Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Světoznámý ale nesnesitelný spisovatel Sheridan Whiteside při návštěvě domu pana Stanleyho v Ohiu upadne na schodech. Projeví se zde ve své plné síle a znepřátelí si celé své okolí, když v rámci své rekonvalescence majitelům domu oznámí, že je bude žalovat a prozatím zabírá jejich dům. Jediný, s kým je schopen vyjít a na kom mu opravdu záleží, je jeho inteligentní sekretářka Maggie Cutler, která se zamiluje do zdejšího mladého novináře Berta Jeffersona, který právě napsal hru, s níž chce prorazit. Maggie chce po deseti letech Sheridana opustit, což on nese velmi těžce. Rozhodne se proto napnout veškeré síly, aby ji přivedl zpět "k rozumu". (fleurette)

(více)

Recenze (3)

Flego 

všechny recenze uživatele

Každému sa to určite stalo, že sa stretol s neznesiteľným a otravným človekom... hrdinovia tohto príbehu mali smolu, že sa museli starať o podobného otravu, lebo spadol na ich schodoch... Komédia podľa divadelnej hry oplýva dialógmi kadenciou guľometu a ponúka slušnú zábavu. Hviezdna Bette Davis nechala priestor aj kolegom a bolo to prínosom pre projekt. Tretia recenzia. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Výborná komédia plná úžasných dialógov aj postáv. Hlavne Monty Woolley čo veta, to perla a skvelá bola aj sestra Preenová. Takéto filmy podľa divadelných hier majú vždy šťavu, nie je čas na oddych, idú naplno od začiatku do konca. ()

fleurette 

všechny recenze uživatele

Bohužel ne příliš zdařilá komedie. Chvílemi to sklouzávalo až k frašce. Bette Davis byla výborná jako vždy, ale neměla zde tolik prostoru, na kolik jsme u ní zvyklí. Za velmi zdařilý považuji výkon Ann Sheridan v roli hloupoučké, marnotratné herecké hvězdy Lorraine, které všichni muži ihned padají k nohám. ()

Reklama

Reklama