Reklama

Reklama

O Apóstolo

(festivalový název)
  • Česko Poutník (festivalový název) (více)

Obsahy(1)

Úžasný španělský animovaný film o odsouzeném vězni, kterému se podaří uprchnout z vězení, a tak pospíchá do vzdálené vesnice pro kořist, kterou si zde před lety ukryl. Ale to, co nakonec nalezne, mu připraví mnohem horší osud, než ke kterému byl odsouzen. V příběhu plném hrůzy, ale i humoru a fantazie, potkáme zlověstné starce, duchy, podivné kněze a zažijeme nejasná zmizení. Na filmu spolupracoval i americký skladatel Phillip Glass společně se španělským hudebním skladatelem Xavierem Fontem, který bude hostem letošního festivalu. (MF filmové a scénické hudby Movi(e)ng Music)

(více)

Recenze (7)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Ti z nás, kteří se narodili jako zloději, taky jako zloději zemřou.“ - „Tohle vždycky říkával můj otec. Byl to zloděj.“ A Ramón se bude muset ještě hodně otáčet, aby z něho brzy nebyl mrtvý zloděj…Od prvního vkročení do podivné vesnice je divákovi jasné, že vtíravá úslužnost místních je silně podezřelá, nemluvě o jejich fyzickém vzezření. A od té chvíle začnou tvůrci také pečlivě budovat zneklidňující, mysteriózní, vtahující atmosféru, o které bych bez přehánění prohlásil, že jde o tu s velkým „A“, a film na ní jednoznačně stojí. A výborná hudba Philipa Glasse a spol. jí ještě podtrhuje. A hezký je i vizuál, nejvíc je animace působivá při čtení knihy. Filmu bych vytkl snad jen drobné opakování, čitelný závěr a jeho mírnou naivitu. Jinak jsem si ale tenhle animák užil a hodnotím ho slušnými 4*. „V tý vesnici žijí jen samý starý lidi. Ale velmi milý. Možná až moc příchylný.“ - „Příchylný?“ - „Jo, nakvartýrovali mě k jedný starý paní do domu, jakýsi Luise. Vlastně byli fakt vlezlý. Necítil sem se tam dobře. Dostal sem strach. Jako by něco tušili…“ ()

ajuska 

všechny recenze uživatele

Parádní atmosféra, to především. Jinak fajn strašidelný příběh, který díky střízlivé stopáži svižně šlape, i když některé věci jsou možná zbytečně překombinované nebo nedovysvětlené, a pěkná animace. ()

Mariin 

všechny recenze uživatele

Mysteriózní loutkový film s výbornou estetikou, výtvarnou i zvukovou. Český divák si chtě nechtě musí vzpomenout na Zemanova Čarodějova učně, nicméně tento španělský film je výtvarně plastičtější a rozmanitost lidských hlasů mnohem pestřejší (španělština je krásná). V podstatě jde o příběh zloděje, uprchlého z vězení, který se zaplete do prokletého městečka, ležícího na trase do poutního místa Santiago de Compostella. Myšlenkově je příběh, zvláště jeho závěr, bohužel poněkud prosycen magií, ale filmu rozhodně nelze upřít napínavost, podmanivou atmosféru a uměleckou kvalitu. Určitě stojí za vidění. ()

Kalidor_ 

všechny recenze uživatele

Velice potěšující a překvapující animák. Skvělá strašidelná atmosféra, zejména dobře udělaná tajuplná vesnice. ()

Reklama

Reklama