Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Picco je přezdívka pro nováčka ve vězení pro mladistvé. V temném vězeňském dramatu je jím Kevin, který je nucen poznat, a především prožít drsný a jasnými pravidly vymezený život mladého trestance. Celu sdílí s dalšími třemi mladíky. Jejich vzájemné přátelství je křehké a mizí spolu s prvními náznaky přicházejícího nebezpečí. Šikana a agrese jsou na denním pořádku. V tomto prostředí, odděleném od okolního světa, platí jediné pravidlo: buď jsi oběť, nebo agresor. A Kevin se musí rozhodnout, kým bude on. Nanejvýš syrové drama je detailním portrétem chodu nápravného zařízení. Chovance sledujeme při denních činnostech, ve škole, u psycholožky, při návštěvách. Prvořadé je ale neustále přítomné psychické i fyzické násilí. Napětí pomalu graduje a vrcholí v šílené a dlouhotrvající agresi, která podle některých kritiků předčí i Funny Games Michaela Hanekeho. Film byl natočen na základě skutečných událostí. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Recenze (11)

Dellamorte

všechny recenze uživatele

Tá IMDb nie je úplne pri zmysloch, aj keď je užitočná. Niečo podobné, ako v tuzemsku Chystala som sa zahryznúť do horroru a dočkala som sa X x natočenej väzenskej drámy a horrorovo pôsobil skôr pocit strateného času, ako snímok. Film sa našťastie drží pri zmysloch, no odvádzanie pozornosti Ma prinútilo ku zdržania sa hlasovania. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Vězeňská dramata mám ráda, ale z Picca mám rozporuplné dojmy. Zhruba první hodina toho po obsahové stránce nemá příliš co nabídnout. Sledujeme denní rutinu, kterou prožívají dobře načrtnuté charaktery postav, kterým však chybí nějaký "hlubší" zásah. Tato rutina je po hodině děje zcela rozvrácena a je narušena téměř 30 minutami systematického násilí, brutality a bezpráví. Najednou se z dosud nikterak problematických charakterů stanou ultimátní ču*áci bez špetky svědomí či lítosti. Utrpení oběti je nepředstavitelné a já si jen říkala, ať toho chudáka buď zabijí, nebo nechají být, hlavně ať už ho nemučí. Navzdory prezentovaným hrůzám se mě závěrečné "SAW" emočně téměř nedotklo. Možná se mi ale jen nelíbil přístup tvůrců, kteří jakoby si pomysleli: "Tak, hodina filmu za náma, ježišmarja, my jsme zapomněli na nějakou pořádnou porci násilí a mučení!" Přišlo mi to příliš násilně "našroubované." Jako bych už viděla ve filmu tolik různých forem utrpení, že už to se mnou v tomto případě nedokázalo pohnout. Člověk se jaksi adaptuje na násilí a šílenství. Někdy nastává jistá divácká apatie. Podobnou netečnost jsem zažila i při Plivu na Váš hrob. ()

Pedestrian 

všechny recenze uživatele

Až na závěrečných 30 minut klasické vězeňské drama s obvyklými schématy (hodní a zlí trestanci, slepí dozorci, zadničkáři, formování osobnosti aj.). Naděje neexistuje a závěr je utrpení podobné Martyrs. Dlouhé a nekonečné mučení z pohledu oběti. ()

bassator 

všechny recenze uživatele

45th KARLOVY VARY INTERNATIONAL FILM FESTIVAL 2010 - FORUM OF INDEPENDENTS - Fórum Nezávislých (Picco / PICCO / Picco) - První projekci jsem bohužel z půlky prospal, probudil jsem se až u závěrečných titulků. Kolem mě jen šokovaní diváci a tak jsem si to příští den musel zopakovat abych zjistil proč. Bohužel nebylo to nic přelomového či převratného. Filmů s podobnou tématikou v poslední době přibývá takže to na mě nějaký zásadní vliv mít nebude na rozdíl od těch deseti lidí kteří museli pár minut před koncem kvůli "drsným" scénám odejít... - 6. 7. 2010 - kino Čas - Karlovy Vary + 7. 7. 2010 - kino Espace Dorleans - Karlovy Vary - 75% ()

markuc 

všechny recenze uživatele

Uz jsem se bal, ze na takovyto film nenarazim a ja nakonec hodnoceni 4 nedam zadnemu filmu. Ano, usnul jsem, skoro jako dudek, ale par scen jsem videl a z nich je patrne, ze film neni uplne spatny (proto ne 0%), ale je to prehlidka vsech klise a neni natocena zrovna brilantne. Jedna se o nemecke vezenske drama, odehravajici se v soucasnosti, nebo ve velmi nedavne minulosti. Snimek nicim neprekvapi a neuvidite v nem nic, co byste uz neznali z drivejsi doby. Ztrata casu. ()

haroska 

všechny recenze uživatele

Asi 10X jsem si během filmu řekla to nezvládnu,odejdu.Rozhodně však ne proto,že by byl film špatný.NAOPAK! Je tak naturalisticky natočen a nese tak šokující obsah,že je to hodně silné sousto.Film o tom,že i v podstatě hodný kluk se může kvůli trestu ve vězení stát špatným,zvráceným,zlým člověkem je natolik zásadní,že určitě stojí za to,ho vidět.Snad jen,léky na srdce a zocelené nervy s sebou.Jeden z nejsilnějších filmových zážitků na MFF KV 2010 ()

Uhura 

všechny recenze uživatele

Velkým plus Picca je vynikající kamera, která umně pracuje s minimalistickými prostory věznice, a má smysl pro kompozici. Bohužel, v jiných ohledech už se toho tolik dobrého říct nedá. Nejvíc asi mrzely naprosto nulové charaktery postav, minimálně propracovaná psychologie. Což je na tak "uzavřený" snímek docela ostuda. ()

pOne 

všechny recenze uživatele

Komorní vězeňské psychodrama, které má pomalý rozjezd a drsný dojezd. Přístup tvůrců byl asi takový, že zpočátku divákům "neukážou" takřka nic, o to víc jich pak odchází během poslední půlhodinky. Ve filmu není snad žádná muzika. A to ani při závěrečných titulcích. Zajímavý šedý vizuál. Srovnatelné s Experimentem ( http://www.csfd.cz/film/39655-experiment/ ) - akorát bez předehry odehrávající se mimo vězení. ()

Emperor1 

všechny recenze uživatele

Depresivní podívaná, přestože poněkud šablonovitá. Nabízí se mimo jiné otázka, zda máme vůbec možnost volby, když jde o přežití v takovém prostředí, kde platí zákony džungle. Nejspíše ano, ale jen za takovou cenu, kterou jsme ochotni zaplatit. Kevin se v zájmu přežití rozhodl popřít svou tenkou civilizační slupku a přidat se ke smečce. Pud sebezáchovy. Tohle jsem si z filmu odnesl. Kromě potvrzení, že nápravná zařízení neplní svou funkci tak, jak by měla. Působivé a přesvědčivé, ale nepřináší to nic nového. ()

Reklama

Reklama