Reklama

Reklama

Český lev 2001

(pořad)
všechny plakáty
Publicistický
Česko, 2002, 126 min

Obsahy(1)

Český lev je filmová cena udělovaná od roku 1993. Ocenění symbolizuje křišťálová soška lva a je udělováno v několika kategoriích. Filmy jsou hodnoceny na základě hlasování poroty, která se skládá ze členů České filmové a televizní akademie. Ta má mnoho desítek členů, mezi nimiž jsou zejména herci, filmoví tvůrci a kritici. Samotnému galavečeru udělování cen předchází nominační večer, během kterého jsou vyhlášeny ty filmy, které se o Českého lva zanedlouho utkají. Slavnostní předávání probíhá počátkem roku, přičemž se hodnotí vždy ty filmy, které měly premiéru v roce předchozím. (Wikipedia)

(více)

Recenze (7)

BoPo 

všechny recenze uživatele

Dnes už legendárny večer, v rámci ktorého Jaroslav Dušek rozohral vtipnú hru s hereckým publikom. Postupne sa vytvorila atmosféra, že herci vlastne chceli a zároveň nechceli vyhrať niektorú kategóriu, pretože okrem ceny to automaticky znamenalo, že si ho/ju Dušek vychutná. Komédia, ktorá trestuhodne žiadne ocenenie nikdy nedostala. ()

Šimpy 

všechny recenze uživatele

Škoda, že není u každého lva popis, jak prbíhalo moderování, vím jen, že prvních několik ročníků s Duškem, Zbrožkem a Čtvrtníčkem bylo dobrých a pak už to šlo včetně Vachlera do kytek.... ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Dušek podruhé. V podstatě se minulý rok nevystřílel a předvedl, že i v takové oficiální akci, kterou je Český lev, dokáže přiojít s něčím novým a neotřelím. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Legendární udílení českých filmových cen s "extrémním" duem Dušek Zbrožek s ,moderátorským výkonem, který dělí večery Českých lvů na před a po tomto. Překvapivě to je zábavné i dnes jako samostatný zábavný útvar bez ohledu na aktuálnost tehdejších filmů. ()

Reklama

Reklama