Reklama

Reklama

Bruce Willis je zpátky v akci — strhující, dech beroucí, divoké akci — jako John McClane, odvážný newyorský policajt s úžasnou schopností být v nesprávný čas na nesprávném místě. Tentokrát se John vydává do dalekého Ruska, aby vypátral svého syna Jacka (Jai Courtney), který se ocitl v moskevském vězení. Jeho mise ale nabere smrtící obrátky ve chvíli, kdy musí se synem spojit síly, aby společně překazili plány na krádež jaderných zbraní a zabránili tak rozpoutání třetí světové války! (Magic Box)

(více)

Videa (16)

Trailer 1

Recenze (1 312)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je pro fanoušky Johna McClanea těžká rána. Co ale čekat od filmu, jehož scénář spíchnul Skip Woods pravděpodobně někde na hajzlu a režisér neumí místy sestříhat scénu tak, aby vůbec dávala smysl. Zde totiž nedává smysl skoro nic a občas mi z té tuposti a blbosti tvůrců bylo opravdu smutno. Akce sice nedělá Mooreovi zas tak velké problémy, ale ze židle také dvakrát nezvedne. Hlášky nulové, záporáci ucházející a vztah mezi otcem a synem jakoby ani nebyl. Bruce se sice zase snaží zachránit, co se dá a McClanea má stále v krvi, ale na tenhle průser zkrátka sám nestačí. Skipa Woodse už bych prosil nikdy nepouštět před počítač či jakýkoliv papír, radši ani ten toaletní. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,VÍTEJTE V RUSKU!“...... /// V zemi, kde problémy řešej jinak. Stejně jako John McClane! … Heleďte - von ten Moore nebude dobrej týpek. To říkám proto, že ta ,,úvodní“ akce, kde se rozmrdá asi 1000 aut je naprosto zbytečná a dementní. Sorry. Nebaví mě bezduchý narážení a votloukání kovu. Jsou lidi, kteří by řekli, že Moore je čurák, já budu mlčet. Ale jinak se to hezky rozbíhá a ještě furt to dokáže těžit z toho, že JON McCLANE JE LEGENDA! Jestli máte strach z keců fotr – syn, buďte v klidu. Všechno je to jen tak, mimochodem a většinu času je to solidní akční jízda s ftipnejma poznámkama a vrtulníkem v hlavní roli. Co by za to Arnie a Sly dali. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) McLane vs. bitevní vrtulník – hmm, zajímavý! 2.) Neustále čekám, až se objeví v Černobylu nějakej život. 3.) Thx za titule ,,panot“ (fakt dík za to, že jsi to neustále ,,vylepšoval“. Jsou lidi, kteří na to serou…) . /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE *** NAPĚTÍ * ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Poněkud vyděšen některými komenty jsem poslední Past oddaloval, oddaloval, oddaloval...a hle! Zábavný akčňák s přímočarým příběhem, padouchy, Rusáky a očekávaným překvapením. Když nic jiného, tak nespočitatelné množství zničených aut a výbušné finále jako ve starých bondovkách. Skvělá předletní oddechovka! ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Na dovolenou si nakonec nevyrazil jenom McClane, ale také scénář, jakýkoliv osobní režijní přínos a v naprosté většině také humor (nehledě na logiku, fyziku a techniku - to vážně v době smarpthonů nikdo z tvůrců neví, že když telefonujete, dotykový telefon, který máte u hlavy má vypnutý displej a ROZHODNĚ na něm nesvítí číselník?). Moore je každopádně břídil a především v první polovině je poměrně dost evidentní, že střih se snažil zachránit co to šlo, a že to moc nešlo. Zbytek už mě v podstatě nijak neuráží, ale je to pořád odzívaná řemeslná nuda, místy poměrně dost diletantská. Tohle si legendární John McClane nezasloužil. Černobyl? WTF? Jai Courtney mě ovšem po Jacku Reacherovi bavil i tady a začíná mě aktivně zajímat... ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Tak to je fajn, že se Moore zase vrátil ke cool akci ... nevim, co se s ním dělo při natáčení Maxe Paynea, jestli byl na koňskych sedativech nebo jestli to dal režírovat nějakému tupohlavovi, ale tohle je po stránce akčních scén perfektní film (jsem jedinej, koho napadlo Call of Duty ? Tuhle adaptaci by snad neposral). Ale je tu jedno velké ALE ... není to Die Hard. Zase na druhou stranu to bylo vypečené Rko, kde se vešla i legendární Johnova hláška. Pokud chcete akční výplach, jakože pořádně akční výplach a jste tudíž ochotni ignorovat opravdu velké logické boty, tak s pátým Johnem nešlápnete vedle ! ()

Galerie (75)

Zajímavosti (71)

  • Cesta z Moskvy do ukrajinského Černobyľu trvá zhruba 12 hodín autom. Ústredné duo však túto vzdialenosť zvládlo počas jednej noci. (MikaelSVK)
  • Mil Mi-26 ze scény v Černobylu byl pronajatý od Běloruského ministerstva pro mimořádné situace. Původní barva vrtulníku je bílá, dočasné kamufláž byla aplikována v Maďarsku, kde byli dané scény natáčeny. (Adrai)
  • Dodavatelem 6kolového obrněného vozidla MRAP z první části filmu je Lotyšská společnost Dartz Kombat, z jejichž garáží pocházejí například také zlaté obrněné vozy ve filmu Diktátor (2012). [Zdroj: dartzkombat.com] (Adrai)

Související novinky

Prequel Smrtonosné pasti je oficiálně zrušen

Prequel Smrtonosné pasti je oficiálně zrušen

29.07.2021

Pět let strávil producent Lorenzo di Bonaventura přípravou šestého filmu v sérii Die Hard neboli Smrtonosná past. Snímek pojmenovaný jednoduše jako McClane byl totiž původně oznámen ještě před… (více)

Kteří herci ve filmech nejčastěji bourají?

Kteří herci ve filmech nejčastěji bourají?

22.03.2021

Server Car Scrap Comparison teď zveřejnil studii, ve které se zabýval počtem dopravních nehod ve filmech u jednotlivých herců. Asi nikoho pak nepřekvapí, že za nejnebezpečnějšího filmového řidiče byl… (více)

John McClane omládne?

John McClane omládne?

15.10.2015

Pátá Smrtonosná past moc lidí nepotěšila, ale vydělala 305 milionů dolarů, takže se pracuje na šestce. Původně se mluvilo o tom, že se v ní Bruce Willis podívá do Tokia a ve hře byl (alespoň v… (více)

Smrtonosná past 6 se Samuelem L. Jacksonem?

Smrtonosná past 6 se Samuelem L. Jacksonem?

16.04.2014

Loni v březnu šlo do kin už páté dobrodružství Johna McClanea. Akčňák Smrtonosná past: Opět v akci sice příliš kladných reakcí nenasbíral, jelikož ale vydělal 300 milionů dolarů, slavná série bude… (více)

Reklama

Reklama