Reklama

Reklama

Brémští muzikanti

(TV film)
  • Německo Die Bremer Stadtmusikanten (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Na dvoře u sedláka Georga žili osel, kterému už ubývalo sil, starý pes, který už byl na lovu k ničemu, kočka, která už nezvládala lovit myši, a starý kohout. Sedlákova zlá žena se jich chtěla zbavit a tak se zvířátka rozhodla raději utéct do Brém. V jejich patách se vydala i dcera, kterou macecha zle trápila a nepřála jí jejího mládence... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (10)

MMR 

všechny recenze uživatele

Konečně jsem tuto ptákovinku našel na uložtu ke stažení. Je to asi necelý rok, kdy jsem ji viděl v televizi, a nemohl jsem ji nikde najít. Chtěl jsem totiž znovu vidět toho starého moudrého kohouta, který svou pohotovostí zachránil své zvířecí přátele. Pohádka to je pěkná, i když mi je jasné zdejší hodnocení. Proto trošku nadhodnocuji. Ale jinak jsem se u toho celkem pobavil. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Takhle všechny lidi jedině vyděsíme !!" - "Protože nikdo z vás neumíte zpívat !!" - "Někdy může být výhodné být hluchý.." - "No, nezbývá nám než cvičit, cvičit a cvičit.." ;) ()

Reklama

SilentMemory 

všechny recenze uživatele

Tak toto je lepšie spracovanie zvieracích postáv než nové divné Disney nahradzujuce staré kreslené verzie. Tie nové v istých momentoch pôsobia dosť divne neprirodzene. Takže takto natočené príbehy so zvieratkami sa mi páčia viac lenže je to aj viac driny a to je zrejme to, oč tu běží. Zatiaľ som nevidela mnoho spracovaní tohto príbehu a s týmto som spokojná najviac kedysi ako dieťa so mala aj takú skladačku ani už neviem odkiaľ asi z kinderka a na som si spomenula pri tomto filme 😁 nostalgia. Na týchto nemeckých verziách sa mi páči tá príroda a, že ukazujú presne to ľudové prostredie v akom sa žilo, klasika sedliacka trieda. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

V posledních pár týdnech jsem téma brémských muzikantů viděla několikrát, tentokráte však byli muzikanti z Brém opravdu z Brém. Nebo možná ne, ale rozhodně aspoň z Německa. Hudební stránka byla s přehledem nejhorší, co kdy kteří Brémští muzikanti měli. Čímž neříkám, že ten závěrečný song byl trapas, zazpíváno vcelku solidně, Ein Kessel Buntes v loupežnické chaloupce. I tady si tvůrci nevystačili se zvířátky samotnými, ale potřebovali tomu dodat love story. Vedle oslíka, který zklamat nemůže, a psa, který zklamat nemůže, je třeba zatleskat ještě kohoutovi, který mluví s německým přízvukem. ()

quixote 

všechny recenze uživatele

Naše obavy, že se v pohádce budou zmítat herci oblečení do jakýchsi kostýmů zvířat, se naštěstí nepotvrdily. Vtipná a roztomilá pohádka s rozumnou stopáží, která prostě "funguje" - což v dnešní době není tak málo. Realizace místy těžkopádná, ale dětěm se bude líbit i tak - díky mluvícím zvířátkům především. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (1)

  • Brémští muzikanti jsou populárními postavami mnoha filmů, mají tak na několika místech na světě svůj památník. Plakát filmu je inspirován sousoším brémských muzikantů, které stojí u radnice v Brémách. Další socha brémských muzikantů je v Rize. V Chabarovsku je sousoší brémských muzikantů podle populárního animovaného filmu Brémští muzikanti z roku 1969. (Jezinka.Jezinka)

Reklama

Reklama