (1)

Mladý pár Gil (Owen Wilson) a Inez (Rachel McAdams), který se má na podzim brát, přijíždí s jejími rodiči do Paříže. Gil je nevýznamným spisovatelem, který miluje Paříž a chtěl by se sem po svatbě přestěhovat. Ovšem Inez jeho romantickou představu nesdílí a nemyslí si, že toto město bylo ve 20. letech minulého století zlatým věkem. Jednoho večera jde Inez se svými přáteli tancovat a Gil se prochází noční Paříží. Jeho půlnoční zážitky mu odhalí Paříž v jiném světle a ovlivní nejen jeho budoucí život. Žije v iluzi, kterou lidé někdy trpí a domnívá se, že život ostatních lidí, by byl pro něho daleko lepší. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (1 343)

de-souza 

všechny recenze uživatele

nemůžu si pomoct, jeden z nejslabších Allenových filmů se špatným obsazením..neumím vyjádřit co, ale něco tomu chybělo... ()

Indio 

všechny recenze uživatele

Otázka kterou si klade hodně lidí-bylo tenkrát líp.Tenhle skvost svim zpusobem odpovídá.I když moc nemusim Owena Wilsona tak tady seděl. ()

koksak176 

všechny recenze uživatele

Nemám problém s najrôznejšími fikciami okolo slávnych osobností, ale približne pro tretej mi to začalo pripadať ako stále sa opakujúce klišé, ktoré je ale na celý film slabé. Oslovila ma nezmyselnosť túžby za starými dobrými časmi a chápem túto myšlienku, dokonca s ňou súhlasím, prikyvoval som jej odkedy sa objavila prvý krát, ale keď som ju dostal po lopate, či skôr lopatou po hlave asi po piaty krát, prestalo to byť zábavné. Skoro som mal chuť s ňou nesúhlasiť. ()

babuca 

všechny recenze uživatele

Výrazne nadhodnotený film. Nuda, Wilson slabý.... tie typické Allenovské psychoreči....a o Paríži je veľa výrazne krajších filmov. Strata času. ()

50andy 

všechny recenze uživatele

Woody Allen je starý, zatrpknutý a senilný režisér, ktorý nevie kde je sever, ale stále točí. Avšak týmto kúskom ma fakt dostal. ()

adam7 

všechny recenze uživatele

Óda na Paríž v podaní umeleckých pohľadov Woodyho Allena. Trošku som sa bál deja, ktorý by celú atmosféru mesta mohol dať do úzadia. Obava sa však nenaplnila a samotný dej, pridal Parížu k atmosfére súčasnej aj tú zo zlatej éry mesta módy. Čakal som viac lyriky a zároveň sa mi nezapáčilo vyobrazenie mojej "numéro un" herečke Rachel. Tieto dva body potopili 1 hviezdičku. Na záver by som rád dodal, že film ma naladil na moju návštevu Paríža v blízkej budúcnosti a v kútiku duše si prajem, aby jeden podvečer trochu popršalo :) ()

BaMia 

všechny recenze uživatele

Toto nepochopí nikto kto nemiluje Francúzsko ako také. Taktiež nikto kto nemá štipku citu pre umenie. Nech to pozerám každý deň, aj dvakrát za deň nikdy sa toho poriadne nenabažím. Tie prvé 4 minúty plné ulíc Paríža, významné historické budovy, krásne parížske ulice. Až sa mi slzy tlačia do očí, keď o tom píšem a ruky sa mi trasú čo sa mi tak cnie za Parížom. Dokonca preglgnem aj ten fantasy nádych, čo sa týka "cesty späť". Stačí mi pohľad na Paríž a na hercov, ktorí zobrazujú skutočné umelecké ikony. Gertrúda, Ernest, Scott, Pablo, Salvador a perfektný výkon Marion Cotillard. Rozplývam sa <3 ()

KubaST 

všechny recenze uživatele

Jako vždy klasická "allenovka", kde se Woodyho rukopis zkrátka nezapře. Jedinečnou atmosféru jeho filmů vyprodukovaných v posledním desetiletí mám velice rád. Je to jakýsi jeho výtečný cit pro správný mix herců, prostředí a zápletky. Podobně lze charakterizovat díla Clinta Eastwooda, který je na rozdíl od Woodyho orientován na jiné žánry. Námět tohoto filmu byl zajímavý, ale mám pocit, že se dalo vytěžit ještě víc. Neodnášel jsem si tak silný dojem jako např. z Match Pointu nebo Cassandřina snu. Jednou z možností je, že umění moc neobdivuji a Paříž není mnou oblíbené město, ale i tak dávám za 4, protože jsem se vůbec nenudil a to je hlavní. ()

Katy007 

všechny recenze uživatele

Kdo je duší aspoň trochu snílek, je na správné adrese. Na filmu se mi líbila atmosféra, která zobrazovala Paříž dnes, dříve a ještě dříve. Tak, jak ji vykreslil Woody Allen. ()

TOMASINI 

všechny recenze uživatele

Tak tady jsem trochu zklamán. Nebýt to Woody Allen, možná bych tolik nečekal. Film si zaslouží poctivé 3 hvězdy, ale čekal jsem 4... Skoky do minulosti v kontrastu s reálným příběhem nějak nejdou dohromady. Buď čekám filmovou nadsázku, nebo realitu. Obojí dát najednou je těžké. A Allenovi se to podle mě nedařilo, alespoň já jsem mu to nějak neuvěřil. ()

Filmslover14 

všechny recenze uživatele

Úžasný film pro všechny milovníky Paříže a ne jen pro ně. Skvělá komedie, která má v sobě něco poetického a kouzelného, co se špatně popisuje. Prostě dokonalost sama. ()

Dhanill 

všechny recenze uživatele

...pocity z prvního shlédnutí byly pětkové...druhé shlédnutí by hvězdu ubralo...ale což, první dojem je první dojem:) ()

Dastin 

všechny recenze uživatele

Woodyho obraz města lásky mě dostal. Možná i proto jsem se tam, ani ne rok po shlédnutí filmu vydal osobně. Mám rád to město, tu dobu, ty autory (Fitzgerald, Hemingway). A Woody mi z toho upekl dort, na který jako třešničku přidal mou nejoblíbenější herečku (i když tentokrát se mi její role nezamlouvala tak jako jindy). Ohromný scénář, zasazený do ohromného města. A Paříž je ve skutečnosti stejně tak krásná, jako ve filmu. ***** ()

zatiad 

všechny recenze uživatele

Owen Wilson v nečekaně vášnivé roli. Čekala bych spíše komediální pojetí, když slyším jeho jméno, ale příjemně překvapil. Všechny nominace na Oscara jsou oprávněné, celá banda tvůrců si film vysloveně vymazlila. Po půlhodince jsem byla vtáhnuta do Paříže a užívala si historií nasáknutou atmosféru... Takových filmů víc. ()

Mate0 

všechny recenze uživatele

Woddy Allen natočil slušný film,který je jakože romanticka komedie ale v podání Allena je to zase trošku jinde...Výborný odpočinkový film který pobaví i zaujme,líbilo se mi téma i herecke obsazení !Útěk od reality do uliček Paříže :) ()

Související novinky

Aero oslaví osmdesátiny W. Allena festivalem

Aero oslaví osmdesátiny W. Allena festivalem

27.11.2015

Přímo v den osmdesátých narozenin Woodyho Allena – v úterý 1. prosince – odstartuje pražské kino Aero přehlídku filmů Všechno, co jste kdy chtěli vidět od Woodyho Allena. Od 20.30 uvede Allenův… (více)

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

01.01.2012

Žebříček nejlepších celovečerních filmů roku 2011 dle ČSFD.cz se v budoucnu bude měnit - obsahuje totiž filmy, které se teprve chystají do naší distribuce a budou časem hodnoceny více diváky, což… (více)

Best of 2011 dle vybraných uživatelů

Best of 2011 dle vybraných uživatelů

31.12.2011

Další filmový rok je za námi, a tak vám přinášíme přehled nejlepších filmů roku dle předních uživatelů ČSFD.cz. Uživatelé i filmy v jejich výběru jsou seřazeny abecedně. Jako vítězný snímek z tohoto… (více)

46. ročník MFF Karlovy Vary

46. ročník MFF Karlovy Vary

19.06.2011

Od 1.7. do 9.7. se v Karlových Varech uskuteční nejvýznamnější filmový festival kategorie A ve střední a východní Evropě. Festival představí 178 celovečerních filmů, převážná většina z nich bude mít… (více)

Reklama

Reklama