Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Záznam části koncertu z pražského Divadla Hybernia k poctě významného českého textaře... Když legenda české písničky – textař a básník Pavel Vrba (1938–2011) oslavil v dubnu 2008 své sedmdesátiny, byl natočen tento koncert. Vrbův slovesně vytříbený a přitom široké vrstvě posluchačů srozumitelný a přístupný umělecký projev prezentují hity, ze kterých si snad každý Čech bez vážné vady sluchu zapamatoval pár refrénů nebo alespoň nějaký ten verš z písní pro Janu Kratochvílovou (V stínu kapradiny), Leška Semelku (Šaty z šátků), Lucii Bílou (Ave Maria), Petru Janů (Říkej mi), či z jejího duetu s Petrem Jandou (Jedeme dál) a určitě slogany legendárních písní Olympicu (Osmý den schází nám, Jsem to já jak zamlada, Skončili jsme Jasná zpráva). (Česká televize)

(více)

Recenze (3)

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Pocta textaři, který si to podle mě naplno zaslouží. Moc se mi líbil dokument, kde jsem ho mohl více poznat. Seznámit se s tím, kdo napsal hodně hezkých textů. S jeho básněním, to už mi tak nesedí. Ale jak vzpomínal na staré časy, bez reklam, bez toho že vše bylo nastavené jen na prachy. A taky vzpomenul na to, jak u něho někdy nějaký kumštýř zazvonil a šli na pivo. To se mu prý moc líbilo. A asi mu to nyní schází. "Nic netrvá věčně, ani láska k jedné slečně". Ale to si člověk uvědomí - jak říká pěkně Svěrák st. - až to proběhne, a až zjistíme, že to co je za námi, tak vlastně bylo možná to nejlepší, co jsme v posledních letech zažili. ()

Reklama

jendamaty 

všechny recenze uživatele

Nevím, kdo vybíral písničky na tento koncert, ale obávám se, že nejde zdaleka o to nejlepší, co Pavel Vrba napsal. "Vrcholem" je překlad Vyznanie M. Gombitové (původní text J, Lehotský) plný podivných obratů a výplňových slov. Spíše jde o exhibice zpěváků se sladkobolnými gratulacemi. Příliš na efekt. ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama