Reklama

Reklama

Etienne se má stát hlavou velké industriální skupiny. Je ženatý s krásnou Clemence a v životě mu nic nechybí. Když náhodou potká přítele z dětství, svěří se mu, že si kdysi přisvojil zásluhy za látku, kterou vytvořil chemik jménem Michelet, a ta se stala neprodávanějším produktem firmy. Patrick ho přesvědčí, aby Micheleta navštívil a věc urovnal. Ale návštěva se zvrtne a Patrick Micheleta zabije. Etiennův život se mění v noční můru. Je zatažen do vyšetřování a propadne kouzlu Micheletovy dcery Fleur. Patrick je zatčen a obviněn z vraždy a Etienna vydírá: buď mu Etienne pomůže utéct, nebo ho udá. Etiennovi zbývá poslední možnost. (Filmbox)

(více)

Recenze (10)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Spociatku som tomu nedaval moc velke sance . odradilo ma nudne tempo a nic moc scenar - postupne som ale zistil, ze je to slusny priemer - dailogy dobre, na urovni, aj tempo sa zlepsilo, Benoit Magimel /Purpurove Reky 2/ na urovni, myslim, ze hrat vie a Lea Seydoux /Zivot Adele/ odohrala tiez slusne . 60 % ()

Kozlowski8 

všechny recenze uživatele

Schopný manažer Etienne, který má nakročeno k výraznému kariérnímu postupu, chce napravit a urovnat svou dávnou křivdu, které se dopustil, když si přivlastnil cizí zásluhy. Vše se ale zvrtne, problémy se nabalují a Etienna strhávají ke dnu... Vcelku dobře napsaný i natočený příběh, který postupně graduje v solidní thrillerovou záležitost. Ve všech aspektech nadprůměrný film. 70%. ()

Reklama

Mamlas 

všechny recenze uživatele

Nevýrazný, slabošský, zbrklý manažer je viceprezidentem větší firmy. Jdou s kámošem k dědovi vyřídit dávný obchod a kámoš majzne dědu po hlavě. Zbytek filmu je z toho manažer vyklepaný a snaží se nějak vyklouznout. Celé se to odvíjí šnečím tempem, tak hodina tlachání a zbytečností je ve filmu navíc. S výrazným přeskakováním to šlo dojet do konce. (32%) ()

Acrobat 

všechny recenze uživatele

Pomaly, plizivo, takmer bez hudby vyrozpravany pribeh jednej tuzby po odpusteni, ktore sa v spovedelnici menom zivot nepodari. Magimel v podobe vyvyseneho, neskor okolnostami ponizeneho sluzobnika zivota, ktory mu sice dava zozrat vsetko co (ne)vykonal, avsak rozbijal zrkadlo tak dlho az nasiel stastie. Film je v prvom rade velmi prijemny, zivotny, s vybornym psychologickym vedenim, kde v hlavnej postave je mozne nachadzat seba v pritomnosti alebo buducnosti. Pri vsetkom, ale hlavne klamstve. Tym sa nesetri a je chytlave. Stastie si za peniaze nekupis spieva Riso, lenze tu vsetky problemy vlastne vyriesi. ( videne 3.11.2020, Filmbox archiv) ()

Shitonit 

všechny recenze uživatele

Asi tak do poloviny to hrajou jak takový ty... herci, co tlačej a vyvalujou voka, jak kdyby chtěli srát a nejde jim to. Tak čekám, co z toho vyleze, jestli Etijen vojede tu mladou čubku, nebo zaškrtí toho magora, co ho do celý tý šlamastiky tak nějak nenápadně svou blbostí nasypal.. Postupem děje a času (naštěstí to není nijak dlouhej biják..) to dostává smysl, a nějakou záhadnou záhadou mě to začíná bavit, sna pro absenci krve a přemrštěnýho dramatu, jsem se rozhodl že to dojedu a nakonec se vojedu. --- To je blbost .. ?? No, abych to ucelil, frajer Etijen se domnívá, a vo tom to aci celý to poučení je, že za peníze si koupí vše, jako že rozprodá svůj život a koupí si za to svůj ŽIVOT, to je takový dost hluboký poučení, jenže až ke konci seznává, že ty nejlepčí věci sou zadarmo. Například sebevražda. Která měla bejt z basy zdrh.. no celkově to je fakt fajn, je třeba však dávat bacha, a mít zorky dostatečně votevřený, páč inak se může stát, že nepochopíš děj, a to by mohlo mít vliv na celkový hodnocení..Takže celou dobu čekám, kdo ještě bude chtít s Etijenem vyjebat, a nekonec mi došlo, že s Etijenem vyjebal sám Etijen, Škoda, že ne ta malá čubka, páč to by dávalo docela fajn smysl. Tak Pa. ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama