Reklama

Reklama

Zářící tvář

všechny plakáty
Dokumentární / Krátkometrážní
Československo, 1943, 5 min

Režie:

Hugo Huška

Obsahy(1)

Jmenuji se elektřina. Prosím, šetřete mnou. Český populárně-naučný film. (Česká televize)

Recenze (9)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Tento film má diváka přesvědčit o tom, že s elektřinou se má šetřit, bohužel však tak činí způsobem mírně trapným a nechtěně komickým. Čistý průměr. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Představil jsem si, jak po městě jezdí zaměstnanci energetických společností a otírají pouliční lampy od prachu. :-) No nic, za války bylo nutno šetřit vším a tohle se zaměřilo na elektřinu. ()

Marthos 

všechny recenze uživatele

Tisíce malých nehospodárností, tisíce praménků, jimiž uniká můj život a vám národní jmění. Bezmála osmdesát let starý film, který, jak se zdá, nabízí řešení i pro současnou energetickou krizi. Bez ironie. ()

Flakotaso 

všechny recenze uživatele

Film, který mě naučil jeden neprůstřelný argument k šetření elektřiny, na který neexistuje dostatečně silný protiargument - jak můžeš číst a zároveň poslouchat rádio?! ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Na tento film až příliš vysoké hodnocení dávám jen a pouze proto, že jsme se hlavně dozvěděli, že se má s elektřinou šetřit, což by klidně mohlo a hlavně mělo platit i dnes. Na dnešní poměry ale už působí směšně otírat lustr od prachu a další neméně zajímavé rady ohledně šetrnosti. Více zajímavého jsem ale ve snímku neshledal, ač chápu, že na tehdejší dobu muselo být na filmeček pohlíženo zcela jinak. ()

PetraMishka 

všechny recenze uživatele

Nechtěně vtipný snímek, který začíná jako klasická budovatelská agitka, aby se přehoupl do docela praktického návodu, jak šetřit elektřinou. ()

Reklama

Reklama