Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vojnový reportér Matt Ellman je v Singapure so svojou priateľkou Jessie. Skôr ako ju požiada o ruku prídu v teroristickom bombovom útoku obaja o život. Po smrti sa znovu stretávajú v inom svete pri obrovskej rieke. Sú tam všetci, ktorí kedy žili na Zemi. No v tomto svete sú len figúrkami vo veľkej hre neznámych bytostí. Matt čoskoro zisťuje, že aj on má byť jednou z kľúčových postáv tejto hry… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (11)

Hansolo35 

všechny recenze uživatele

Cetl jsem kdysi tu podivnou snad fantasy knihu, ktera tu zrejme slouzi za predlohu. Kniha me nudila a prisla mi uz tenkrat jako kdyz pejsek s kocickou varili dort. Jestli i v knizce byli modry emzaci si uz nepamatuju. Kazdopadne film je stejna splacanina, jako kniha. Dve hvezdy za peknou prirodu a smiracke vykony hercu :-) ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Po výbuchu bomby na diskotéce se Matt Ellman, investigativní novinář (jsou ještě taky normální, neinvestigativní novináři?) se všemi svými přáteli (taktéž obětmi onoho výbuchu) probouzí v jiném (onom?) světě na břehu obří řeky. Tento svět má svá přísná pravidla, a všichni, kdo kdy na Zemi zemřeli, jsou v tomto světe figurkami ve velké hře neznámých bytostí. Matt Ellman brzy zjišťuje, že on má být jednou z klíčovou postav v této hře... Uhm .. čím začít. Asi tím pozitivním. Hrozně moc se mi líbila základní myšlenka tohoto filmu - celá představa posmrtného života, v okolí této řeky, v nádherném prostředí byla moc fajn. S filmem samotným to bylo už o několik řádů horší - příběh tohoto filmu je tak brutálně vycucaný z prstu, až to bolí. O herectví jednotlivých postav bych se radši nezmiňoval vůbec, protože to už v leckteré telenovele se dají vidět lepší herecké výkony (snad jedinou výjimkou je hlavní záporák - Peter Wingfield, který mi byl naopak velmi sympatický, a jeho motivy mi až do posledních minut přišly vcelku rozumné). Nelogičnost chování jednotlivých a celkově spousty scén je neuvěřitelná. Nejvíc bijící do očí jsou asi podivné přesuny postav z lodě na břeh a zpátky (samozřejmě bez namočení). Ach jo, takhle zprznit vcelku zajímavé téma, to musí mít někdo kuráž.. ()

Reklama

paascha 

všechny recenze uživatele

Farmerovu podivnou sci-fi o světě mrtvých okolo nekonečné řeky jsem četl někdy před dvaceti lety a pamatuju i , že už tenkrát mi to přišlo přinejmenším divné. A když dnes vidím TV adaptaci téhle hodnoty, kde Mark Twain střílí na Pisarra, je mi jasné, že divné není to správné slovo. Pitomé až hloupé je mnohem lepší. ()

Gogo333 

všechny recenze uživatele

Nedávno jsem opět dočetl sérii Svět řeky, tak si ji ještě pamatuji. Musím říct, že se jedná o hodně volnou adaptaci, která se vůbec nepovedla. Jediný co se mi líbilo byla japonka s katanama. Verze z roku 2003 mi sedla daleko víc i když nebyla tak vizuálně pěkna (rozdíl 7 let je poznat) a nehrálo tam tolik známých tváří jako zde. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Mark Twain střílející na Pizzara, kterého nakonec skolí japonská samurajka, to zní sice zvláštně - ale když si uvědomíme, že jsme ve světě mrtvých, co zemřeli za poslední tisíce let, až tak bláznivě už to nezní. Sice je to televizní minisérie, takže rozpočet, triky a počet postav je nutno soudit podle toho. Avšak scenáristicky to není nijak hloupé, odněkud někam se příběh vyvíjí, a i když mi pár nelogičností vadilo, ne natolik, abych si nevychutnal postupné odkrývání tajemství a vztahů. Navíc se to odehrává v hezké krajině a některé scény jsou i zapamatováníhodné. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (1)

  • Snímek byl natočen na motivy knižní série "The Riverworld" od Philipa José Farmera z let 1971 až 1983. (Terva)

Reklama

Reklama