Reklama

Reklama

Byl jednou jeden film: Pochybná žena

(TV film)
  • Francie Il était une fois... un grand film... Les enchainés
všechny plakáty
Francie, 2008, 52 min

Obsahy(1)

V roce 1962 vedl slavný francouzský režisér Francois Truffaut ředu rozhovorů se svým neméně slavným, leč kritikou tehdy mnohem méně ceněným kolegou Alfredem Hitchcockem. V roce 1967 vznikla záznamem těchto nesmírně zajímavých rozhovorů dnes už legendární kniha, kterou se Truffaut snažil v průběhu Hitchcockova života ještě dále aktualizovat. Samozřejmě, že ze zmíněných rozhovorů čerpali také tvůrci dnešního dokumentu, který pojednává o jednom z Hitchcockových méně populárních snímků - o Pochybné ženě. V knize se o filmu mnoho nedočteme a navíc je zde uveden jeho dřívější nepřesný český název - Notorious totiž v tomto případě neoznačovalo "Pověstného muže," ale "Pochybnou ženu". Drobný omyl českých filmových historiků napravila terpve nedávno Česká televize, která titul uvedla pod správným názvem. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Uf! Nejsem cirkusový artista, tudíž jsem tuhle tématickou akrobacii proběhl sprintem a s podivným výrazem. Mám zakázáno klást si věru debilní otázky, ale jakožto člověk vlastnící Hitchovu biografii, vyloudím, že mi to připomnělo román psaný holými větami. Mám vygumováno! ()

Němi 

všechny recenze uživatele

Krom podrobnějšího rozvržení a zasazení vzniku filmu do válečné a poválečné doby a kariéry Alfreda Hitchcocka, se vlastně jedná (jen) o "adaptaci" několika odstavců o Pochybné ženě z knihy Rozhovory Hitchcock Truffaut s minimem nových informací. Přesto... ()

Reklama

Reklama