Reklama

Reklama

Toulky s Ladislavem Smoljakem

(seriál)

Obsahy(1)

Ladislav Smoljak milým způsobem připomíná některá historická fakta o slavných lidech na místech, kde prokazatelně pobývali. Chodí po hradech, zámcích, městech a vesnicích a vypráví... (oficiální text distributora)

Recenze (8)

bohemia_regent 

všechny recenze uživatele

Těch dílů je podstatně víc než sedm: 1) Karel Klostermann, 2) František Palacký, 3) Rudolf Thurn-Taxis, 4) Ema Destinnová, 5) Rod Lažanských, 6) Blahoslavený Hroznata, 7) Ulrika von Levetzow, 8) Giacomo Casanova, 9) Josef Suk, 10) Antonín Dvořák, 11) Richard Wagner, 12) Josef Mánes, 13) Josef Labitzký, 14) Leoš Janáček, 15) Karl Ditters, 16) Heinrich Mann, 17) Štěpán Šlik, 18) Marie Curie-Sklodowská. -------- V titulcích (jednotlivých dílů) seriálu uvedeno: rok výroby 2008 (díly 1-11), 2009 (díly 12-18). ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Televízne "Toulky s Ladislavem Smoljakem" sú príjemným relaxom a zároveň zdrojom mnohých zaujímavých informácií. V siedmych dieloch divákov prevedie po miestách, mestách, hradoch, zámokoch, dedinách Českej republiky, ktoré sú nejak spojené s niektorou známou historickou osobnosťou. Pán Smoljak bol ako sprievodca touto vlastivednou reláciou výborný. Bol to zrelý, inteligentný muž, čo dokázal pútavo rozprávať. *** ()

Judy24 

všechny recenze uživatele

Pan Smoljak vypráví nádherně, nicméně (jakkoli je mi to líto) mám pořád strašný problém brát vážně, to co říká, vidím za každým druhým slovem Cimrmana, Liptákov a nedoceněnou genialitu. ()

topi80 

všechny recenze uživatele

Podobné pořady mám rád, ty s panem Munzarem jsem ocenil plným počtem. Ale tady jde o překvapivě nudné monology Ladislava Smoljaka na cestách. Zřejmě jde spíše o bakšiš papalášů České televize, kteří touto trafikou panu Smoljakovi děkují za to, jak vždy do roztrhání těla bránil tuto zkostnatělou propagandistickou instituci před veřejnou kontrolou a reformami. Naprosto zbytečný pořad. ()

mr.bredok 

všechny recenze uživatele

Možná protéká vyprávěním pana Smoljaka více informací než můžeme paměťově fixovat. Nevadí Smoljakův hlas mohu poslouchat i kdyby vyprávěl úplné pitomosti. A navíc téma pořadu je nadevše bohumilé. ()

pOne 

všechny recenze uživatele

Povedená kombinace historických událostí a reprezentativních pohlednic z jednotlivých míst. Reprezentativních, pokud zrovna nejde o ostudně zničené lázně Kyselka :(. Povídání pana Smoljaka se pěkně poslouchá. ()

Pavel.M 

všechny recenze uživatele

Historie v podání Ladislava Smoljaka. Výborný popularizační cyklus. Myslím, že osvětová činnost L. Smoljaka (viz. hra o Husovi) ještě nebyla, ale snad brzy bude, řádně doceněna. ()

Reklama

Reklama