Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po ťažkom nervovom zrútení sa manželka uznávaného sudcu Koena Allegaerdtsa prizná, že celý život túži byť zviazaná a ovládaná. Aby zachránil manželstvo, podstúpi Koen čokoľvek. Aj napriek tomu, že to môže fatálne ohroziť jeho sudcovskú kariéru. (sochoking)

Recenze (21)

emma53 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavé téma, kde můj oblíbený výraz, že jsem měla velmi "ambivalentní" pocity, má v tomto případě nezaměnitelný význam. Kdo viděl, pochopí. Není všechno černobílé, jak by se na první pohled zdálo. Je to téma, které bych si asi dobrovolně nevybrala, ale nakonec jsem vděčná, že jsem se dostala na sice velmi tenký led, nicméně zpracování bylo výborné a svým způsobem hodné k zamyšlení. Občasné nepříjemné a šokující záběry jsem promrkala. Filmová výzva 2016 ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Ja si osobne myslím, že skôr išlo o film určený pre televízne obrazovky a v takom prípade ja idem s hodnotením vždy o jednu hviezdičku nahor. Napriek tomu to aj tak bol veľmi emočný zážitok, pri ktorom zotrvať do úplneho konca a nerozmlátiť pri tom laptop, chce značnú odvahu a odhodlanie, pretože mal som sto chutí skočiť do deja a všetkých tých kokotov odporných pozabíjať, vytrhať im gule, napchať im ich do tých odporných držiek a ukázať ich manželkám a hlavne ich deťom!!! Zmrdi! ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Film na základe skutočnej udalosti, pri ktorom som mala niekedy neskutočné nervy, a po ktorom mi v hlave vírilo kopec myšlienok. Láska medzi Koenom a Magdou bola silná a krásna vec a jeho "urobím pre teba čokoľvek" nehovoril len tak do vetra. Komornejšie spracovanie, dobre vybratí herci ... celkom odvážny film. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Skutečný příběh soudce, který přijde o svou kariéru i důstojnost, když zachraňuje své manželství formou sado-maso hrátek, kterými je jeho žena tajně fascinována. ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Absurdnost soudní byrokracie, která se stále točí v kolech doby minulé, kdy i homosexualita byla zvrácená úchylka, mě opět dostala. Ta bezmoc, ten pocit, že už před procesem víte, že vás všichni vidí předem odsouzeného... A tomu zrzkovi, tak tomu bych tu jeho debilní přehazovačku nejradši nacpala do zadku. Ten byl snad ještě horší, než ten zhrzený soudce. Herecké výkony tu navíc vůbec nejsou špatné, i když musím říct, že reakce té dcery mi přišly hodně přehnané. ()

kareen 

všechny recenze uživatele

I když asi nikdy nepochopím lidi, kteří mají vzrušení z fyzické bolesti, přesto musím připustit, že pravda nebyla vždy jen na žalující straně. A naopak jsem rozuměla některým námitkám odpůrců praktik soudce a jeho ženy, šoku a odcizení jejich dcery. Snímek pro mě byl jedním velkým zamyšlením se nad kontroverzním tématem a zároveň dramatem o tom, jak daleko je schopen zajít muž, aby si udržel ženu, kterou miluje. Sice tam bylo v první půlce pár pro mě nepříjemných scén, ale už jen za to ne zcela všední téma je to za čtyři. ()

PP66 

všechny recenze uživatele

Hluboké lidské a psychologické drama. Jak moc obecná spravedlnost může zasahovat do našich vnitřních životů, přestože si to účastníci vůbec nepřejí, a cítí se zdraví a spokojení v tom, co dělají? Nakolik může náš osobní život ovlivnit naši práci? Jak rozlišit co je ještě morální, co je už "mimo normu"? Film je také o síle lásky a přátelství. Velmi zaujal! ()

kocik1 

všechny recenze uživatele

Tenhle snímek mi připomněl Formanův film Lid versus Larry Flint. Také je to především o svobodě a právu na to být jiný. Soudce Koen je ovšem narozdíl od Flinta spíše komorní a také nemíní ovlivňovat davy, chce mít jen spokojenou rodinu. Osobně si myslím, že je úplně jedno, jestli měl ve skutečnosti soudce zálibu v SM nebo to dělal jenom kvůli své ženě. Důležité je, že kde není oběť, není ani žádný trestný čin. Sama za sebe bych filmu vytkla snad jen to, že nebylo dostatečně rozvinuto, proč vlastně začal systém po soudci jít a proč jeho žena neudělala víc. Ale možná byla jen příliš submisivní:-)). 85% ()

Toto 

všechny recenze uživatele

Novodobá inkvizícia v sudcovských talároch. Tak takto mi nekypela žlč pekne dlho. A sudcova dcéra, pičovsky pičovatá piča, tá ma skoro zabila! ()

hanagi 

všechny recenze uživatele

Trochu mě mate naivita hlavního hrdiny - to si vážně myslel, že se o tom nikdo nedoví...a ještě... vzít si peníze? Kdyby svoji ženu řezal (a to i přes její protest a proti její vůli!) hezky v soukromí, měl by klid. Žena by modřiny a šrámy vysvětlila pádem ze schodů anebo neopatrností ve vaně. A i kdyby měla dost kuráže si jít stěžovat, nejspíše by nepochodila. Ale zapřít se a z lásky udělat něco, co se mi příčí, to si rozhodně zaslouží trest!? ()

honelnik 

všechny recenze uživatele

Výborný a veľmi odvážny film kladúci otázky, ktoré vám raz a navždy spravia jasno v tom, na ktorej strane barikády stojíte. Inak perfektný námet na hádky s kamarátmi. ()

Veronica27 

všechny recenze uživatele

Tak tomuhle dávám čtyři rákosky.Soudcova žena má trochu jiné záliby v sexu a trochu více tvrdší, než se zdá.Z počátku se to zdá jako nepochopitelná věc, ale pak se toho pan soudce začne velice dobře ujímat, co by pro svou ženu a spokojený sexuální život neudělal ? ()

mira.l 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavý film, hodně netradiční pojetí lásky ve stylu "Udělám pro tebe cokoliv". Manželka, připomínající živoucí mrtvolu, po tom "cokoliv" poměrně razantně ožila. A že měla poněkud posunutý práh bolestivosti? Hmmm.... co je už úchylné a co ještě ne? A že je manžel soudce? Je to, co děláme v soukromí, skutečně naše soukromá věc nebo soukromí mít nesmíme?? ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Podle skutečného případu z roku 1967, kdy byla veřejnost pobouřena publikováním SM hrátek soudce s jeho ženou, která si je vyžádala. Třebaže mu to zničilo kariéru, manželé zústali spolu. (Natočeno včetně S-M hrátek).(max.70%) ()

Sticks 

všechny recenze uživatele

Po do očí bijúcich komentárov od užívateľov Toto a sochoking som čakal, že film rozpúta vášne(konkrétne vatru) v mojich emóciách. Preto som sa obrnil a vyčkával aj Skazenú mládež násobenú Kautokeino Rebellion, Avšak žiadny skorumpovaný sudca, ani rozmaznaná dcéruška sa nekonali. Plus bod pre mňa, keďže obsah mi vypadol z pamäte, dojem z prekvapenia a pikantnosti bol vskutku veľkolepý. Parádna psychologická dráma, ktorej kazí šmrnc len koniec. 9,5/10 ()

xpaja 

všechny recenze uživatele

Skvělé televizní drama a inkvizice dvacátého století v akci. Kdo by si pomyslel, kam až to může dojít, když muž miluje svou ženu natolik, že pro ni udělá cokoli. Zpracování je sice průměrné, ale emocemi nabitý příběh vše vynahradí. Dávám --- == 80 % == --- . ()

prochyn 

všechny recenze uživatele

Téma homosexuality řeší spousta filmů, je to módní záležitost, SM úchylku zatím jen málo filmů. Přitom je asi stejně častá. A dá se řešit, dokonce docela bolestivě :-)) Neubráním se srovnání s filmem Sekretářka. No, centrum bolesti a centrum rozkoše jsou v mozku dost blízko - a když se partneři dovedou dohodnout, tak proč si ten sexuální život trochu neokořenit. Štvala mě ta dceruška soudce. A ten závěr filmu - šel jaksi do ztracena... Ještě jeden postřeh - když se ti něco v posteli líbí, řekni to hned na začátku, pak už to jde těžko. ()

eoj 

všechny recenze uživatele

Fucking catholics. I když až to tady v evropě jednou převezmou imámové, tak budem ještě prstíčkem škrábat ;) ()

Reklama

Reklama