Reklama

Reklama

Gravitace

  • USA Gravity (více)
Trailer 1

Jednoho dne vyšle NASA na oběžnou dráhu planety Země raketoplán Explorer. Cílem mise je instalovat do Hubbleova teleskopu nové systémy. Velitelem výpravy je zkušený veterán Matt Kowalski, který má nalétáno asi dvacet let a toto měla být jeho poslední mise před odchodem na odpočinek. Další členkou posádky je cílevědomá doktorka, ale nepříliš zkušená astronautka Ryan Stoneová. Během výstupu do volného prostoru se ale stane nečekaná katastrofa. Posádka se díky neuvážlivému odstřelu porouchaného ruského satelitu dostane do roje trosek. Ten zničí raketoplán a přeruší jeho spojení s pozemským řídícím střediskem. Oba astronauti se ocitají sami ve vesmíru, odkázáni jeden na druhého. Nesourodá dvojice pluje nekonečnou temnou prázdnotou a snaží se dostat k nejbližší ruské vesmírné stanici Sojuz. Kyslík jim pomalu dochází a oni zoufale a z posledních sil bojují o svou záchranu. (TV Nova)

(více)

Recenze (3 078)

Angus 

všechny recenze uživatele

Film má fakt luxusní 3D efekty, které vás nutí zavírat oči pokaždé, když na vás něco letí, to se musí nechat, ale bez nich by nestál v podstatě za nic. 1,5* přidávám jen za ty efekty, které v kině fakt berou dech ale jinak průměr, ne-li lehký podprůměr. Doporučuji k vidění jen v kinech a to ve 3D. ()

civrss 

všechny recenze uživatele

Gravitace je filmem pro plný kinosál. Opravdu nemá v tomto případě smysl čekat na nějaký Bluray či stahovat Dvdrip z internetu. Pokud si film hezky prožijete v kině s nasazenými brýlemi, dostanete vizuální orgasmus. Film neoplývá nějakým hutným příběhem, o postavách se dozvídáme opravdu málo. Sandra Bullock o sobě dává vědět ve výborném světle, překvapila asi nejen mě. Gravity vás upoutá do sedačky a 90 minut vám uteče jako voda. Že se jedná o další snímek, který mění historii kinematografie není potřeba mluvit, jsme holt v roce 2013 a já se už nemůžu dočkat, co bude například v roce 2023. Trošku mi tam ale ten příběh chybí, rád bych dal plný počet, ale takto si nejsem jistý, jak dlouho mi Gravitace zůstane v mysli. Jinak prostě a jednoduše nádhera. ()

kisha 

všechny recenze uživatele

(Warning - komentář obsahuje stopy spoilerů) To si takhle du po všech těch überchválách najisto na biják, co by mě fakt neměl zklamat, a dostanu jenom štěkající Sandru, která si pomalu pluje vesmírem z jedný jistý smrti do druhý a nějakym zázrakem to všechno přežije. A do toho k smrti vtipnej Clooney, no.. už dlouho se mi nestalo, že bych měla v půlce filmu nutkání odejít z kina.. ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Další super pecka v jednom týdnu... Opět dokonalý filmový zážitek. Tentokrát tedy né co se příběhu a děje týče, ale co se týče auiovizuálku. Asi každej malej kluk by chtěl bejt kosmonaut, což se nikomu z nás nikdy "nepoštěstí", na štěstí žijí lidé, jako je Cuarón, kteří nám neskutečně reálně zobtazí jak to v tom kosmu může fungovat. První dlouhatánský záběr rozjede film, který nemá co se týče vizuálu obdoby (možná, možná se na něj dotahuje Avatar). Tohle je vážně něco neskutečnýho. Celý film jsem si připadal, že sem v tom širým vesmíru taky. Leckdo kritizuje film kvůli ději, ale o tom tenhle kousek přece vůbec není. Děj je tak akorát. Co bys taky chtěl vymejšlete jinýho... 3D zážitek z dobrušskýho kina opět na 1*. Tenhle pan rejža se opravdu vyzná a svoji práci dělá dokonale! Počáteční záběr na jeden zátah? Nad tím se člověk fakt musí podivit. Sandra je kočka i v tědle letech no a George, to je asi ten nejfajnovější chlapík v celým vesmíru... Běda, běda ti, jestli si tohle pustíš jen na PC. Kvůli těmhle filmům se chodí do kina. Takle sem si prostě ve vesmíru ještě nepřipadal. Jo!!! ()

pavcas 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se po 4 letech vydala do IMAXU abych koukla na ten zázrak. Měla jsem "bad feeling" stejně jako Džordž, už když mi při reklamách vypadlo sklíčko od brejlí a musela jsem se štrachat přes lidi pro náhradní.:-)Nebylo mi totiž jasný, jak příběh o dvou kosmonautech ve vesmíru bez Vetřelců nebo Mission Impossible s cílem zachránit Zemi před padajícím meteoritem může fungovat, navíc bez Willise.:-) Naději dávala dvojice Bullock - Clooney a vysoké hodnocení zdejších uživatelů. No popravdě moc nefungoval. S příběhem si totiž nikdo moc velkou hlavu nedělal, ty dva neměli ani čas si vytvořit nějaký vztah nebo pouto a skrz Clooneyho skafandr jeho charisma jaksi nemělo šanci prorazit na povrch. Zároveň jsme se ani nedozvěděli nic o jejich životě na domovské hroudě, ano ten Sandry citový výlev o její dceři mně opravdu nedojal. A pro mně filmy se slabým příběhem prostě nefungujou, příběh je to, co na filmech miluju nejvíc, důvod proč chodím do kina. Shrnuto podtrženo, vizuálně nádherný, hereckej výkon ok, děj slabej až chvílema nudnej, napětí nepatrný, v závěru trochu šlápli do pedálů,ale nechte mně ještě den dva přemýšlet, jestli silný 3* nebo slabý 4*. Možná čekat příliš je někdy na škodu, musím si to pamatovat..... ()

Sdoom 

všechny recenze uživatele

Oskar za vizuální efekty má letos svého jasného majitele. Alespoň pro mě. Jednoduše naprosto famózní, a navíc konečně 3Dčko, které je efektní i efektivní. Připadal jsem si celou dobu v kině, jako bych byl ve vesmíru s Mattem a Ryan (teda až na tu malou holku vedle, co furt něco mlela...). O děj tu vlastně vůbec nejde, nicméně je to opravdu ploché a Sandra podle mě prostě nemá herecké kvality na to, aby to svými emocemi utáhla. Posledních 20 minut už je navíc znatelně slabších i co se týče napětí, proto nemůžu dát plný počet, škoda. (kino Cinestar 3D, orig.) ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Sci-fi filmu (z vesmiru obzvlast) neni nikdy dost. Sandra lepsi nez jsem cekal, pribehove samozrejme prumerne. Vizual rozumny. ()

Šakalík 

všechny recenze uživatele

Z vizuálního hlediska jednoznačně nejkrásnější film roku. Pohled na matičku Zemi z oběžné dráhy se prostě neokouká, zvláště tehdy proplouvají-li po ní Sandra Bullock a George Clooney (čekal jsem, že si tam Clooney zahraje víc). Příběhem vlastně velmi jednoduchý film, který díky úchvatným vesmírným exteriérům – překrásným a zároveň hrůzostrašným – prezentovaným vymazlenou 3D technologií (ano a tady i já uznávám, že tenhle film zdobí právě 3D) se v rukou Mistra svého řemesla, jakým Alfonso Cuarón bezesporu je, mění v učiněný klenot. Režisér opět prokázal smysl pro detail a cit pro práci s kamerou (vznášející se slza je jeden z mnoha drobných detailů, které se divákovi nevědomky vryjí do paměti). Finální nenásilné připomenutí v názvu zmiňované přitažlivé síly vyvolá úsměv na tváři i nejisté poposednutí na sedačce a následné úlevné zjištění, že jsme nohama pevně na (Z)zemi. ()

Firebug 

všechny recenze uživatele

Nebudeme chodit okolo horké kaše. Gravity je po technické stránce v mnoha momentech opravdovým skvostem a některé záběry jsou bez nadsázky dech beroucí (viděno 3D v IMAXu) a atmosféra by se dala místy krájet. Do teď za 5*. Škoda že se precizní technické zpracování nekloubí s příběhem, který by se dal z fleku označit za hollywoodskou škváru plnou schematičností a klišoidních, již stokrát viděných, momentů. Neukamenujte mě. Nejsem bez srdce a rád bych se nechal do filmu vtáhnout a jen se nechal unášet atmosférou a poezií vesmíru, ale snímek mě prostě nenechá a staví přede mě překážky, které mě z mého uhranutí tímto filmovým dílem spolehlivě vykopnou. Z hereckého obsazení jsem taky radostí neskákal. Clooney hraje tu samou postavu jako v reklamě na kafe a Sandru, i když se očividně snaží, prostě fakt nemám rád a jakékoliv jiné obsazení by pro mě bylo snesitelnější. Sžití s postavou u ní ještě nikdy nezafungovalo, a tak nemáte pocít, že koukáte na doktorku Ryan Stone, ale prostě na na Bullock hrající Ryan Stone. Třeba je ale chyba ve mně… Na Gravity jsem se díky Cuarónovi nesmírně těšil a jsem zklamán. Ani fascinace jeho režisérským umem a prací s kamerou není ani zdaleka v moři CGI tak velká, jako v komornějším Children of Men. Zasloužené 3* ()

3 AM Code 

všechny recenze uživatele

Zatim nejlepsi IMAX zazitek. Pribeh jednoduchy a ucelovy a me je to uplne sumak. Tri hvezdy za vizual, dve za Sandru. ps: Neumim si predstavit na tohle koukat na televizi, tenhle film existuje pro velke platno a 3D je tresnicka na dortu. ()

widla 

všechny recenze uživatele

No wow... Ano příběh nula, ale ty efekty a záběry sto! Na tento film se opravdu vyplatí jít do kina, jinak to nemá moc cenu. Gravitace je úžasná podívaná pro oči (záběry na Zemi a vesmír jsou dechberoucí), která vás vtáhne a na 90min nepustí. Klobouk dolů. ()

upson 

všechny recenze uživatele

Ultra brutální plejáda vizuálních efektů podtrhnutá přítomností Sandry Bullockové a vyhlazená super soundtrackem :-) 90% ()

fruitbueno 

všechny recenze uživatele

Jak jsem řekla kolegům v práci, bylo to víc než výborné. VíceD kino tomu sedlo jak facka na obličej, do toho zvuk ostrý jak břitva, že jsem se neubránila několikerému intenzivnímu povyskočení - no nelekni se, když na tebe letí kus toho, onoho či tamtoho. Celou dobu jsem hlavní hrdince fandila a velmi všechno prožívala s ní. Tady se (aby nebyla narušena tradice nadávání na jakýkoli film) každý pohoršuje nad tím, že jde o nedějový snímek. Já tam příběh viděla, navíc velmi hutný, stísněný v one-women-show. Extrémně silná vizuální podívaná. To můžu! ()

netahlo 

všechny recenze uživatele

Velke solo pro Sandru Bullock, ktera dokazala, ze vyrostla ve skvelou herecku. Vizualne velmi interesantni a taky ocenuji, ze to zmrtvychvstani Clooneyho byl pouze sen (nebo vize) a ne realita. Uz jsem chtel zacit nadavat! Myslim, ze na takovou jizdu by hlavni hrdinka jen tak nezapomnela a ze by urcite mela v Lake Zurich co vypravet :-) Jo a jeste dodatek. Uzil jsem si to dostatecne i doma, bez popcornu a bizarnich bryli. My, co jsme vyrustali na stokrat ohranych VHS Ramba s ruskym dabingem, nejsme tak narocni. ()

insurgentes 

všechny recenze uživatele

Ono asi ten život kosmonauta nebude v reálu až tak vzrušující, aby plebs za to solil v kině, tak bylo halt potřeba to trošku ozvláštnit nějakýma těma výbuchama letících trosek dva metry od účinkujících postav. ()

Babous 

všechny recenze uživatele

Na jedno pokoukání nepochybně mimořádný zážitek, ale díky tomu, že tam v podstatě není žádný jiný příběh než snaha dostat se na Zemi, to už podruhé vidět nemusím, efekty neefekty. ()

BMAJTZ 

všechny recenze uživatele

Vizuálně úchvatné ale příběhově lehce nedotažené, přesto návykově napínavé. Jako bonus po dlouhé době film ve kterém mi Sandra Bullock nelezla na nervy a to tuhle herečku fakt nemusím. ()

Forsberg11 

všechny recenze uživatele

Tak na tento film som maximálne naštvaný. Čakal som nadupaný sci-fi thriller so zaujímavý dejom a skvelou pointou. A čoho sa dočkám? Sandra Bullock sa takmer hodinu a pol potuluje otvoreným vesmírom a snaží sa SAMA!! dostať na Zem. Nonsens. Keď nás už chcel Cuarón opiť rožkom, mohol ho aspoň vymáčať v tej ruskej vodke. Vizuál skvelý, akcia parádna, takisto kamera ale kde je logika? Veď to malo byť súčasné sci-fi, kde ľudia nemajú superschopnosti. A ona si kľudne brázdi kosmom len za pomoci hasiaceho prístroju. No toto nie. A navyše som sa aj dosť nudil, ešteže to bolo také krátke, lebo skutočne som uvažoval len nad dvoma, maximálne troma packami. Za tu vizuálnu stránku však nemôžem dať menej ako štyri. To bola skutočne pecka, lahôdka pre oko. Ale naštvaný som stále... :-D 70 %! ()

Související novinky

Syn Alfonsa Cuaróna natočí komiksárnu pro Sony

Syn Alfonsa Cuaróna natočí komiksárnu pro Sony

05.10.2022

Jonás Cuarón, scenárista, režisér a taky syn slavného Alfonsa Cuaróna (Potomci lidí, Roma) dostal na starosti chystaný komiksový spin-off Spider-Mana El Muerto. Cuarón mladší má za sebou zatím jen… (více)

Venom je rekordní

Venom je rekordní

07.10.2018

Přestože kritici mají z nového komiksového filmu Venom s Tomem Hardym (Dunkirk) v hlavní roli spíše smíšené pocity, snímek sám o sobě v kinech překvapil. Za víkend si totiž z amerických kin odnesl 80… (více)

Na Filmovém víkendu ČSFD rozdáme 1000 plakátů!

Na Filmovém víkendu ČSFD rozdáme 1000 plakátů!

01.08.2017

Na šestém ročníku setkání filmových fanoušků již tento víkend nejen, že poběží největší filmové pecky roku jako Dunkirk, Strážci Galaxie Vol. 2 nebo sexy novinka Atomic Blonde, ale taky se bude… (více)

Cuarón mladší oživí Zorra

Cuarón mladší oživí Zorra

05.02.2016

Jonás Cuarón sepsal se svým otcem Gravitaci a režíroval spřízněný kraťas Aningaaq. Loni pak vyslal do kin svůj celovečerní debut Desierto, který se líbil minimálně produkčním společnostem Lantica… (více)

Reklama

Reklama