Reklama

Reklama

Tajemství slonů

(seriál)
  • Česko Utajený život slonů (více)

Obsahy(1)

Tento třídílný pořad sleduje život slonů a práci charitativní organizace na jejich záchranu Save the Elephants v národní rezervaci Samburu National Reserve v severní Keni. Přiblížíme si zdejší život afrických slonů a zaměříme se na příběhy jednotlivých členů stáda, díky nimž uvidíme nejdramatičtější okamžiky jejich života. Ukážeme si jejich skrytý svět od spletitostí rodinného života a inteligence po hloubku citů, jichž jsou schopni. Setkáme se rovněž s otcem a dcerou Iainem a Sabou Douglasovými-Hamiltonovými a jejich týmem Save the Elephants, kteří monitorují slony prostřednictvím elektronických obojků a pěstují vztahy mezi lidmi a slony. (Viasat)

(více)

Recenze (12)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Někdy mám dojem, že tvůrci od BBC pocházejí z nějaké jiné planety:) Jejich dokumenty mnohdy překračují hranice geniality a lidské představivosti. Tajemství slonů je další obdivuhodnou výpravou mezi svět zvířat. Toto dílo je pojato velmi osobním přístupem, náhledem do rodinných vztahů, mapuje osudy jednotlivých stád a jejich sloních členů. Stád s názvy jako Shakespearovy dámy či Spice Girls:) Nejedná se pouze o tradiční dokument s vyprávěním o jednotlivých druzích. Toto je přímo velmi osobní "okno do dvora." Vyprávění o rodině, silných poutech a mimořádných zajímavostech a zvláštnostech sloního chování. Přírodopisné dokumenty jako tento, Vám rozšíří obzory, předloží množství unikátních záběrů, zahltí vás hodnotnými informacemi, a možná změní i vnímání a náhled na spoustu věcí. Tak, že si možná uvědomíme, jak malicherné, podřadné, zbytečné a povrchní jsou některé problémy, jimiž se často zabýváme, oproti těmto nádherným a jedinečným výpravám mezi nezkrotnou a svobodnou přírodu. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Na můj vkus se v tomto třídílném dokumentu o slonech příliš zviditelňují, tedy otravují, lidé - ochranáři, vědci a vůbec kdejaký hejhula tam furt leze do záběru, aby ukázal, jak slonům rozumí, jak je z nich nadšený atd. Jedině David Attenborough má tu výsadu neiritovat mě svou přítomností v přírodopisných filmech a tenhle dědula se v "Tajemství slonů" bohužel nevyskytuje. A když 15 minut druhé části prakticky zabrala rekapitulace části první, sledování jsem definitivně odmávala. O slonech jsem se za 70 minut koukání nedozvěděla nic nového. 60% ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Aj na rok 2008 dosť špecifický dokument, snáď len pre veľkých milovníkov slonov, mne by z toho obsahu, čo tu bol prezentovaný, kľudne stačil aj jeden diel. Zaujímavosť, ktorú som sa dozvedel: slony si pravdepodobne uvedomujú svoju smrteľnosť. Čo je presne schopnosť, ktorú by zrejme nechceli mať. https://dokumenty.tv/tajemstvi-slonu-komplet-1-3-dokument/ ()

*Elfík* 

všechny recenze uživatele

Sloni jsou moje nejoblíbenější zvířata, proto jsem se na to koukala :). Když jsem potom zjistila, že je to od BBC, tak mi bylo jasný, proč ten dokument byl tak nádherný! :) ()

Maslord 

všechny recenze uživatele

Dokumenty BBC sú známe svojou vysokou kvalitou. Inak to nie je ani pri tomto úžasnom mini seriáli o rovnako úžasných slonoch. Na to že sa jedná "len" o dokument je veľmi emotívny a necháva človeka zamyslieť sa. ()

matixa 

všechny recenze uživatele

Nejlepší dokument o slunech, co jsem kdy viděla. Možná proto, že je zde skvěle zachycena láska, city, krása a nálada těchto nádherných tvorů. Je vidět, že BBC nikdy nezklame :) ()

Reklama

Reklama