Reklama

Reklama

VOD (1)

Donucen vylézt ze svého suterénního pokoje kvůli pochůzkám pro svou matku, flákač Jeff možná objeví svůj osud, když celý den doprovází svého bratra, který tajně sleduje svou ženu, aby zjistil jestli ho nepodvádí... Bratři-režiséři Jay a Mark Duplassovi zkoumají v této komedii osud a rodinné vztahy. Jason Segel si zahrál hlavní roli absolutního flákače, který stále žije se svou matkou. Drtivou většinu svého času stráví kouřením trávy a vysvětlováním, že čeká až pochopí svůj vlastní osud, přičemž jako modelový příklad uvádí film Znamení. Jeho bratr Pat (Ed Helms) se živí jako prodejce a momentálně prožívá krizi středního věku a navzdory námitkám své ženy (Judy Greerová) si pořídil zbrusu nový sporťák. Jednoho dne Jeff zvedne telefon a hlas na druhém konci chce mluvit s Kevinem. Zhulenec Jeff to okamžitě považuje za znamení, na které tak dlouho čekal. V průběhu dne si bratři vyřídí všechny nevyřešené problémy, které spolu mají a jejich ztrápená matka (Susan Sarandonová) možná najde poprvé od smrti svého muže lásku. (HBO Europe)

(více)

Recenze (142)

Tsunami_X 

všechny recenze uživatele

Hodně sluníčkové, ale místo celovečeráku se dvěma hvězdami nižší svítivosti by to mohla být spíš povídka do bakalářů. O tom, jak hodný chlapec s vyrovnanou karmou ukázal životní hodnoty těm, kteří je měli celou dobu před nosem. Tři dobré frky to nezachrání. Indie rutina. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Od bratrů Duplassových jsem viděl film Cyrus a ten se mi hrozně nelíbil. Nelíbilo se mi, jak ho mají natočený a hlavně mi hrozně vadili samotné postavy. Tenhle film je naprostý opak. Jason Segel je obrovský sympaťák, stejně jako Ed Helms. Způsob natočení ale pořád zůstal. Každopádně mi došlo, že hlavním problémem byli herci, takže i díky tomu jsem u tohoto filmu vydržel až do konce. Přesto jsem si myslel, že tohle bude takový to klasický americký léto, klasickej americkej nezávislej film. Ale právě že se mi zalíbili jednotlivý postavy, líbilo se mi to přecijenom o trošku víc. Proto dávám čtyři hvězdy. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Opravdu hřejivý film. Jason Segel je tam takovej mimoň dobrák, hraje k tomu příjemná hudba a na konci jsem byl i dojatej. Takové zosobnění nezávislého filmu. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Přiznávám, čekala jsem víc. Ale za pár pěkných myšlenek a hlavně za Susan Sarandon, která byla skvělá i když se jí moc prostoru nedostalo dávám trojku. 65% ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Teď mluvíš, jakoby si Yoda šlukl kyseliny a zabloudil na obchodní jednání." Tak to je hloupá narážka, protože tímto způsobem ve filmu mluví a jednají úplně všichni. Nicméně "zaseklý" Jeff, zarputile sledující stopu Znamení ve formě Kevina, mě celkem zaujal, jeho nafoukaný bratr Pat, který se snažil nepropíchnout si parohama střechu svého Porsche, taky měl své chvilky a ani lesbické pokušení jejich matky mě nijak nepobouřilo. Jenom to na mne bylo příliš pomalé, abych se u toho dokázal skutečně pobavit. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Od komedie o nějakym zhulenym flákačovi jsem si teda sliboval větší zábavu. Jeff je totiž dost nezajímavá postava, která jenom čumí do blba a blábolí nějaký zhulený nesmysly. Jako komedii bych to ani neoznačil. Našel jsem tam všeho všudy asi 3 vtipný momenty. Jason Segel a Ed Helms se tam v podstatě celou dobu jen tak plácaj od ničeho k ničemu, až se cca po hodině doplácaj někam na most, kde se najednou zpomalenej hulič Jeff promění v Davida Hajzlhofa z Pohřební hlídky, nasadí ke sprintu a bez váhání skočí z mostu do vody a začne zachraňovat nějaký lidi. Nakonec si všichni padnou kolem krku a začnou chápat, že se vlastně maj všichni strašně rádi. Naštěstí je film dost krátkej, takže se to dalo dokoukat. Jinak kameramanovi by měl někdo přerazit ruce. ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

V rámci žánru nesmírně příjemný film. Nenatahovaný, nezatěžující, příjemně vystavený. Pokud bych neznala skutečnou stopáž a nevěděla, jak dlouhé jsou běžně celovečerní filmy, odhadovala bych, že byl tak o dvacet minut kratší. Což je v kategorii nezávislých komedií ta nejvyšší pocta, jaké se snímku může dostat. [47th Karlovy Vary International Film Festival] ()

Krouťák 

všechny recenze uživatele

Příjemně nenucená story o cestě jednotlivce, který tak dlouho ve všem hledal smysl, až ho nakonec našel - kéž by takovým nalezením končily všechny naše životní cesty (pozor skeptik!:). Segel a Sarandonová opět výteční, ale to je tak vše - 65%. ()

MMR 

všechny recenze uživatele

Příjemný filmík, který uteče jako voda. Vtipné momenty střídají momenty napětí. Celkově je to pohodová komedie, která je vhodná na zkrácení chvíle či na odpočinek po práci. U mě 70%. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Trdlovina jak má být.. dva bratři, kterým Bůh nenadělil příliš intelektu, žijí každý svůj život a každý po svém. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Spousta lidí podobný "osud" propásne, Jeff se ale svého znamení chytil a co nakonec dokázal! Jo, kdyby to šlo takhle i ve skutečnosti zachránit. Fajn film, jen konečný dojem kazila kamera, bez toho divného přibližování a dalších věcí bych si film užil daleko víc, ale takováhle věc to dokáže negativně ovlivnit. ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Snad až nepříjemně klasicky se zpočátku svěží, vtipný a zábavný nezávislák vinou nedomyšleného scénáře postupně zvrhává v debilní kokotinu. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Ničím výjimečný příběh ze všedního života obyčejných lidí dokáže v samotném závěru pohnout city nejednoho otrlého jedince. 55% ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Kým CYRUS bol divný film, toto je pohodovka takmer v štýle Apatowa. Film je pomerne jednoduchý ale takmer rovnako výpovedný ako oceňovaný IGBY. Jason Segel v úlohe outsidera, presne ako ho máme radi... ()

bassator

všechny recenze uživatele

47th KVIFF 2012 - OFFICIAL SELECTION - OUT OF COMPETITION - Hlavní program - mimo soutěž (Jeff, Who Lives at Home / JEFF, WHO LIVES AT HOME / Jeff, který žije s mámou) ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

O filmu jsem nic nevěděl a bůh ví proč jsem si myslel, že půjde o nějakou bláznivou taškařici. Naopak se jedná o typický, pomalý, podivný, americký nezávislák a podivném mladíkovi, který na konci snímku potvrdí to, že je vlastně úplně normální a dost možná má i zajímavý dar. Bohužel mi film přišel tak o půlhodinu delší než ve skutečnosti byl a řada scén byla dost o ničem a zbytečně děj protahovala. ()

Reklama

Reklama