Reklama

Reklama

Kókaku kidótai: Stand Alone Complex - 2nd GIG

(série)
Japonsko, (2004–2005), 10 h 50 min (Minutáž: 25 min)

Předloha:

Masamune Širó (komiks)

Kamera:

Kódži Tanaka

Hudba:

Jóko Kanno

Hrají:

Akio Ócuka, Acuko Tanaka, Kóiči Jamadera, Megumi Hajašibara, Wataru Takagi, Júdži Ueda, Makoto Jasumura, Osamu Saka, Kenta Mijake, Jasuo Muramacu (více)
(další profese)

Epizody(26)

Obsahy(1)

V budoucnosti, kde má internetová síť a kybernetika značný vliv na společnost, členové Sekce 9 opět řeší mnoho případů týkajících se počítačové kyberkriminality. Tentokrát však mají více práce, jelikož novou vlnu nebezpečí spustila sebevražedná skupina známá jako „Jedenáct jednotlivců“ (Individual Eleven). Tato skupina se okamžitě stává hlavním cílem Sekce 9, která se snaží případ rychle ukončit. Aktuální otázka uprchlíků v Japonsku by totiž mohla přerůst až v občanskou válku. (Jigvell)

(více)

Recenze (19)

Gemini 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V zásadě platí vše, co jsem napsal u první série. Je tu ale několik odlišností. Například tentokrát nelze rozlišovat mezi Stand Alone a Complex epizodami - jednak jsou hlavní linie v podstatě tři, a jednak jsou daleko propletenější než v sérii prvé. Vysoká kvalita zůstala zachována, dvě "tribute to" epizody filmového fanouška potěší, a Motoko, pro kterou je to tentokrát poněkud osobnější, je ještě lepší (a zavilejší) než dřív. A konečně jsem se dočkal velmi spešl epizody jen a jen o Saitovi, což je samozřejmě taky plus;) Celkově musím 2nd Gig hodnotit o kousek výš než první sérii, i když třeba její SA Ep. 10 zůstává co do atmosféry nepřekonaná. Zkrátka a dobře, jen tak dál, Section Nine;) 90% ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tam kde končila první série , přichází série druhý a Motoko nenechává nikoho na pochybách, kdo je pánem Japonska budoucnosti. Výrazně prohloubená psychologie postav (motivace, životní okamžiky rozhodnutí, životní setkání...) a ještě větší důraz na kyberpunk čiší z každé minuty. Už tu není tolik vedlejšího balastu, který v první sezoně mohl trochu vadit a obdobně se "otravné" tačikomy schovaly do stínu hlavních postav. Díly jako Poker Face nebo post-apokalypticky laděný Excavation pro mě osobně dost vyčnívají, ale jako celek funguje celá sezona naprosto skvěle. Svět Ghost in the Shell je úžasný, promyšlený, chytrý, ale současně (audio)vizuálně podmanivý a zábavný. Koho to může zklamat? Odpůrce čehokoliv sci-fi a anime? Ty lituji...:) ()

Arachneuss 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nabušený audiovizuál s chytrým scénářem, podepřen sympatickými postavami. První řada dovedená k dokonalosti. Tachicoma roboti už nemají vir dětinského humoru, příběh je mnohem těmnější a odehrává se v globálním měřítku. Potěší absence stand-alone epizod, díky čemuž je vše součástí jednoho velkého děje. Mimochodem, asi nejsem jediný kdo si všiml, že Kamiyama v 90% všech záběrů na Motoko klade hodně velký důraz na ňadra... Oba palce nahoru za díly Nuclear Power a Poker Face. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prvá séria sa mi páčila viac. Ale táto zase kupodivu funguje v rámci aktuálnych problémov. Sekcia 9 je pre mňa stále špičkou na poli kyberzločinu a všetky postavy som po dlhom čase veľmi rád videl. Viacej politickosti mi tu bohužiaľ nesedelo. Atmosférou rovnaké a čo sa týka hudby tak šťavnaté. Páčili sa mi referencie na Nebo nad Berlínom aj posunutie vzťahov na ďalšiu zložitejšiu úroveň, dokonca aj koncept Individual Eleven, ale vo vyplňujúcich častiach ma to nechalo pomerne chladným. Finále dobré a samozrejme to necháva kopec ďalších otázok a akési šteklenie, že treba si to pozrieť ešte raz a doplniť si všetky tie informácie do jedného komplexného celku, lebo na jedno pozretie sa to fakt nedá. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Trochu mě překvapilo, jak jsou některé díly spíše mluvené, než animované, ale musí se tvůrcům nechat, že i v případě, kdy tolik neanimovali, měli rozhodně co vyprávět. Sérii se musí nechat, že rozhodně dokázala původní mangu posunout na něco, co může fungovat i ve větším a dlouhodobějším měřítku. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Z téhle série je mi jasná snad jediná věc - že hlavní záporák Gouda vypadá jak zjizvenej penis. Jinak zmatení vládne všemu. Člověk musí vydat spoustu sil a pozornosti, mít pamatováka, orientovat se v souvislostech a ději, aby z toho aspoň trochu pochopil. Taky furt nevím, co je to ten stand alone complex. Furt nevím hodně dalších věcí. Jenom vím to, že to je fakt hodně komplexní seriál. Jsou to ty samé problémy co u první série, ale tentokrát už musím být ostřejší a napálit tomu jen 3 hvězdy. Jo a jinak opět tady je dost dobrá hudba u úvodní znělky. ()

Ceres 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ještě dokonalejší než první série, i když už bez náležitého obnažování Motoko, které ke GiTS patří, takže škoda, ale co, ještěže máme mangu. No ale naprosto dokonalý je díl 10. - Affection a song I Do, který poodhaluje minulost Motoko. Celkově dokonalost i přes některé neduhy (styl oblékání Motoko v manze a v animé) :-), které tak jaksi ke GitS a Motoko patří. Ale i tak Must See záležitost a náležitý kult. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přiznávám, že zamotaný případ "Jedenácti jednotlivců" a spiknutí v pozadí, opírající se o komplikovanou geopolitickou, ekonomickou, filozofickou i společenskou situaci Japonska budoucnosti (s dnes velice ožehavými otázkami nepokojů a začleňování uprchlíků), jsem při rychlém čtení obsáhlých titulků ani nestíhal chápat. Rozplétání klubka nitek v obšírných dialozích náročných na soustředění mne tedy příliš nerajcovalo, pookřál jsem až při skvělé závěrečné akci, kdy už byly karty loženy. Takže zbývalo si užít několik brilantních samostatnějších odboček (ep. 17: Red Data) a okének do minulosti charizmatických členů Sekce 9, líbilo se mi také výraznější polidštění Majorky. Třeba po druhém zhlédnutí budu mluvit jinak, jestli na něj někdy dojde. ()

helmiczka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No teda! Príbeh je jednoduchší, než je zvykom (pretože som ho pochopil - alebo aspoň myslím), je akčnejší, kompaktnejší (všetky línie sú spolu previazané) hudba sa mi zdá byť lepšia a taktiež Motočin hrudník sa nejak zväčšil :D Už po treťom dieli som si vravel, že pod 4 hviezdy sa zrejme nepôjde. ()

Radek.SCH 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po plytké první sérii přichází druhá: 1. epizoda - Cyberpunk is back! 2. epizoda - melancholická nuda. 3.epizoda - slušný průměr. 4. epizoda - výborná scéna s "chytáním" helikoptéry (nevím proč, ale vzpomněl jsem si na Matrix) 24. epizoda - opět zajímavá akce ve vzduchu. Hodně dobrý byl také Poker Face. První sérii jsem přerušil v polovině a vrátil se k ní až někdy po půl roce. Toho balastu kolem, tačikom a "epizodních" epizod byla taková spousta, že se to prostě nedalo unést. Ale dvojka chytila (kdoví kde) druhý dech. Oproti případu smějícího se muže" se tu řeší mnohem poutavější mnohanásobný komplot, bohužel občas až příliš zamotaný, a někdy jsem měl problém vůbec se jen soustředit na ty zdlouhavé dialogy. Je to temnější, propracovanější, s lepším scénářem a dějem. - 80 % ()

fr3ak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série mě naprosto srazila do kolen. Po kvalitách série první jsem měl strach o zápletku a jistou recyklaci příběhu, nebo chcete-li nastavovanou kaši. Naštěstí se tak nestalo a já marně v hodnocení hledám šestou hvězdičku, protože jestli má nějak vypadat pokračování, tak přesně takhle! 10/10 ()

Utero 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nádhera. Podle mě o dost lepší než první série. Lepší záporák (Gouda), lepší zápletka (uprchlíci), zajímavější nové postavy (Kuze, premiérka,..) a stejně dobrý opening! Druhá série především nabízí více temnoty a propracovanější děje jednotlivých epizod. Potěší především epizody zabívající se minulostí členů ze sekce 9 (Hlavně ta z Majorčina dětství byla snad tou nejlepší epizodou z celé série) Nelze než maximálně doporučit! ()

Respex 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Doporučuji sledovat pouze po dokoukání první série. Jeden z nejlepších anima seriálů, který můžete vidět. Jeho silnou stránkou je příběh, hudba, animace a úžasná atmosféra. Za mě 5*. ()

jack_scott 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

I díky absenci Standalone epizod a strhujícímu ději se nebojím použít hodnocení seriálu jako jednoho z nejlepších všech dob. První serie tím byla překonána..... Dal bych tak sedm hvězdiček a 150%. Škoda, že to nejde. ()

3KAVKY 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rychlejší, akčnější a dle mého i zajímamvější děj GITS:SAC2, je pro mě příjemným překvapením. Sociální problematika uprchlictva na Japonských ostrovech a hrozící státní převrat se pro mě staly dostatečnou potravou, abych tuto řadu zkouknul, takřka na jeden zátah. Většina členů sekce 9 byla oproti předchozí sérii mírně polidštěna v epizodách, věnovaných jednotlivým agentům a já přitom neměl pocit nepříjemné vatáže. Největší charaterový skok jsem zaznamenal u Majora, která snad opravdu kdysi dávno byla i lidskou bytostí. Co se animace týče, byla samosebou kvalitnější, z toho lze ale obvinit jen technologický pokrok. Hudební doprvod se mi zdál méně agresivní a rušivý, než tomu bylo v původním SAC, i když titulní píseň SAC2 byla o třídu níž, než Inner Univers ze SAC. To se ale při kvaltě tohoto songu dalo vlastně čekat. ()

Centime 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série je ještě o kus lepší než ta první, zvláště povedné jsou epizody, které trochu přibližují hlavní hrdiny a jejich dřívější život. Děj má větší spád než v první sérii. Nejlepší je 14. díl: Poker Face. ()

blondboss 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

U mňa v zásade podobné hodnotenie ako pri prvej sérii, aj keď uznávam, že v tomto druhom pokračovaní série sa dialo viac vecí a dosť to bolo aj geopoliticky prepojené, čo sériu jednoznačne oživilo. Každopádne ale celkový koncept stále ostáva zachovaný a mňa to proste nebavilo natoľko, aby som mohol dať lepšie hodnotenie. 60 % ()

Reklama

Reklama