Reklama

Reklama

Gravitace

  • USA Gravity (více)
Trailer 3

Jednoho dne vyšle NASA na oběžnou dráhu planety Země raketoplán Explorer. Cílem mise je instalovat do Hubbleova teleskopu nové systémy. Velitelem výpravy je zkušený veterán Matt Kowalski, který má nalétáno asi dvacet let a toto měla být jeho poslední mise před odchodem na odpočinek. Další členkou posádky je cílevědomá doktorka, ale nepříliš zkušená astronautka Ryan Stoneová. Během výstupu do volného prostoru se ale stane nečekaná katastrofa. Posádka se díky neuvážlivému odstřelu porouchaného ruského satelitu dostane do roje trosek. Ten zničí raketoplán a přeruší jeho spojení s pozemským řídícím střediskem. Oba astronauti se ocitají sami ve vesmíru, odkázáni jeden na druhého. Nesourodá dvojice pluje nekonečnou temnou prázdnotou a snaží se dostat k nejbližší ruské vesmírné stanici Sojuz. Kyslík jim pomalu dochází a oni zoufale a z posledních sil bojují o svou záchranu. (TV Nova)

(více)

Recenze (3 078)

askhael 

všechny recenze uživatele

Naprosto úžasné technické provedení, poctivá filmařina tleskám!!Sandra ve svém nejlepším filmu..skvělý výkon. Jasný film roku ()

Roobs 

všechny recenze uživatele

Shlédnuto dnes v Imaxu, vizuálně vynikající, výborný zvuk, film člověka okamžitě pohltí a pocit autenticity byl někdy silný, párkrát jsem se přistihl že dýchám za Sandru a uhýbám před troskami.. :)) a nechybělo i trochu zamyšlení(viz. smrt dcerky atp..). Přemýšlel jsem zda mám dát čtyři či pět hvězd, ale vzhledem k tomu že jsem si po filmu v metru zapomněl koupit jízdenku dávám 5. :) ()

pesbara 

všechny recenze uživatele

když Baldýnský na FCB napsal "právě jsem se posral v kině" a moje úplně jednoduchá kolegyně v práci řekla že je to nudná kravina, rozhodl jsem se po čase vyrazit a nelitoval jsem:o) Ten film mi splnil to co od filmu a vlastně kultury obecně očekávám a proč pořád dokola a dokola hledám. Zážitek:o) Na čas jsem zapomněl kde jsem, kdo jsem a byl v tom příběhu. Potil jsem se, slzel jsem, byl jsem pekelně nervózní a vůbec absolvoval vše co hrdinka, se kterou jsem se na dobu filmu spojil abych na konci pociťoval to známé štěstí poprvé zažité při ET v první řadě vyprodaného kina Alfa. Moje hodnocení je šest bodů z pěti a zážitek popsatelný jen slovem jízda:o) Po delší době se jedná o film v něčem zlomový, jako svého času Terminátor 2 v tricích, Matrix svým novým pohledem na svět a záběrováním, nebo Titanic absolutně strhujícím popisem notoricky známého děje. 3D tady opravdu funguje a pomáhá. Pracuji v oboru, ale u spousty záběrů mně ani nenapadá jak to točili a moc rád bych to viděl... ()

Dusin 

všechny recenze uživatele

Viděno ve 3D v kině. Věřím, že v tv bych to po půl hodině vypnul, ale na plátně to byl opravdu zážitek. Vidět, co dokáží dva herci a v poslední třetině vlastně jen jedna herečka, bylo opravdu super. Efektově a vizuálně se to vyrovnalo mému zážitku z Avataru 3D. ()

Vercetti 

všechny recenze uživatele

_SPOILER!_ Znovuzrození a oslava existence. Největší boj už máme všichni za sebou. A tohle je ten boj. A pocta fascinujícímu vesmíru a naší matičce Zemi. Filozoficky jednoduché a přitom tak smyslné a epické. Příběh z mateřského lůna zabalený do brilantní kosmické filmařiny se spalující atmosférou :-) a důrazem na jedinečnost naších "malých" životů. A ta hudba....! Neodsuzujte toto dílo kvůli "chabému" příběhu. Je to krátkozraké. Nebeský film o daru života. ()

Lucka07 

všechny recenze uživatele

Zatím co se můj muž celým filmem blahem tetelil a na jeho konci by mu nejraději udělil 7 hvězdiček, mě jímala celou dobu čirá hrůza. Všechno to na mě působilo velmi věrohodně, intenzivně, ale příliš děsivě. Je to svým způsobem jedinečné, ale už to nechci nikdy vidět. ()

Airon 

všechny recenze uživatele

To ticho a úžasná scenéria robia s Gravity iný film ktorý nie o príbehu ale o pocitoch ktoré tam hore človek prežíva keď ma celu zem na dlani je tam celkom sám ale len vysiela signál na slepo. Je to určite unikát ktorý treba vidieť v kine pretože len tak si človek vychutná tento zážitok, Sandra Bullock, George Clooney obaja odviedli skvelú prácu a i zaujímavý koniec ktorý vás v jednom okamžiku zmetie. Fascinujúci film ()

tata22 

všechny recenze uživatele

Nerozumím tomu skvělému hodnocení. Ještě, že jsem ten film viděl 3D. Jinak je to o ničem. Příběh naivně neuvěřitelný, lehce odhadnutelný děj i konec. Jakmile jsem opustil sál, na film jsem hned zapomněl, žádné otázky jsem ve své mysli nenašel, nebylo jaksi o čem přemýšlet. Je mi líto ale nemohu doporučit, a to jsem velký fanda sci-fi a vesmíru vůbec.... ()

Poppy 

všechny recenze uživatele

Nejdřív mi ty jejich zážitky a problémy přišly vzdálené, ale když Ryan osaměla, začaly se její pocity přenášet až k nám na Zem. Život je křehký tam i tady na Zemi. Na to se dá naladit. ()

7joker 

všechny recenze uživatele

Nevim jestli je to Sandrou Bullock, ktera mi jako herec nikdy nesedla nebo prilis vysokym ocekavanim ale tenhle film na me zkratka nefungoval. Vizualni efekty skvele, zvlaste pak ve 3D, spad filmu strhujici, Clooney neuveritelny, styl celeho snimku na prvni pohled velmi netypicky. Nicmene mi z toho stale couha neco tuctoveho az hollywoodsky stereotypniho. Takze otevrenou pusu jsem mel v kine pouze kvuli popcornu. ()

StupidSister 

všechny recenze uživatele

Nikdy mě nenapadlo, že pobyt ve vesmíru může být tak děsivý! Žádný pevný bod, nekonečná prázdnota a díky 3D pocit jako bych tam byla. Příběh tak 80%, ale to mě netrápí. Kdy jste si naposledy z kina odnesli skutečný "zážitek"? ()

surprise 

všechny recenze uživatele

Ticho! Ryan to má tak ve vesmíru nejradši a ví proč. Musí se sakra soustředit. A i když kolem ní poletuje upovídaný Kowalsky, nakonec je za něj ráda. A vy si pak můžete spolu s Ryan odpovědět na otázku proč vlastně žít. A jestli vám v tom pomůže sv.Kryštof, jehož obrázek visí v ruské kosmické lodi jako patron poutníků a cestovatelů a nebo soška Budhy v lodi čínské, to je ve hvězdách. ()

Ivuska71 

všechny recenze uživatele

Tak přemýšlím, co k tomuto filmu napsat originálního a zajímavého, ale zdá se, že všichni ostatní to už stihli přede mnou. Tedy dávám na srozuměnou, že tohle je jeden z nejsilnějších snímků, který jsem za poslední léta viděla. A to nemyslím jen po vizuální stránce - která je naprosto úžasná - ale i po stránce emoční. Při některých scénách jsem snad ani nedýchala a synáček vedle na sedadle byl dočista zkamenělý! Sandru Bullock mám moc ráda už od Nebezpečné rychlosti a tady byla prostě dokonalá!!! Cloonyho Kowalsky je nepřekonatelný a hrozně sympatický. Vlastně jsem z toho všeho celá pryč ještě teď! ()

Sengee 

všechny recenze uživatele

Už jenom ta první minuta filmu, kde je naprosté ticho a pohled na zemi, mě totálně dostala. Po celou dobu jsem to se Sandrou prožívala, dýchala s ní, motala se mi chvílemi i hlava, cítila jsem snad dokonce i její tep. Naprosto famózní herecký výkon! Skvělé detaily ve scénáři, vše dotáhli do puntíku. Tento film, jako jeden z mála, ve mně po dlouhé době vyvolal nespočetně mnoho emocí a zážitků. Bude mi hrozně líto, když sem začnou psát lidi své tupé komentáře, protože tento film uvidí pouze z TV Hovna. Nejlepší zážitek je opravdu sledování tohoto filmu ve 3D a s pořádným zvukem . To vás vtáhne přímo za nimi do vesmíru a každičký pohyb, každičký nádech i výdech, náraz, kouř, strach, tlukot srdce, anti-gravitaci, nedostatek kyslíku, cítíte s nimi. Klaním se hluboce všem, kteří se na tomto filmu podíleli! Dostali jste mě na kolena! ()

gael83 

všechny recenze uživatele

Po téměř 5 dekádách první snímek, který se může postavit vedle 2001:Space Odyssey a necítit se trapně, tohle není klasický film, Gravitace je holdem naší planetě, humanitě, svobodě a právu na život, takže kdo očekává propracovanou zápletku s mnoha úlety a milostným prvkem bude samozřejmě zklamán, Gravitace je spíš óda nebo podobenství. Gravitace se připravovala jednu dekádu, kamerový systém važí 8 tun, nebylo použito zeleného klíčovacího pozadí nýbrž mega krychle "lightbox" z LED diod, v záběru jsou použity jen obličeje herců, zbytek je renderován stejnou technologií jako AVATAR, rozpočet 100 mil. dolarů, Sandra Bullock opravdu absolvovala 6 měsíční vycvik v NASA a takhle bychom mohli pokračovat nekonečně dlouho protože o tomto filmu se dají psát knihy, herecky perfektně odehrané, dýchání Sandry Bullock mě bude ještě dlouho doprovázet, napětí se dá krájet, George Clooney hláškuje, hudba je extaticky dokonalá a díky bohu za ty překrásné záběry Země to je až na slzu. GRAVITACE se klaní lidskému pokroku, GRAVITACE je pomník lidstva a toho kam až jsme se zatím dostali. Dle mého vrcholem filmu je scéna destrukce ISS, to už jsem opravdu přestával dýchat. Díky Bohu za GRAVITACI. ()

DirtyDozen 

všechny recenze uživatele

Žena zničí jednu stanici. Letí na druhou. Bez kyslíku. Dusí se. Na poslední chvíli to zvládne. Jde na další stanici. Bez kyslíku. Oheň. Bez paliva. Zničí i tu třetí. Na poslední chvíli se všude zachytává. Pak spadne na Zem. Do vody. Hned vedle pobřeží. Chození se ji vrací za 20 sekund. Odejde. ()

Související novinky

Syn Alfonsa Cuaróna natočí komiksárnu pro Sony

Syn Alfonsa Cuaróna natočí komiksárnu pro Sony

05.10.2022

Jonás Cuarón, scenárista, režisér a taky syn slavného Alfonsa Cuaróna (Potomci lidí, Roma) dostal na starosti chystaný komiksový spin-off Spider-Mana El Muerto. Cuarón mladší má za sebou zatím jen… (více)

Venom je rekordní

Venom je rekordní

07.10.2018

Přestože kritici mají z nového komiksového filmu Venom s Tomem Hardym (Dunkirk) v hlavní roli spíše smíšené pocity, snímek sám o sobě v kinech překvapil. Za víkend si totiž z amerických kin odnesl 80… (více)

Na Filmovém víkendu ČSFD rozdáme 1000 plakátů!

Na Filmovém víkendu ČSFD rozdáme 1000 plakátů!

01.08.2017

Na šestém ročníku setkání filmových fanoušků již tento víkend nejen, že poběží největší filmové pecky roku jako Dunkirk, Strážci Galaxie Vol. 2 nebo sexy novinka Atomic Blonde, ale taky se bude… (více)

Cuarón mladší oživí Zorra

Cuarón mladší oživí Zorra

05.02.2016

Jonás Cuarón sepsal se svým otcem Gravitaci a režíroval spřízněný kraťas Aningaaq. Loni pak vyslal do kin svůj celovečerní debut Desierto, který se líbil minimálně produkčním společnostem Lantica… (více)

Reklama

Reklama