Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Poté, co Philip Carey zjistí, že jeho umělecké ambice nedojdou naplnění, opustí Paříž a přesune se do Londýna, kde se vydá ve šlépějích svého otce lékaře. Během studií medicíny se seznámí s číšnicí Mildred, do níž se beznadějně zamiluje. Philip, deprimován svým postižením nohy, dělá vše pro to, aby ho Mildred měla ráda. Té jde ovšem jen o pobavení. Když ji požádá o ruku, vysměje se mu. Po čase, když se zdá, že Philip může najít štěstí s jinou dívkou, se Mildred objeví a žádá ho o pomoc. (fleurette)

(více)

Recenze (7)

kyselina 

všechny recenze uživatele

Snad nikdy jsem neviděla snímek v tak hrozné kvalitě, ale co už ... Brilantní a mrazící drama o vztahu průměrného malíře (studenta medicíny) a chladné servírky. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Sice je to vyslovene len romanticka drama, obcas sa ale tato spolocenska konzervacka celkom dala sledovat, na 30. roky mala fakt namakane kulisy . 80 % ()

Reklama

vitekpe 

všechny recenze uživatele

4+. Tenhle film je pro mne osobne uz na hranici snesitelnosti, a tim myslim kvalitu zaznamu... Prestoze ho vlastnim na originalnim DVD, vyzaduje jeho sledovani od divaka velke zaniceni pro tento styl. :-) -- Nicmene: pro milovniky zanru lahudka, "Bette Davis Eyes" si tu uzijete dosytosti a v plne palbe! Za zminku stoji tez krasna Frances Dee a mila Kay Johnson. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (5)

  • Film neodpovídal představám místních organizacích Legie slušnosti a byl zakázán ve městech Detroitu, Pittsburghu, Omaze a Chicagu. I tak snímek o údělu člověka byl nad síly organizace a důsledkem těchto snah byla rekordní návštěvnost v jiných městech. (Zetwenka)
  • Správa kodexu si vyžádala změny, protože téma filmu bylo dle nich „mimořádně pohoršující“. Vadilo nakažení zhýralé Mildred (Bette Davis) syfilidou – po úpravě je to tuberkulóza, a bylo nařízeno doplnit sňatek Mildred s Millerem (Alan Hale). (Zetwenka)
  • Film byl natočen podle stejnojmenné novely (1915) W. Somerseta Maughama. (fleurette)

Reklama

Reklama