Reklama

Reklama

Čtyři lvi

  • Velká Británie Four Lions (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Agilní Omar (Riz Ahmed) a trochu pomalejší Waj (Kavan Novak) jedou na výcvik do teroristického tréninkového tábora do Pákistánu, ale po čase jsou odtud vyhozeni pro neschopnost. Dalšími členy teroristické buňky jsou bílý muslim Barry (Nigel Lindsay) a magor Faisal (Adeel Akhtar), který umí sestrojit bombu a rozhodne se vytrénovat vrány, aby se staly nosiči bomb. Pátým členem je Hassan (Arsher Ali), ale ten dlouho nevydrží – při tréninku sám sebe usmrtí. Film končí scénou, kdy se samozvaní teroristé pokusí v převlecích spáchat sebevraždu při londýnském maratónu, ale vše samozřejmě dopadne jinak. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (601)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Extrémně politicky nekorektní komedie, občas možná až příliš (a to říkám jako člověk, který obyčejně filmovou nekorektnost vidí jako velké plus). Technicky nevyjímečné provedení (téměř dokumentární kamera) mě nepotěšilo (ve snímcích, které si o to vyloženě nežádají, mě tento styl spíše obtěžuje), no obsah všechno vynahrazuje. Mnoho scén je totiž vyloženě k popukání. ()

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Kdyby to byl krátký sitcom do Monty Pythona, tak by to bylo dokonalé dílo, u kterého bych se smál od začátku do konce. Je v tom cítí ta chuť britcomů. Jenže při sledování jsem se zpozoroval, že se bavím u filmu až zpětně (mám chuť i zvednout hodnocení). Nechci tím říct, že by mi ty vtipy nedocházeli. Jsou přímo na místě, jen si říkám: "Co to k čertu..." Má ten film pobavit, nebo vyvolat bouřlivé kontroverzní diskuse? Záleží na vás, jak to přijmete. ()

Reklama

Jordan 

všechny recenze uživatele

nehnevajte sa na mňa, všetci zastáncovia pichľavej satiry a nekorektného humoru, ak napíšem, že ani jedno ani druhé v tomto filme nebolo až tak vydarené, ako mohlo byť, že som sa síce na pár miestach pobavil, ale rozhodne to nesplnilo moje očakávania drzej a v téme trochu kontroverznej čiernej komédie. potešujúce je, že na rozdiel od morrisovho krátkometrážneho filmu (jeho názov sa tu nebudem snažiť zrekonštruovať) som jeho debut aspoň pochopil. a prečo tá prehnaná kritickosť, keď som sa v podstate zabával a film nemá nejaké väčšie chyby? lebo som vážne, naozaj fakt čakal pecku, komédiu roka, úplný odviazaný britský nášup. a nič. ()

larelay 

všechny recenze uživatele

Tak dobre som sa uz davno nezasmiala! Fantasticky humor, ktory mi sadol ako prdel na serbel, tazko vyberat nejaku obzvlast zapamatatelnu. Ale rozhodne nezabudnem na scenu, kedy Faisal vysvetluje, ako kupoval bielidlo... Zmenil som hlasy :D Hilarious :D Rozhodne pozerat s kvalitnymi titulkami, inak to nema vyznam. Pre koho nie je anglictina silna stranka, nepustajte sa do filmu, mohlo by to uskodit dojmu, ktory na vas zanecha, ak mu spravne neporozumiete :) ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ja sa bojím, že klasický britský suchý humor trochu utrpel českým dabingom, v ktorom som film videl. Prvú polhodinu som čakal, kedy sa ten humor konečne dostaví, avšak uvedomil som si, že už ho sledujem od začiatku. Väčším problémom ale bude fakt, že sami teroristi ani nevedia, čo chcú a kde nakoniec onen atentát uskutočnia, takže po sebe iba pokrikujú a vlastne ani nič poriadne nerobia. Niektorým scénkam a fórikom sa nedá nezasmiať, ale ako celok sú Štyri levy trochu bizarnou zmesou komédie a krvavej drámy, čiže vlastne neviem, čo si mám z filmu odniesť a čo nám ním chcel režisér presne povedať. Striedajú sa tu obohrané klišé, ako strielanie z pancierovej päste opačným smerom (koľko krát sme to už videli) s geniálnymi hláškami ("Na psa padla hlava zo stromu, ktorú ste zakopali 5 metrov pod zem"). Možno to v budúcnosti vyskúšam ešte v originálnom znení a upravím hodnotenie. Moja skúsenosť je niečo podobné, ako pozerať Cohenove filmy s dabingom. 70%. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (9)

  • Satiru na moderní terorismus se rozhodl zkušený komediograf Morris napsat po vyslechnutí několika neuvěřitelných historek o zákulisí džihádu. Tři roky strávil výzkumem, hovořil s experty na terorismus, s příslušníky policie i tajné policie, ale i s obyčejnými muslimy. [Zdroj: HCE] (POMO)
  • Pokud jste si koupili DVD filmu, počkejte v sekci "vystřižené scény" na přílet racka a poté zmáčkněte ENTER. Dostane se vám pohledu na více bonusových scén. (HellFire)
  • Scéna na tržišti v Pakistánu se ve skutečnosti natáčela v Indii ve městě Hyderabad. (HellFire)

Související novinky

Annaud našel černé zlato

Annaud našel černé zlato

20.12.2010

V 80. letech platil Jean-Jacques Annaud za jednoho z nejlepších evropských tvůrců (ne-li nejlepšího). Pak jeho kariéra nabrala charakter sinusoidy. Po bizarnosti Jeho veličenstvo Minor je nejvyšší… (více)

Reklama

Reklama