Reklama

Reklama

Zakázaná zóna

  • Velká Británie Monsters (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Uplynulo šest let, kdy NASA objevila mimozemský život v naší sluneční soustavě. Sonda, která přinesla tento revoluční objev, se vrací na Zemi se vzorkem neznámé formy života k podrobnému zkoumání. Při vstupu do atmosféry ovšem sonda havaruje nad Mexickým zálivem a dojde k úniku této neznámé formy života, která se velmi rychle adaptuje na zemské podmínky. Na Mexiko je ihned uvalena karanténa. (PetriK12)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (449)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Alternativní monster movie. Spoustu lidí tenhle film strašně zklame, to je naprosto jisté, něco divácky méně vděčného by se hledalo jen těžko. Zádrhel je totiž ten, že se v Monsters VŮBEC NIC neděje. Dvě postavy se prostě a jednoduše přesunou z místa A na místo B. Přes tohle se většinové publikum nebude schopno přenést. Vtip je samozřejmě v tom, že přesně tahle neakčnost dělá z Monsters něco ve sci-fi žánru naprosto unikátního, čímž pádem pak nevadí bídný rozpočet a slabší triky (vynikající triky - vzhledem k rozpočtu). Ono je to vlastně taková Cestománie - reportáž z "Infected Zone", kde vám každou chvíli nad hlavou přelétne helikoptéra, po zahradě přejde mimozemské chobotnice - ale nikdo to už vlastně ani moc neřeší, protože je to normální. Potom nevadí, že hrdinové nic nedělají, že nejsou ve středu akce (jako ti náhodní kolemjdoucí z jiných monster movies, kteří se vždy shodou náhod - nebo "shodou náhod" - podle toho, jak je šikovný scenárista - ocitnou v centru dění a zachrání své blízké / město / svět), protože žádná akce se kolem prostě neděje. A tak putují, rozhlíží se kolem sebe ... a divák se rozhlíží s nimi. Do toho připočtěte velice nadstandartní práci s hudbou a zvuky a dostanete nevšední sci-fi cestopis. Příčemž slovíčko "nevšední" je v té poslední větě hoodně zbytečné. Vypusťte z hlavy District 9, Cloverfield, The Mist i další snímky, které se na první pohled nabízí ke srovnání. Tohle je něco úplně jiného. ()

verbal odpad!

všechny recenze uživatele

Opravdová monstrózní nuda. Jediná příšera v tomto filmu je ten odpudivý fotograf, který má za úkol převést nesympatickou blondýnu do USA, přičemž se ji snaží ošukat.. Překážkou jim mají být přerostlé Frutti di Mare z vesmíru, které přirozeně brání mexické migraci do Texasu, a z nichž za hodinu a půl uvidíte dvě chapadla ve tmě a uslyšíte pět minut lesních skřeků. Jinak naši milí devadesát minut jdou, jedou a plují a plkají o počasí. Naprosto skvělý film, nechcete li mít doma bordel. Zatímco já pospával na gauči, stihla má drahá vysát byt, umýt okna, vyprat dvě pračky a nacpat nádobí po večeři (měli jsme rizoto) do myčky. Jediné co mi trochu vadilo bylo, že ještě hodinu po skončení chtěla plna dojmů rozebírat tento jedinečný filmový zážitek. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Říkal jsem si, že by to mohla bejt kravina, ale že je to pořád sci-fi, tak jsem se rozhod na to ze zajímavosti mrknout. Nakonec jsem za 15 tisíc dostal naprosto prvotřídní film, který nezaujme akčností, ale civilností celého příběhu. Film totiž na úkor peněz neukáže tolik, ale přesto jsem celou dobu měl pocit, že sleduju cestu, kterou by si mohl projít každý, kdyby se dělo to, co se děje v samotném filmu. Sympaticky to překvapilo, včetně kamery, která se neklepala. Co pak člověk může chtít víc? Pro mě čtyři z pěti monster, který jste ve filmu mohli vidět. ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Jak tak pročítám komentáře, tak zjišťuju, že všichni čekali víc díky traileru. Ale lidi, ten trailer nesliboval žádný akční orgie, ani nic, co by se akčním orgiím mohlo přirovnat. Trailer sliboval drama o dvou lidech, kteří se pokouší dostat ze zamořenýho Mexika do Ameriky (jednoduše řečeno). Sliboval, že nám film ukáže jejich dlouhou a nebezpečnou cestu, ale o akci nebyla žádná zmínka. Upřímně řečeno konstatuju, že ty monstra a vůbec veškerý prostředí je jenom jakási kulisa pro ozvláštnění děje, kdyby to tam nebylo (nebo kdyby tam místo mega chobotnic bylo pár normálních vopic), tak je film skoro stejnej, ale kulisa je to zatraceně působivá a klidně bych na to čuměl další dvě hodiny. Jediná chyba, kterou film má, je název, kterej vás asi přesvědčoval o tom, že to bude Monstrózní podívaná plná Monstrózních Monster miliónů druhů. Tak tomu, ale neni (i tak je to Monstrózní). Kamera si jede po vzoru trháku District 9 (ale je chyba film porovnávat právě s timhle, i když se nic jinýho nenabízí. Leda Cloverfield, to je ale zase úplně jiná liga, neni to ani stejnej sport) a hlavní duo hraje bezvadně. Všechno je podkreslený famózním hudebním doprovodem, kterej se nijak nevtírá, ale zároveň vytváří potřebnou atmosféru. Nebudu dál žvanit a vy dvouhvězdičkáři a níž se jděte bodnout ;) ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Jediné, co na tomto filmu lze obdivovat, je, za jak směšnou částku dokázal někdo natočit film, kterému se povedlo dostat se do podvědomí mainstreamových diváků. Bohužel, film nemá tempo, atmosféru, prakticky nulový a nezajímavý příběh a navíc i přes svou relativně krátkou stopáž se opravdu táhne. Nicméně věřím, že Gareth by mohl mít budoucnost a pokud to bude opravdu on, kdo bude mít na povel remake Godzilly, tak o ten film nemám až takový strach, protože to mu (alespoň doufám :-)) studia nějaké ty peníze na vizuální efekty dají a tady, když už nic, prokázal, že vcelku rozumí řemeslu. Za pár scén a za poměrně fajn režii dávám 40 %. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (8)

  • Natáčecí štáb čítal dva lidi, byly použity kamery běžně dostupné v obchodě a také zdarma použitelné editory videa a programy na speciální efekty. (HellFire)
  • Rozpočet filmu činil 15 000 dolarů, v kinech přitom utržil více jak 700 000 dolarů. (HellFire)
  • Film byl natáčen na skutečných lokacích, často navíc bez předchozího povolení. Natáčelo se bez komparzu. (HellFire)

Související novinky

Kdo natočí Ostrov lebek?

Kdo natočí Ostrov lebek?

17.09.2014

Přidělování monstrózních blockbusterů režisérům malých nezávislých filmů pokračuje. Gareth Edwards se po Monstrech dostal ke Godzille. Colina Trevorrowa po Vlastní zbraň podmínkou čekal Jurský svět.… (více)

Trochu tradiční, trochu jiná Godzilla

Trochu tradiční, trochu jiná Godzilla

10.02.2013

Natáčení má odstartovat už příští měsíc (s premiérou plánovanou na květen 2014), ale Frank Darabont prý ještě na poslední chvíli piluje dialogy. Tvůrce nejlepšího filmu všech dob (alespoň podle… (více)

Nová Godzilla bude „realistická“

Nová Godzilla bude „realistická“

19.09.2012

Studio Warner Bros. a produkční společnost Legendary Pictures plánují nový film o legendárním monstru už několik let. Až teď ale projekt konečně dostal zelenou a jeho premiéra je stanovena na 16.… (více)

Pokračování: Wanted 2, Monsters 2, M:I:V

Pokračování: Wanted 2, Monsters 2, M:I:V

20.06.2012

Timur Bekmambetov horlivě propaguje svůj historický akční horor Abraham Lincoln: Lovec upírů a na tiskových konferencích se ho novináři často ptají na dlouho slibované pokračování komiksové adaptace… (více)

Reklama

Reklama