Reklama

Reklama

Český lev 2000

(pořad)
všechny plakáty
Publicistický
Česko, 2001, 112 min

Obsahy(1)

Český lev je filmová cena udělovaná od roku 1993. Ocenění symbolizuje křišťálová soška lva a je udělováno v několika kategoriích. Filmy jsou hodnoceny na základě hlasování poroty, která se skládá ze členů České filmové a televizní akademie. Ta má mnoho desítek členů, mezi nimiž jsou zejména herci, filmoví tvůrci a kritici. Samotnému galavečeru udělování cen předchází nominační večer, během kterého jsou vyhlášeny ty filmy, které se o Českého lva zanedlouho utkají. Slavnostní předávání probíhá počátkem roku, přičemž se hodnotí vždy ty filmy, které měly premiéru v roce předchozím. (Wikipedia)

(více)

Recenze (10)

wosho 

všechny recenze uživatele

Druhý pokus pana Duška se vypořádat s uváděním ceremonii Českého lva nedopadl tak skvěle jak o rok dříve. Není to však zaviněním nedostatku nápadů a humoru. Spíše je to tím, že diváci o rok dříve byli zcela načapání na švestkách a netušili do čeho jdou, tento rok ano. Ale i zde se najdou skvělé nápady, které celou tu nudnou šou ozářili humorem-cena za celoživotní přínos čs. filmu Luďku Sobotovi-respektivně Věře Chytilové a místo křišťálového lva dostala toho pravého-masožravého. ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Revoluční přenos udílení výročních filmových cen, který byl jízdou od začátku do konce a skutečně všechny další ročníky se mu snažily vyrovnat tu s větším tu s menším úspěchem. Ten následující ročník byl pořád ještě skvělý. Vrcholem se překvapivě stal hned ten následující nominační večer, ale na ten si už dneska asi nikdo nevzpomene. Pak se Zbrožek osamostatnil a rozjel naprosto vrcholné absurdní představení, které šlo až za rámec snesitelnosti. Bohužel od té doby už se tahle show potáci v průměrnosti. A to, že to tu má takhle malé hodnocení je dáno tím, že lidi nemají paměť a taky, že mísní pitomci hodnotí každý ročník, aniž by ho třeba viděli a dokonce ti největší pitomci to tu komentují. ()

Ej Hlemýžď 

všechny recenze uživatele

V pořadech Český lev 2000 - 2002 nová, neotřelá a vybalancovaná gradace trapna ve vynikajícím podání Jaroslava Duška, skvěle mu sekundoval Martin Zbrožek. ()

paascha odpad!

všechny recenze uživatele

Bože , a proč je tady tohle? Myslel jsem, že Zbrožek zapadne a nikdo o něm nebude mluvit, a ejhle, šnek, už ho tahá z ulity, slizáka ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Jaroslav Dušek rozohral vtipnú hru s hereckým publikom. Postupne sa vytvorila taká atmosféra, že si to užili nie len diváci, ale aj prítomní herci. Príjemné narušenie českého moderátorského rybníčka. To pravé duškovské však nastalo až o rok neskôr. ()

Šimpy 

všechny recenze uživatele

Škoda, že není u každého lva popis, jak prbíhalo moderování, vím jen, že prvních několik ročníků s Duškem, Zbrožkem a Čtvrtníčkem bylo dobrých a pak už to šlo včetně Vachlera do kytek.... ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Pro mě jeden z nejlepších, možná dokonce nejlepší Český lev, který se doposud objevil na televizních obrazovkách. Dušek je opravdu extratřída a udělal z nudné akce vlastně zábavnou show. ()

HouseMK 

všechny recenze uživatele

Dušek z čistého nebe! Jako Bruncvík přivedl v letech 2001-2003 znovu hrdého českého lva, neotřelého, šokujícího a pro mnoho lidí nejlepšího v historii. Kdo neviděl ať nehodnotí, kdo viděl ať zavzpomíná. Komu se to nelíbilo, ať si zajde pro další várku vtipné kaše nebo ať tohle nečte. To zdeny99 - Tak to nehodnoť! ()

Reklama

Reklama