Reklama

Reklama

Zakázaná zóna

  • Velká Británie Monsters (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Uplynulo šest let, kdy NASA objevila mimozemský život v naší sluneční soustavě. Sonda, která přinesla tento revoluční objev, se vrací na Zemi se vzorkem neznámé formy života k podrobnému zkoumání. Při vstupu do atmosféry ovšem sonda havaruje nad Mexickým zálivem a dojde k úniku této neznámé formy života, která se velmi rychle adaptuje na zemské podmínky. Na Mexiko je ihned uvalena karanténa. (PetriK12)

(více)

Recenze (449)

POMO 

všechny recenze uživatele

Scenár, kamera, réžia a vizuálne efekty jeden tvorca, navyše celovečerný debutant. Rozpočet $800t USD. Kto hodnotí tento opus ako podpriemer, mal by si pozrieť niečo od Asylumu. Sharknado bolo o $200t drahšie. Na to, ako málo príšer je v Monsters, prekvapivo dobre dokáže udržať divákovu zvedavosť, čo sa bude diať ďalej. To sa mi pri 300-miliónovom Avatarovi nestalo za celú jeho trojhodinovú stopáž. Stačí mu k tomu niekoľko desiatok tabúl "Infected Zone", exotické lokality a šikovné režijné oko. Ústredná nehviezdne prirodzená herecká dvojka nič nekazí ani neposiluje, celé to stojí na atmosfére a tajuplnosti. A funguje to. Warneri vedia čo robia. Štvrtú hviezdu nedávam iba za scenáristicky odfláknutý záver. ()

verbal odpad!

všechny recenze uživatele

Opravdová monstrózní nuda. Jediná příšera v tomto filmu je ten odpudivý fotograf, který má za úkol převést nesympatickou blondýnu do USA, přičemž se ji snaží ošukat.. Překážkou jim mají být přerostlé Frutti di Mare z vesmíru, které přirozeně brání mexické migraci do Texasu, a z nichž za hodinu a půl uvidíte dvě chapadla ve tmě a uslyšíte pět minut lesních skřeků. Jinak naši milí devadesát minut jdou, jedou a plují a plkají o počasí. Naprosto skvělý film, nechcete li mít doma bordel. Zatímco já pospával na gauči, stihla má drahá vysát byt, umýt okna, vyprat dvě pračky a nacpat nádobí po večeři (měli jsme rizoto) do myčky. Jediné co mi trochu vadilo bylo, že ještě hodinu po skončení chtěla plna dojmů rozebírat tento jedinečný filmový zážitek. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Alternativní monster movie. Spoustu lidí tenhle film strašně zklame, to je naprosto jisté, něco divácky méně vděčného by se hledalo jen těžko. Zádrhel je totiž ten, že se v Monsters VŮBEC NIC neděje. Dvě postavy se prostě a jednoduše přesunou z místa A na místo B. Přes tohle se většinové publikum nebude schopno přenést. Vtip je samozřejmě v tom, že přesně tahle neakčnost dělá z Monsters něco ve sci-fi žánru naprosto unikátního, čímž pádem pak nevadí bídný rozpočet a slabší triky (vynikající triky - vzhledem k rozpočtu). Ono je to vlastně taková Cestománie - reportáž z "Infected Zone", kde vám každou chvíli nad hlavou přelétne helikoptéra, po zahradě přejde mimozemské chobotnice - ale nikdo to už vlastně ani moc neřeší, protože je to normální. Potom nevadí, že hrdinové nic nedělají, že nejsou ve středu akce (jako ti náhodní kolemjdoucí z jiných monster movies, kteří se vždy shodou náhod - nebo "shodou náhod" - podle toho, jak je šikovný scenárista - ocitnou v centru dění a zachrání své blízké / město / svět), protože žádná akce se kolem prostě neděje. A tak putují, rozhlíží se kolem sebe ... a divák se rozhlíží s nimi. Do toho připočtěte velice nadstandartní práci s hudbou a zvuky a dostanete nevšední sci-fi cestopis. Příčemž slovíčko "nevšední" je v té poslední větě hoodně zbytečné. Vypusťte z hlavy District 9, Cloverfield, The Mist i další snímky, které se na první pohled nabízí ke srovnání. Tohle je něco úplně jiného. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Vynikajúca záležitosť. V niektorých ohľadoch (prepracovanosť nastolenej fiktívnej situácie, konzistentnosť scenára i celkového pojatia) sa mi to páčilo viac ako District 9. Práca s tušením nevideného perfektná, romantická línia silná, hlavní predstavitelia sympatickí a chémia medzi nimi funguje bezchybne. Chvíľu som dokonca uvažoval o plnom hodnotení, pretože nemám čo vytknúť. Kto nadáva na nedostatok akcie a monštier, zjavne nič nepochopil. Z Garetha Edwardsa ešte bude veľký šéf. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Říkal jsem si, že by to mohla bejt kravina, ale že je to pořád sci-fi, tak jsem se rozhod na to ze zajímavosti mrknout. Nakonec jsem za 15 tisíc dostal naprosto prvotřídní film, který nezaujme akčností, ale civilností celého příběhu. Film totiž na úkor peněz neukáže tolik, ale přesto jsem celou dobu měl pocit, že sleduju cestu, kterou by si mohl projít každý, kdyby se dělo to, co se děje v samotném filmu. Sympaticky to překvapilo, včetně kamery, která se neklepala. Co pak člověk může chtít víc? Pro mě čtyři z pěti monster, který jste ve filmu mohli vidět. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $500,000Tržby USA $237,301Tržby Celosvetovo $5,047,000▐ Na nízkorozpočtovku slušné ale dej a ani postavy až tak patrične nestrhnú, okolité prostredie kde sa film natáčal je dobre zužitkované, trikovo dobré. /40%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Nádherná ukázka, jak si za pár vlastních dolarů a bez povolení natočit film, který může vizuálně a jednoduchostí prezentace závidět kdejaký jiný režisér. Podobnost s Districtem 9 a dalšími nechme stranou, protože Gareth Edwards si to nezaslouží. Natočil si svůj film, se svými myšlenkami a je v každé sekundě cítit, jak osobně to pojal. Rozhodně nikdo nesmí čekat horor ani akční film, tohle je jen lidský příběh o cestě, která přinese poznání o tom, že ty temné zrůdy vydávající děsivé zvuky nejsou od lidí zas tak odlišní. Vzhled je jedna věc, ale člověka člověkem nedělají vlasy nebo úsměv... Přesto všechno a velmi slušný výkon Edwardse na všech rovinách (dyť ty efekty dělal doma sám a vypadají velmi dobře!) chybí filmu opravdu příliš. Proto slabé 3* s pocitem uznání a čekáním na něco podobného, ze stejného "světa" ale s trochu jiným obsahem... ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Gareth Edwards .. Domácké DEMO monster/road indie filmu. A přitažlivě funguje! Režie, kamera a zvláště "neviditelné" triky (design lokací a drobnosti, které obsahují) jsou - v rámci prostředků - výborné. Pokud jde o přínos a zároveň příslib, jakým se tento mnohostranný tvůrce prezentoval, je to jednoznačně na palec nahoru. PS: koncepčně se vůbec nejedná o akční film, tak jaképak zklamání? Sci-fi cestopis to vystihuje asi nejlépe. _____ Už vidím, jak bude spousta lidí za pár let ohrnovat nos nad další Godzillou, ale já se na ní, pod vedením Gareth Edwards, upřímně a zatraceně hooodně těším!! ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Monsters, výrazně nízkorozpočtový celovečerní debut režiséra Garetha Edwardse, jsou patrně jednou z nejosobitějších romancí poslední doby, která je ovšem velmi sofistikovaně maskována mimikry sci-fi, a to tak, že dlouho není poznat, že o nějaké křížení žánrů vůbec jde. Postapokalyptický nádech asi nejvíce upomíná k Darabontově Mlze, jenže namísto bezvýchodnosti fatálního konce je celý příběh právě naopak o naději. Jestli je romantický prvek záměrně korigován, o to více vystupují do popředí různorodé významové přesahy - Monsters jednak alegoricky popisují neempatický vztah americké supervelmoci, obehnané neprostupnou zdí, k zemím třetího světa, interpretovat to však lze i jako americkou reflexi 11. září a následné uzavření se do sebe, posílení izolace a odříznutí od zbytku světa, tedy potenciálních agresorů a nepřátel, které jen zvyšuje paranoiu a akcentuje spirálu odcizení a nepochopení. Stavění zdí spouští ještě hlouběji sociální kotvu Američanů. A není náhodou, že jedním z křížených žánrů tohoto filmu je i road movie, neboť právě cestování a styk s jinými kulturami může onu sociální kotvu opět povytáhnout. Lakmusovým papírkem smyslu odříznutí se od zbytku světa jsou opakující se otázky ohledně pocitu bezpečí. Tvůrci naštěstí neservírují odpovědi divákovi polopatě, mnoho věcí zůstává nevyřčených a každý si může odpovědět sám, na jaké straně gigantické hraniční zdi je vlastně ne/bezpečno. Velmi silnou devizou snímku je pak naprosto čistě fungující chemie mezi dvěma hlavními představiteli, ta civilnost a uměřenost jejich projevů mi pomohla sžít se s osobitým přístupem britského self-made mana, který si celý film dělal doslova doma na koleně. V dnešní době a v podmínkách panujících napříč velkými kinematografiemi postup naprosto unikátní a neuvěřitelný. Stejně jako naprosto nepochopitelné podhodnocení tohoto originálního britského sci-fi filmu... ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,Pohněte, není tu bezpečno“.... Kauldner má úkol – dopravit domů šéfovu dceru. A tak cestují, mluví neobyčejně obyčejně, v telce běží novinky o monstrech, on ji chce vojet a ona nechce vypadat jako štětka a celý, CELÝ je to ukrutánsky nezajímavě nudný, asi proto, že tady často nejde vůbec o monstra. Dva herci (mezi kterými to funguje jako mezi námi dvěma) obklopeni neherci, kamera a kulisy navozující atmosféru katastrofy nám předvádějí, jak se dá dostat z infikované zóny v Mexiku do USA. POTŘEBUJEŠ TO VĚDĚT???? Pár lidí jistě namítne, že film ukrývá hodně myšlenek a kumštu. Sorry, přemejšlejte si o nich sami!!! Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Zajímá mě, kolik mi ve slušných novinách zaplatí za fotku šťastnýho dítěte. 2.) Obdivuji filmy, které mě nutí přemýšlet – o čemkoliv. 3.) Ve filmech obdivuji neherce. 4.) Koupil jsem si na tržnici kameru a chystám se natočit film. PŘÍBĚH ** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

LIVINGDEAD odpad!

všechny recenze uživatele

Totální nudná MEGASRAČKA! Celých 88 minut se "NIC" nedělo. Pak se v pozadí za benzínkou objevili dva světelkující choboti a kamera nám detailně zobrazuje vypleštěné ksichty dvou hlavních protagonistů. Následně film končí! ODPAD STOLETÍ! Během filmu jsem si četl letáky Okay, Obi, Koruna, Lídl a Albert a obsahově byly 100 x zajímavější, než celý film!!!! ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Jon Hopkins: 1. Prologue (01:14) ,2. Journey (02:52) ,3. Candles (02:28) ,4. Water (01:18) ,5. Underwater (02:00) ,6. Spores (01:47) ,7. Campfire (02:36) ,8. Dawn (01:58) ,9. Attack (01:57) ,10. Temple (02:30) ,11. Encounter (05:49) ,12. Monsters Theme (04:55) , ()

tron 

všechny recenze uživatele

Zakázaná zóna sa odohráva v monštrami zamorenej oblasti, pričom príšery v priebehu filmu zabijú/zožerú veľa ľudí, ale my NIČ Z TOHO nevidíme (!). Maximálne počujeme zlovestné pazvuky netvorov ako z Jurského parku (a sem-tam v tme zahliadneme niektoré časti oblúd). To je vcelku zaujímavý, osviežujúci nápad (hoci v tomto konkrétnom prípade bol takýto šialený koncept zvolený proste len preto, že Gareth Edwards nemal prachy). A niekomu sa to bude páčiť. Budú argumentovať tým, že monštrá majú byť len kulisou pre romantickú melodrámu. To by som bral, lenže tá je totálne nezaujímavá (obaja herci sú v lepšom prípade akceptovateľní a vedú medzi sebou nudné dialógy). Ak chcel režisér nakrútiť romantiku, načo do toho vôbec strkal monštrá? A ak chcel príbeh o gigantických monštrách, nemal to robiť bez poriadneho rozpočtu (i keď faktom je, že sa práve vďaka Zakázanej zóne dostal do hľadáčika Hollywoodu a ten mu následne odklepol réžia podľa mňa parádnych záležitostí Godzilla a Star Wars: Rogue One). Viac v mojej recenzii na Recenzie.org: http://recenzie.org/agresivne-ufo/401-monsters-4o- ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Film krutě doplácí na hype vytvářený distributory, festivaly a především publicisty, kteří "Monsters" propagují jako "District 9" roku 2010. Ačkoli by jisté paralely daly najít, jedná se o filmy se zásadně odlišnými koncepty. Zatímco "District 9" využívá základ brakového akčního příběhu, který obohacuje o ambice a styl dokumentární kinematografie, potažmo festivalových filmů, v "Monsters" je cesta opačná – od festivalového základu k jeho ozvláštnění žánrovými prvky. V zásadě se jedná o typický festivalový indie film zaměřený na vykreslení nálady a melancholického vztahu-nevztahu dvou lidí. Jen je zde navíc prvek mimozemšťanů a (naivně doslovná) paralela k problému ilegálního překračování hranic USA z Mexika. Striktně řečeno se nejedná o nic převratného, naopak " Monsters" plně spadají do současného trendu, kdy vyčpělé festivalové žánry (zde indie vztahovka) získávají nový dech díky obohacení o žánrové prvky. Snímek představuje famózní projekt pouze tím, že vznikl ve čtyřech lidech a za mizivý rozpočet. Jinak ovšem představuje typický festivalový film, který si libuje v plochých, ale o to křiklavějších poselstvích, která se dobře glosují na rautech a jichž se mohou festivalový psavci chytat k vytvoření rychlých textů ve festivalovém shonu. Ani podmanivá lyrická atmosféra nezastře, že v tomto filmu nic jiného než prchavé hezoučké dojmy není. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Romantická sci-fi road story (akční monster horor rozhodně nečekejte), odehrávající se poblíž (a uvnitř) karanténního pásu země mezi USA a Mexikem, který je už pár let infikován nešťastně importovaným mimozemským životem. První polovina filmu je nepříjemně nudná (nic než dva nijak zvlášť charismatičtí cestující), druhá jednoznačně zachraňující, tedy lepší, zajímavější, atmosferičtější. Po vizuální stránce je to film (vzhledem ke svému mini rozpočtu) vytřískaný až na obdivuhodný max, vše vypadá přesvědčivě a to i včetně občasně se zjevujících gigantických chapadláků. Škoda, že se zakázaným územím neprojdeme o trochu déle, a že snahu o co nejvyšší realističnost nezanedbatelně kalí nízká pravděpodobnost celé situace (zazdít?? ne, vyhladit!) včetně několika dílčích blbostí. Ale jo, můj dojem je nakonec dobrý, určitě i díky parádnímu závěru filmu. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Od Monsters jsem nečekal žádnou mimozemskou akční invazi, ani nic přehnaně výbušného a silně strhujícího. Rozpočet byl nízký a proto od tohoto filmu nemohl nikdo čekat žádné zázraky. Bohužel jsem nečekal až zase tak velké druhé housle v podobě monster a jejich působení ve filmu. Celý film v podstatě nevykazují žádné nebezpečí pro nikoho a jsou pouhou kulisou. Proto je tento film vrcholně nevhodný pro fandy akčního sci-fi, nebo mimozemšťanů. Tvůrci udělali ohromnou chybu, která nebyla ani tak součástí filmu, ale jeho propagace. Tohle je hodně velký krok vedle, skoro až lživá reklama, kterou mohl odhalit pouze zkušenější divák. Nevím o co přesně Edwardsovi šlo, ale zjevně si chtěl hlavně namastit kapsy. Příště prosím běz těch nadupaných trailerů a posterů, když ve výsledku divák obdrží soukromé drama dvou lidí, kteří chodí po pralese. Přesto se musí ocenit piplačka, kterou musel sám Edwards při výrobě filmu podstoupit a jeho celkem solidně vypadající triky, které dělal sám na notebooku. 57% 30.09. 2010 ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Ve své komornosti v podstatě originální a sympatické. Připomíná to Darabontovu Mlhu s ještě větším důrazem na zbavení se základních klišé monster-movies. ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Síce sa nič poriadne za celý film nedeje - pozerá sa to dobre. Podobné (malé) filmy sú mi častokrát oveľa sympatickejšie ako tie s vysokými rozpočtami a som pri ich hodnotení ochotný prižmúriť oko. 6/10 ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Mohl to být District 9 podruhý, ale tady ty finance chyběly asi ještě víc a tak i když triky monster nejsou vůbec špatný, tak se jima šetří jak se jen dá a celej příběh se odvíjí spíš jako cesta dvou lidí domů z karanténí oblasti obydlený mostrama, než jako akce, která tu v podstatě ani neni. Film si vystačí fakt s málem a divákovi vnutí, aby si s nim taky vystačil a daří se mu to dobře, ale přece jenom trocha napětí a dynamiky by tomu prospěla, každopádně i tak zajímavý a na možnosti filmu super ()

Související novinky

Kdo natočí Ostrov lebek?

Kdo natočí Ostrov lebek?

17.09.2014

Přidělování monstrózních blockbusterů režisérům malých nezávislých filmů pokračuje. Gareth Edwards se po Monstrech dostal ke Godzille. Colina Trevorrowa po Vlastní zbraň podmínkou čekal Jurský svět.… (více)

Trochu tradiční, trochu jiná Godzilla

Trochu tradiční, trochu jiná Godzilla

10.02.2013

Natáčení má odstartovat už příští měsíc (s premiérou plánovanou na květen 2014), ale Frank Darabont prý ještě na poslední chvíli piluje dialogy. Tvůrce nejlepšího filmu všech dob (alespoň podle… (více)

Nová Godzilla bude „realistická“

Nová Godzilla bude „realistická“

19.09.2012

Studio Warner Bros. a produkční společnost Legendary Pictures plánují nový film o legendárním monstru už několik let. Až teď ale projekt konečně dostal zelenou a jeho premiéra je stanovena na 16.… (více)

Pokračování: Wanted 2, Monsters 2, M:I:V

Pokračování: Wanted 2, Monsters 2, M:I:V

20.06.2012

Timur Bekmambetov horlivě propaguje svůj historický akční horor Abraham Lincoln: Lovec upírů a na tiskových konferencích se ho novináři často ptají na dlouho slibované pokračování komiksové adaptace… (více)

Reklama

Reklama