Reklama

Reklama

Čtyři lvi

  • Velká Británie Four Lions (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Agilní Omar (Riz Ahmed) a trochu pomalejší Waj (Kavan Novak) jedou na výcvik do teroristického tréninkového tábora do Pákistánu, ale po čase jsou odtud vyhozeni pro neschopnost. Dalšími členy teroristické buňky jsou bílý muslim Barry (Nigel Lindsay) a magor Faisal (Adeel Akhtar), který umí sestrojit bombu a rozhodne se vytrénovat vrány, aby se staly nosiči bomb. Pátým členem je Hassan (Arsher Ali), ale ten dlouho nevydrží – při tréninku sám sebe usmrtí. Film končí scénou, kdy se samozvaní teroristé pokusí v převlecích spáchat sebevraždu při londýnském maratónu, ale vše samozřejmě dopadne jinak. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (601)

rado3105 

všechny recenze uživatele

Vynikajuca komedia. Uz dlho som nic lepsie nevidel. Mnozstvo humornych scen. Takto ma vyzera komedia nie ako tie holywoodske sracky. Skoro som praskol ked tocili hlavami. ()

RAPTTTOR 

všechny recenze uživatele

Přiznám, že jsem asi v životě neviděl tak hořko sladký film(rozuměj komediální drama)… a musím říct, že tenhle tip filmů k smrti nenávidím. Nicméně musím přiznat, že alespoň z mého pohledu je tohle špička ve svém oboru. Netušil jsem, že se i terorizmu dá zasmát… ano, je to možné. Mimochodem je to snímek o teroristech, kteří mají svůj džihád a jako vždy se nedrží hesla žij a nechej žít… ale jako vždy se drží hesla, kdo není fanda islámu je bezvěrec a jako takový musí zemřít. Kluci terorističtí mají jasno(teda jen někteří) v tom, že by měli zemřít za správnou věc, nicméně se nějak nemohou dohodnout, co to je ta správná věc. Ale vědí, že to nakonec musí udělat VELKÉ BUUUUM!!! A taky, že udělá hned několikrát… bohužel(Aláhužel) nebo bohu dík(Aláhudík) posouzení nechám na Vás. ()

yuki8 

všechny recenze uživatele

Čekala jsem typicky britský humor, a proto mě tento film zklamal...kdyby to byl americký film,tak prosim, ale Britové jsou proslulí svým inteligentním, suchým, někdy poněkud černým humorem. Ve Čtyřech lvech jsem našla sice občas černý, ale rozhodně ne inteligentní humor.PRÁVĚ NAOPAK,tento film spoléhá na to,že stačí, když je každé druhé slovo sprosté a diváci se budou válet pod sedačkou. Přesto to nebyl úplný propadák.Občas jsem se zasmála,to přiznávám... Varování:1. nejezte simky,stejně to nemá cenu 2.neprobíhejte s taškou plnou výbušnin stádem ovcí 3.je těžké vycvičit vránu, aniž by vybuchla:) ()

Montmorency 

všechny recenze uživatele

To, co amíci ve svých komedií nakousnou, tak angličani dotáhnou do konce - hoooodně nekorektní komedie, ale neskutečně VTIPNÁ !! ()

IrmaVep 

všechny recenze uživatele

Zajímavé, jak se mi u tohohle filmu střídaly pocity. Kdyby to byla až do konce vtipná parodie - rodinná komedie - groteska, tak by mě to napoprvé pobavilo a za dvě hodiny bych si to nepamatovala, ale jak přišel (alespoň pro mě) nečekaný - vážně jsem sebou v tu chvíli trhla víc než u nějakého hororu - zvrat do drama, tak si mě film získal. I přes to, že si pořád nejsem jistá, jestli se mi líbí dělat si srandu z toho téma... je to mezi 3* a 4* ()

ronin zabak 

všechny recenze uživatele

Pro toho, kdo nemá rád teroristy a kdo uznává černou komedii - exelent, ale jako zastánce old - school de funnes stylu, průměr. Zasmál jsem se, když si do týmu magorů vezmete imbecila, kterej žije na jiné planetě a opici, která nic nepochopí a udělá to, co mu řeknete desetkrát. Hlášky taky docela dobrý, pořád nějaká akce. ()

lineker 

všechny recenze uživatele

Člověk u tohoto filmu neví jestli se má smát nebo brečet. Obojí je totiž možné. Ovšem závěr je na těžké rozdýchávání. ()

Rob318 

všechny recenze uživatele

Velmi výbušný humor,konečně někdo po dlouhé době natočil něco, kde slova lítají tak jak se myslí a nebalí se do úhledného balíčku trapných narážek, s čehož pak vznikne jen slovní průjem.A myslím, že i tak byl scénář proškrtaný mohlo se ještě přitvrdit.Ale každopádně jsem se královsky bavil paráda. ()

mezonek 

všechny recenze uživatele

Tenhle film skvěle vystihuje o čem je Islám, Džihád i terorismus. Je to jeden velký nesmysl, absurdní kravina. Parta mladých "teroristů" se snaží zapojit se do boje a jsou tak blbí, že podělají, na co sáhnou. Velmi zajímavý námět a dobře zpracovaný. Pobavil jsem se a párkrát jsem se upřímně zasmál. Není to kdovíjak vtipný snímek, není to 100% komedie. Je v tom i jakési sdělení řekl bych, je to trošku i smutné a varovné. Čtyři hvězdy vystihují úroveň. ()

sun.eagle 

všechny recenze uživatele

Mám rád humor, kterýkoli, a ten černý obzvlášt, ale tady jsem se prostě nesmál. Odstřělovači, wookie, hlášky a "životně vážné dialogy" to všechno asi je vtipné ale já se tomu prostě nedokázal od srdce zasmát. ()

raininface 

všechny recenze uživatele

Faisal je mrtvej. Nesl výbušninu a zakopl o ovci. To musel být boží záměr. (Při natáčení filmu vyletěla do vzduchu jedna ovce.) ()

karmalat 

všechny recenze uživatele

Dávám pět hvězdiček, protože jsem se neskutečně bavil u opravdu aktuálního a těžkého tématu. Velmi podařené a velmi nekorektní. A nakonec hodně mrazivé bez happy endu. Více takových filmů.... se s nimi do hlavního vysílacího času. ()

Gedzby 

všechny recenze uživatele

Snesu hodně, ale tento film jsem už podruhé nedokázal dokoukat. Praštěné komedie mě baví, ale ač jsem se hodně snažil, smích se mi do tváří ani náznakem nelinul. ()

RivenzGS 

všechny recenze uživatele

Pokud máte rádi černý humor, přijdete si na své. Svým počínáním si tuto partu "bláznů", která se snaží dostat do teroristického tábora oblíbíte natolik, že vás dokážou rozesmát snad vším, co se pokouší udělat, ale taky vás ke konci vtáhne do jejich osobností a konec vás tedy dojme. Tedy suprové pojetí černého humoru a zároveň i dramatický konec. ()

JARDAHONDA 

všechny recenze uživatele

Originální, humorný, odvážný, ale nikoli neuctivý snímek klade mezi řečí mnoho otázek, nad nimiž však stojí ta nejzásadnější : Kde leží a jak tenká je hranice mezi mučedníkem a hńupem? Svěží snímek, se špetkou černého humoru, výbornými dialogy a skvělým tématem nemohu hodnotit jinak než plným počtem. ()

Související novinky

Annaud našel černé zlato

Annaud našel černé zlato

20.12.2010

V 80. letech platil Jean-Jacques Annaud za jednoho z nejlepších evropských tvůrců (ne-li nejlepšího). Pak jeho kariéra nabrala charakter sinusoidy. Po bizarnosti Jeho veličenstvo Minor je nejvyšší… (více)

Reklama

Reklama