Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Britský důlní inženýr Richard Hannay se vrátil na krátkou dobu z Afriky do Londýna, aby zde přišel na jiné myšlenky. Společenský život ho ale nudí, rád by zažil něco vzrušujícího. Brzy se mu k tomu naskytne příležitost, když do jeho bytu vtrhne tajný agent Scudder a svěří mu notes se zakódovanými informacemi. Brzy po tom Hannaye pronásledují němečtí agenti a britská policie. Když se ve snaze zachránit vydá na předvolební schůzi za liberála, pozná politika George Sinclaira a jeho sestru, sufražetku Viktorii. Z Hannaye se nečekaně stane vlastenec, kterému záleží na bezpečí své země. Podaří se mu včas rozluštit kód v zápisníku a dokáže zastavit plány nepřátel, kteří chystají velké spiknutí? Kvalitní špionážní thriller, odlehčený britským humorem, vychází zejména z Hitchockova originálního filmu stejného názvu. Jednání postav je dobře motivované, děj má napětí a spád. Znalci mohou ocenit odkazy na předchozí filmové verze a smysl pro detail, který tvůrci v novém filmu projevili. Moderní zpracování totožné zápletky nabízí zajímavé srovnání a svěží pohled na tradiční špionážní tématiku. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (19)

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Tento film by se neměl nikterak spojovat se jménem Alfreda Hitchocka. Jednoduše na to nemá. Hlavní hrdina absolutně nezapadá do dobové stylizace, dabing Issové je velice nepovedený, efekty mizerné, hudba tuctová... Slabý snímek. ()

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Dala bych i víc než tři hvězdy, ale za dabing Marthy Issové to srážím na tři. Po pravdě jsem film chtěla stopnout poté, co ta jistě sympatická herečka poprvé promluvila a já jsem slyšela ten ucajdaný hlas... Nicméně jsem se přes to přenesla a jsem tomu ráda, stálo to za to. Jen jsem ještě povzpomínala na smrt chudáka arcivévody Ferdinanda a jak to vypadalo úplně jinak v našem snímku o vojáku Švejkovi.. Jediné, co mě vysloveně zklamalo, byl trochu násilný konec, ale protože jej přehlušily celkové zážitky, tak jim to odpustím. ()

flyboyeda 

všechny recenze uživatele

Lehce usmevne, jinak se to neda popsat... :) To byla sice predloha take, ale trochu v jinem duchu a vzhledem k dobe take o nekolik levelu vyse... Obecne za 2*, pro neznale predlohy a s ohledem na cileni smer tv za 3*... ()

hans500 

všechny recenze uživatele

Velmi televizní, a s mnoha nedostatky, ale přitom právě proto velmi zajímavé. Tempo je strhující, film nestíhá nudit, takže slabší 4*, samozřejmě že Hitchově klasice to nesahá ani po kotníky. ()

bruceman7 

všechny recenze uživatele

Tak moc dramaticky naivní slabotu jsem od BBC nečekal. Hamba, hamba! Určitě by to šlo i s minimálním rozpočtem udělat mnohem lépe, škoda takhle promrhané pásky. A z nechutného dabingu společnice hlavního hrdiny mi div nevypadaly chlupy z brady. 20% ()

dopita 

všechny recenze uživatele

V podstatě nijak zvláštní, originalitou nepřekypující honička. Ale přitom velice slušně odvedená práce. Ač se jedná o televizní film, obsahuje velmi kvalitní hudbu. Škoda mírné ztráty tempa ve třetí čtvrtině a určitých nedotažeností, jinak by to bylo za čtyři. Takhle jsou to velmi silné tři hvězdičky. ()

crozet 

všechny recenze uživatele

V plném slova smyslu velmi povrchní místy až infantilní zpracování, které odstřeluje navíc odkaz na přímou inspiraci Hitchcockovým originálem z roku 1935.. Ocenitelná byla snad přirozená přitažlivost slečny Lydie Leonard a její svérázný dabing v české verzi. ()

bllm 

všechny recenze uživatele

Ježiši, další z kategorie "kam mě jednou ty CHLAPI přivedou?". Už jsem dlouho neviděla film s tak dementníma dialogama. A určitě to nebude čistě vina překladu do češtiny, i když asi svou troškou taky přispěl. A co se dabingu týče, tak výkon Marty Issové dosáhla skoro stejného dna jako dabingové výkony Lucky Vondráčkové. Ten její příšernej přednes odsunul už takhle dost pitomou a protivnou postavu daleko za hranici snesitelnosti. Takže jedinou pozitivní stránkou tohohle kousku (kromě zajímavé krajiny) zůstává tentokráte hezký účes RPJ, sem tam roztomilej kukuč a těch pár scén, kdy je do půl těla svlečenej. ()

Faila 

všechny recenze uživatele

Od Britů bych čekala něco s trochou méně klišé, přesto je tenhle snímek ještě docela umírněný. Ne nezajímavá detektivka. ()

bobin 

všechny recenze uživatele

Retro politická kriminálka v nostalgickém tónu. Dialogy jsou natolik konzervativní a špioni natolik gentlemani , až to vzbuzuje úsměv . I když se děj vlastně odehrává v napjaté době před vypuknutím světové války . Ale na honičky historických automobilů a na rozvláčně milé akční scény se celkem dobře dívá . ()

magu 

všechny recenze uživatele

Pripadalo mi to trošku naivné... v niektorých veciach až neuveriteľné. Ani herci ma nepresvedčili. Videl som v nich stále iba hercov, nie hrdinov špionážnej drámy. Je veľa špionážnych filmov, ktoré sú podstatne lepšie ako tento. Myslím, že veľmi skoro zabudnem, že som tento film videl. ()

ELDoctorow 

všechny recenze uživatele

Extrémne naivnučký až priam hlúpučký, lacný televízny špionážny film z pera niekoho kto by veľmi chcel byť Frederickom Forsythom, alebo aspoň Jackom Higginsom, avšak nemá na to. Jediné pozitívum bol sympatický hlavný predstaviteľ. ()

Peabody 

všechny recenze uživatele

Znám i knižní předlohu, je třeba si uvědomit, že v UK je Buchanova kniha dost slušně známá, takže některé věci nechybějí proto, že je to ledabylé, ale že jsou obecně známé a nemá to Hitchcockovu vážnost prostě proto, že se to zcela vážně brát dnes nedám kdežto v roce 1935 s pocitem války za dveřmi to možné bylo. .¨ Mám nakoukané i všechny tři filmové adaptace včetně Hitchcocka, tohle je moderní adaptace, podle mne je inspirovaná co do kostýmů, dekorací apod. taky Poirotem, odkaz na Hitchcocka nechybí taky, ale s typickým britským humorem je zde převzata z North by Northwest honička s dvouplošníkem. Použití kontrastu sufražetky a ex vojáka je podle mne milé, i když silně politicky nekorektní z dnešního i normálního, natož z MeToo úchylného pohledu. Romance je napsaná i natočená s lehkým humorem, nebo jak Britové říkají Tongue in cheek. Díky bohu jsem to viděl v originále a sehnal jsem si anglické titulky, takže jsem nemusel protrpět dabing Marty Issové, což je pro mne dost hrozná představa. Pro mne je to mezi 3 a 4 hvězdami, příjemný večer a dám ty 4, abych tomu pomohl, protože mi hodnocení přijde trochu z nepochopení nebo neznalosti nízké, ()

JUX 

všechny recenze uživatele

Docela vtipna a relativne akcni produkce BBC. Ctvrte zfilmovani knihy Johna Buchana. Spionazka z roku 1914. Takovej James Bond z pocatku stoleti. Skoda, ze se tempo ze zacatku neudrzelo po celej film. Hezky zabery Skotka. Tezke rozhodovani mezi 3* a 4*, nakonec 3* za hroznej dabing zenske postavy (Marta Issova), za to, ze se to moc nedrzi knihy, a za ponorkovy zaver. ()

P/\/EL 

všechny recenze uživatele

no, tak nejdřív jsem si přečetl info, takovýto, víte, jak je program digitv, tam to nějak přechvalovali, no, Hitchcocka žeru, North by northwest pecka (pro mě za 5), jasně, až na to, že třeba synchrokulomet u letadla prej vyvinut prej až během 1. světový, nevim, nejsem si jistej, pak ještě košile a některý hadry mi moc neseděly :), ale neva, hlavní hrdina docela i sympaťák, utíkání nijak zvlášť napínavé, dabing Marthy Iss. dost protivný, koukám, nejsem sám, komu to vůbec nesedělo, jiank ta herečka (ne Issová, idkyž ta taky trochu) není tak záhadná a zajmavá jak ta blonďatá z Hitchcockovi legendární klasiky...), nj, započívám to ale stejně do celkového zážitku, ale jako i bez toho v originále by to nebylo o nic lepší, nj, televizní, moc kontrastní přesaturované, no..klišoidní...možná ta SKotská krajina měla něco do sebe...... ()

Simaaja66 

všechny recenze uživatele

Nejspíše první 007 a jeho girl v dějinách britské tajné služby..:-D, oddychovka sice ne precizně natočená, ale neurážející vkus. Kritici by si měli uvědomit, že se odehrává před první svět. válkou. Takže proč efekty?...krimi..svým způbem ano, špionážní thriller ano, ale proč mysteriozní?...a hudbu?...tu vem čert, který podobný film jí má skvělou...?...:-))) ()

Reklama

Reklama