Reklama

Reklama

Bruce Willis je zpátky v akci — strhující, dech beroucí, divoké akci — jako John McClane, odvážný newyorský policajt s úžasnou schopností být v nesprávný čas na nesprávném místě. Tentokrát se John vydává do dalekého Ruska, aby vypátral svého syna Jacka (Jai Courtney), který se ocitl v moskevském vězení. Jeho mise ale nabere smrtící obrátky ve chvíli, kdy musí se synem spojit síly, aby společně překazili plány na krádež jaderných zbraní a zabránili tak rozpoutání třetí světové války! (Magic Box)

(více)

Recenze (1 312)

POMO 

všechny recenze uživatele

Ultra hlučná, vo finále až komicky preexponovaná deštrukcia všetkého čo sa hýbe i stojí - vrátane divákovych závitov a niekdajšieho kultu jednej cool akčnej série. Šestku dajte Uwe Bollovi, idioti... ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Ale, ale, copak se stalo, milí erudovaní kritikové? Zase jsme se vyspinkali do artova, někdo nám šlápl na gájprajdu na boa, anebo je to tím výjimečně kvalitním camripem, který vám umožnil zazářit jako diamant ještě před předevčerejší premiérou? Pokud je to za c), ani se nedivím, že tolik při vaší orientaci prskáte, je na něm totiž piču vidět. To já teda vrátil flašky, odtahal do sběrny pár bezprizorních kanálových poklopů, dočkal klasu a vydal se podpořit bandity v multikinematografu. Odměnou mi byl nerozpixelizovaný Meklejn, který byl vidět i potmě, bylo mu rozumět, co říká, a s charmem sobě vlastním řádil v Kremlu skoro stejně, jako když míval za prdelí Hanze Grúbra! Vidím, že se prostě názorově neshodneme a nenávidím vás za to víc než francouzskou novou vlnu. Doufám, že než začnou kvůli vám natáčet Smrtonosnou past 6: Opět v baletu, chcípnete na zápal mozkových blan při hledání esoterických jinotajů v dalším Darrenově veledíle. ()

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

John McClane? Spíš ROFL McLOLane. Vlastně mi přišlo, že Willis je tu jen tak jako omylem, přišel se podívat na plac a aby se neřeklo, tak párkrát zapózoval za kanónem a utrousil sem trochu patosu a tam nějaký ten one-liner. Jinak ze Smrtonosné esence tu zbyla jenom nostalgie pod tučnou vrstvou prachu a útržky hlavního hudebního tématu, které se asi nikdy neoposlouchá a fungovat bude za jakýchkoliv okolností. Finále ve své digitální pompéznosti předčilo i dálnici a chození po stíhačce ve čtyřce a jasně delkaruje, že McClane už fakt zaslouží důchod. Nechte tu sérii dožít s trochou důstojnosti, proboha. Tedy jestli to ještě vůbec jde. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

U "hloupějších filmů", kde má člověk nějaký vztah k postavě/herci, se obvykle časem vyvine určitá míra tolerance. Otupí se hrany očekávání, přijme se hotové dílo a nakonec si k tomu divák cestu najde. Pro pátou Smrtonosnou past to neplatí. Ta je totiž tak špatná ve svém základu, který popírá kořeny série, její přístup k akčnímu žánru i podstatu hlavní postavy jako takové, že každá další projekce jen zvýrazňuje chyby a nedostatky. Od 'ok, je to blbý, ale snesitelně' jsem se postupně propracoval až k tomu, že se na Opět v akci prakticky nedokážu dívat. McClane mlátí civilisty, McClane nemá finální kontaktní souboj, McClane se chová jak Superman, McClane nemá nadhled, McClane se nechová jako policista, McClane... ne, tady je prostě úplně všechno špatně. Série skončila čtyřkou. Pětka je přijatelné akční béčko s Willisem, ale opravdu otřesná Smrtonosná past. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Na to, že McClane je neustále v nějaký smrtonosný pasti má docela dost dětí, ale to by byl ten nejmenší průser v tomhle prošlým chilli. Ach jo, nikdy mně při hodnocení filmu nebylo tak smutno jako tady. McClane je jeden z mých top akčních miláčků, ale tohle bylo jak rána kraví prdelí do ksichtu. Co to kurva, doprdele mělo bejt ? Jestli se smrtka bojí navštívit Chucka Norrise, tak McClane musí smrtku rovnou královsky prcat, jinak totiž absolutně nechápu drtivou většinu akčních scén. Tohle už není McClane, polda co je v nepravou chvíli ne napravým místě, tohle je dítě Chucka Norrise a supermanový dcery. Sral bych na blbinky jakože s Moskvy do Černobylu to je deset minut autem nebo že výbuch v Černobylu narvaným plutoniem udělá bác jen na oko, uměl bych i zkousnout, že Bruce se zde dělí o prostor s Jaiem v poměru 50% na 50%, ale co už nepřejdu, když uprostřed přestřelky najednou začnou rodinný dramata o tom kdo se staral dobře o dítě a kdo ne, jako ty voléééééééééé tohle je DIE HARD !!!!!!!! a ne Kramer vs Kramerová, já si chvílema připadal, jak na nějaký rodinný terapii a ne na akčním filmu. Ovšem jen chvilkama, protože pak si pan režisér zřejmě řek, že akce znamená nechat všechno zničit a tak to tam lítalo patý přes devatý a digitální oheň, digitální kulisy, digitální všechhno zcela ovládlo plátno a já na to všechno říkám FUCK OFF !!! Já chci zpátky McClana z 90 let nebo se rozzlobím a budu zlej ! Tohle velký tělo s malým pinďourem si strč do prdele Hollywoode ! ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Krčím plecami. Nie som nadšený, ani spokojný, ale nevidím ani dôvody na prehnanú nenávisť. Ako pokračovanie najlepšieho akčného filmu všetkých čias je to samozrejme katastrofa. Ako výplachové akčné béčko je to OMNOHO lepší film ako napríklad obludne preceňovaní Expendables 2. Toto má aspoň veľa akcie (a miestami fakt dobre natočenej), nejaký základný ústredný vzťah a Willis obstojne hlási. Scenár vrcholiaci vyznaním otcovskej lásky je prirodzene totálne peklo. 5/10 ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Člověk se těší a těší a pak se akorát v Die Hard sérii zklame. Bruce Willis stárne, je z něj dědek a ze začátku horšího dědka snad ani ukázat nemůže. Akce je ze začátku zajímavá a relativně dobrá, ale postupem času se z filmu stane hrozná blbost. Vrcholem blbosti je pak přesun příběhu do Černobylu. No, to snad ani není možný. Nejhorší na tom všem je, že film fakt s akcí vypadá ze začátku dobře, ale kameraman se po chvíli snad sjel houbičkami a kameraman nadopoval dopaminem, protože výsledek víc zkurvit tihle dva kolegové nemohli. Nákladní auto prolítne mostem dolů na silnici. Všechno šíleným způsobem vybuchuje. Člověk si řekne, že není nic jednoduššího, než kameru natočit proti autu a nechat vše bez střihu plynout, jenže tak scéna začne, pak se vše zhroutí na dvacet tisíc sekvencí, záběrů a výbuchů a vrcholem pak je asi těžce vystresovaný asistent kameramana, který kameru držel poprvé v ruce s tím, že s ní během nanosekundy vyklepal duši. Hrůza. Die Hard byla o skromnosti, o příběhu, který byl realistický, upřímný a na druhou stranu náhodný, protože John McClaine se vždycky přichomejt k tomu největšímu průseru na světě. Jenže tohle je jenom akce, efekty a ještě je to vysloveně hrozný. S Die Hard sérií to má společného prakticky nula nula nic, jenom Bruce. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $92miliónovTržby USA $67,349,198Tržby Celosvetovo $304,654,182Tržby za predaj Blu-ray v USA $9,775,647 //počet predaných kusov 532,687Tržby za predaj DVD v USA $8,759,486 //počet predaných kusov 438,852║ veľmi ale veľmi zlý vtip, toto vidieť v kine tak ma šľahne, takýto prepad po podarenej 4 časti by som ani vo sne nečakal a hlavne keď mi réžia Johna Moore väčšinou sadne, tu je všetko zle, scenár, kamera, réžia, všetko odbité bez patričnej iskry, o podarenú hlášku sa ani nepotknete, dobrá teda vydarená akcia tu je asi tak v 2 scénach, a kde tu ako hrá Mary Elizabeth Winstead, keď je v záverečných titulkoch uvedená ale na 4mieste v poradí, suchopárne béčko a neskutočné sklamanie pre milovníka Smrtonosnej pasce 1-4 /25%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně nejslabší a nejvíce absurdní díl celé série. Chvílemi to vypadalo jako parodie na jiné díly, hlavně proto, že tu Bruce Willis jako John McClane prakticky nefunguje nefunguje. Nejdříve se chová jak psychopatická matka a poté jako nepříliš vtipná podržtaška s jasným americkým názorem (hlavou proti zdi -> rozstřílíme je prostě). Od asi třetiny filmu se mi však povedlo vnímat film jako parodii. Díky bohu. Přestal jsem si tak všímat přehnanosti, zpomalených-digitálních okamžiků a dokonce jsem přežil i konec, kde se lidé v Černobylu svlíkají do půl těla a koupou v vodě (samozřejmě, je dešťová, ta je v pohodě, ne radioaktivní) . Prostě odpočinkový film, který je vtipný, kde být nemá a jeho název nemá obsahovat značku "Die Hard". PS: nebýt tam Bruce, nemenovat se to "... Die Hard", tak to není tak hrozné, jen moc hloupé:) ()

Bluntman 

všechny recenze uživatele

SMRTONOSNÁ PAST: OPĚT V AKCI je zajímavým příspěvkem k teoretické diskuzi o post/klasičnosti hollywoodského filmu a divácké i kritické přijetí zároveň ukazuje, že spousta fanoušků má velmi zavádějící představu o základních prvcích série. Pátá část svou formální diskontinuitu, jež je v rozporu s "klasickými" požadavky soudržnosti, přehlednosti a srozumitelnosti, "povyšuje" na svou ústřední strategii._____ Vyprávění se na místo příčinné provázanosti sestává ze série náhod, které umožňují zřetězit pokaždé jinak ozvláštněné (tikot hodinek, různé způsoby snímaní, zpomalení) atrakce. Každý ze tří aktů je dílčími zvraty zasazen do zcela nových rámců, divák je následně "nucen" přehodnotit svůj náhled na předcházející dění a vztahy mezi postavami. Od určení, kdo sehrává ústřední roli, jaké má či mají cíle a jak se to má s proměňujícími se motivacemi, se odvíjí i struktura syžetu. John McClane je hvězdou díky Willisovi (a vice versa), ale neznamená to, že ve všech dílech představoval jediného protagonistu. Ve všech byl nejprve - v prvním aktu - jeden protagonista John McClane, než došlo ke změně "rozložení sil" na protagonisty dva (v jedničce byl proti němu postaven Hans, ve dvojce do akce zasahovala jeho žena, ve trojce byl nucen spolupracovat s povahově odlišným Zeusem, ve čtverce mu pomáhal Matt). V pětce je po McClaneově boku jeho syn a uspořádání má nejblíž k první části, ve které se taktéž střídala ohniska zájmu a název byl víceznačný: "Die Hard" mohlo odkazovat jak k Johnovi, tak "nezničitelnému" Karlovi, "Good Day to Die Hard" může ironizovat jak přístup Johna a Jacka, tak reflektovat zacházení s hned několika záporáky. Výsledkem výše zmíněného (náhody, body zvratu rekontextualizující již viděné, změna organizace podle proměňujícího se počtu protagonistů i ohnisek zájmu) je nebývalá narativní nesoudržnost._____ "Nespojitost" lze spatřovat i na rovině stylu, protože mnohdy je obtížné určit kontinuitu mezi jednotlivými záběry. U paralelních montáží (úvodní, zlomek z automobilové honičky) není lehké pochopit souslednost mezi odlišnými místy, protože chybí ustavující záběry a matení posiluje kompoziční návaznost či dialogové háčky. A(tra)kční scény jsou zase velmi rychle stříhány a jen výjimečně se dá zorientovat díky liniím pohledu či občas užitým velkým celkům, protože většinou dominují detailní záběry umožňující opájet se zesílenými zvukovými efekty. Médium tak primárně prezentuje své technické vlastnosti, jde o "spectale" na místo "story", resp. osobní linie se synem zde je jako zástěrka pro prezentaci výbuchů, nárazů a střílení a pádů z různých úhlů. (Podobný přístup je typický pro čtvrtou část, třetí téměř eliminovala potřebu znovu-vytvořit pár s bývalou ženou - a první dvě jsou svým re-marriage "konceptem" konvenční.)_____ Sjednocujícím principem SMRTONOSNÉ PASTI: OPĚT V AKCI, díky kterému je spojeno značně nesoudržné vyprávění s mnohdy nesouslednými záběry, je právě kontinuita série. Návaznost není dána pouze objevováním se stejných postav (McClane, jeho dcera) či sebereflexivním odkazování se (např. sinatrovská pasáž v taxíku, záporák chroustající mrkvičku jako z animované grotesky), ale i zapojováním konkrétních postupů. O naraci už byla řeč, v případě stylu jde o hudbu zesilující "smrtonosné" motivy (Kamenův ústřední, remixovaná Óda na radost, mcclaneovský rock), zpomalování záběrů, i přes rozšíření herního pole omezování se na uzavřené budovy, již zmiňované paralelní montáže atd. Paradoxní je, že kritika, která se na Moorův/Woodsův počin zatím snáší, vychází ze zavádějící představy toho, co dělá "Smrtonosnou past Smrtonosnou pastí". McClane byl realistickou - ve smyslu zranitelnou, krvácející - postavou, ale ocital se ve značně nerealistické, nadsazené akci (skok z vybuchující budovy, odstřelované vrtulníkem, se zas tak neliší od havarování vrtulníku autem). Tu vyplňovaly místy sentimentální, místy patetické proslovy oslavující konzervativní hodnoty společnosti (vědomí globalizovaného trhu a liberalizační tendence v podobě aktivnějších ženských postav oproti mcclaneovskému protimultikulturálnímu machismu, postavenému na stereotypním vylíčení cizí kultury a waynovské/gableovské opozici my - oni). Jediným proviněním se proti značce, s čímž ale začala už čtverka, je reflexe nepatřičnosti McClana ve fikci, v níž se ocitá. Zatímco SMRTONOSNÁ PAST 4.0 ale stavěla na kontrastu analogového policisty v digitálním světě, OPĚT V AKCI představuje přehlídku známých věcí, ale v jiném prostředí, kvůli čemuž je někdy manýristická, jindy tupě pozérská. (70%) () (méně) (více)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,VÍTEJTE V RUSKU!“...... /// V zemi, kde problémy řešej jinak. Stejně jako John McClane! … Heleďte - von ten Moore nebude dobrej týpek. To říkám proto, že ta ,,úvodní“ akce, kde se rozmrdá asi 1000 aut je naprosto zbytečná a dementní. Sorry. Nebaví mě bezduchý narážení a votloukání kovu. Jsou lidi, kteří by řekli, že Moore je čurák, já budu mlčet. Ale jinak se to hezky rozbíhá a ještě furt to dokáže těžit z toho, že JON McCLANE JE LEGENDA! Jestli máte strach z keců fotr – syn, buďte v klidu. Všechno je to jen tak, mimochodem a většinu času je to solidní akční jízda s ftipnejma poznámkama a vrtulníkem v hlavní roli. Co by za to Arnie a Sly dali. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) McLane vs. bitevní vrtulník – hmm, zajímavý! 2.) Neustále čekám, až se objeví v Černobylu nějakej život. 3.) Thx za titule ,,panot“ (fakt dík za to, že jsi to neustále ,,vylepšoval“. Jsou lidi, kteří na to serou…) . /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE *** NAPĚTÍ * ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Arnold is Back, Willis is on Vacation ! Jednoznačně nejslabší díl série, úplná změna děje od předešlých dílů, akce je fajn, ale bez atmosféry či napětí, takže ve mně nevyvolaly žádné povzbuzení..Připadalo mi místy, jako bych koukal na levný Béčkový film se Seagalem. ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Jsem na dovolené!! Po čtvrtém díle (který se mi sice líbil, ale...) jsem nečekala nic zázračného, když tam nacpou novou postavičku v podobě synátora. Jenže on mi hrozně připomínal směsici bratrů Kličkových a pro ty já mám hroznou slabost. Škoda že tu svoji prdýlku neukázal víc, než jen v bílých kalhotách :o) Jinak Bruce stárne a s tím i mé požadavky na něj, hlavně když v poslední době nehraje v moc atraktivních filmech.. Za mě spokojenost :o) ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Vyblázněná past. Skip Woods při psaní scénáře občas zapomínal, že píše další díl zavedené série a nejednou porušuje její daná pravidla - bohužel i včetně tradičního souboje se záporákem. Jenže já se i tak k vlastnímu šoku převážně bavil. Willis totiž na první pohled dokazuje, že se mu po jeho životní roli stýskalo a při každé příležitosti se labužnicky usmívá a užívá si každý výstřel nebo hádku se synátorem. Navíc Moore, ať má neduhů kolik chce, akci zkrátka umí, jen k ní potřebuje být trochu popostrčený. Je mi jasné, že zrovna McClanovo dobrodružství by nemělo klíčové kladné body sbírat v rodinných hodnotách, ale v momentální náladě mě všeobecný hate docela mrzí. Proto k 70-ti tuhým procentům přidám i téměř neviditelné plus. Šestku chci ale osobnější úplně jiným způsobem. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Joj veľmi zle. Sérii som toleroval aj obecne nie príliš dobre prijatú štvorku Lena Wisemana (ktorá sa mne osobne však páčila viac, než fanúšikmi uznávaná trojka, pre ktorú som naopak nikdy nemal veľké pochopenie pre zmenu ja). Ale Smrtonosná pasca: Opäť v akcii je vážne úplne mimo. Willis nesympatický, Courtney sa do úlohy jeho syna nehodí, ruská výprava slabá, akčných scén veľa, ale spravidla úplne nezaujímavé a v scenári plno blbostí a logických nezmyslov. Bavil ma charizmatický ústredný záporák. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tohle nema se Smrtonosnou pasti nic moc spolecnyho. Proste tuctovej akcnak, kde se vetsinu casu nastesti neco deje, jinak by u toho clovek usnul. Naprosto nezajimavej pribeh, Willis to kolem sebe sice kropi ve velkym, ale s hlaskama to uz je horsi a vetsinu scen zabiji topornej Courtney, kterymu bych spis veril zaporaka nez McClaneovo syna. Skoda vymastenyho scenare, Moore se jinak docela pochlapil a akci naserviroval zajimavou, i kdyz to vsechno tone v sedivejch filtrech. Ale ty 3* to precejen da. Nejslabsi dil serie. ()

Související novinky

Prequel Smrtonosné pasti je oficiálně zrušen

Prequel Smrtonosné pasti je oficiálně zrušen

29.07.2021

Pět let strávil producent Lorenzo di Bonaventura přípravou šestého filmu v sérii Die Hard neboli Smrtonosná past. Snímek pojmenovaný jednoduše jako McClane byl totiž původně oznámen ještě před… (více)

Kteří herci ve filmech nejčastěji bourají?

Kteří herci ve filmech nejčastěji bourají?

22.03.2021

Server Car Scrap Comparison teď zveřejnil studii, ve které se zabýval počtem dopravních nehod ve filmech u jednotlivých herců. Asi nikoho pak nepřekvapí, že za nejnebezpečnějšího filmového řidiče byl… (více)

John McClane omládne?

John McClane omládne?

15.10.2015

Pátá Smrtonosná past moc lidí nepotěšila, ale vydělala 305 milionů dolarů, takže se pracuje na šestce. Původně se mluvilo o tom, že se v ní Bruce Willis podívá do Tokia a ve hře byl (alespoň v… (více)

Smrtonosná past 6 se Samuelem L. Jacksonem?

Smrtonosná past 6 se Samuelem L. Jacksonem?

16.04.2014

Loni v březnu šlo do kin už páté dobrodružství Johna McClanea. Akčňák Smrtonosná past: Opět v akci sice příliš kladných reakcí nenasbíral, jelikož ale vydělal 300 milionů dolarů, slavná série bude… (více)

Reklama

Reklama