Reklama

Reklama

Český lev 2003

(pořad)
všechny plakáty
Publicistický
Česko, 2004, 116 min

Režie:

Petr Vachler

Účinkují:

Martin Zbrožek

Obsahy(1)

Český lev je filmová cena udělovaná od roku 1993. Ocenění symbolizuje křišťálová soška lva a je udělováno v několika kategoriích. Filmy jsou hodnoceny na základě hlasování poroty, která se skládá ze členů České filmové a televizní akademie. Ta má mnoho desítek členů, mezi nimiž jsou zejména herci, filmoví tvůrci a kritici. Samotnému galavečeru udělování cen předchází nominační večer, během kterého jsou vyhlášeny ty filmy, které se o Českého lva zanedlouho utkají. Slavnostní předávání probíhá počátkem roku, přičemž se hodnotí vždy ty filmy, které měly premiéru v roce předchozím. (Wikipedia)

(více)

Recenze (5)

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Pokud se nemýlím, tak tohle je ten ročník, který Martin Zbrožek započal několikaminutovým nicneděláním na pódiu a svým následným vystoupením překonal metu absurdity a trapnosti, o které si jistě mnozí mysleli, že se nedá překročit. Tohle a možná ten další ročník s Čtvrtníčkovým komentářem byly poslední, které byly něco extra. Ty další už se snažily buď napodobit, napravit nebo jen neurazit. ()

Šimpy 

všechny recenze uživatele

Škoda, že není u každého lva popis, jak prbíhalo moderování, vím jen, že prvních několik ročníků s Duškem, Zbrožkem a Čtvrtníčkem bylo dobrých a pak už to šlo včetně Vachlera do kytek.... ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Od roku 2003 se úroveň Českého lva rozhodně nezvedala, spíše naopak. Show jako taková bez nápadu a snahy cokoli s tím dělat. ()

topi80 odpad!

všechny recenze uživatele

Neskutečná trapnost, ubohost a absolutní pohrdání divákem, tedy tím blbcem, co se na ty filmy dívá  (někdy) a co je platí. ()

Reklama

Reklama