Reklama

Reklama

The Only Living Boy in New York

  • Kanada The Only Living Boy in New York (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Název filmu je odvozen ze stejnojmenné písně dua Simon and Garfunkel. Vypráví o muži, který zjišťuje, že jeho despotický otec má mimomanželský milostný poměr. Při snaze ukončit jejich milostnou aférku se ovšem do milenky svého otce také zamiluje. Do všeho se navíc vloží chlapcův podivný soused, který se samovolně pasuje do role vztahového specialisty. (Furciferka)

(více)

Recenze (27)

castor 

všechny recenze uživatele

Marc Webb potěšil dvěma slušnými blockbustery a dvojicí nezávislých kousků, shodně promyšleně útočících na city diváka (500 dní se Summer, Velký dar). I tentokrát zvolil „menší“ látku, zase je plný životních mouder, ale celkově už to tolik neladí. Synek přijde na otcův románek, ve snaze aférku ukončit sám propadá kouzlu stále nesmírně rajcovní Kate Beckinsale. O mezilidských vztazích se toho ovšem moc nedozvíme, ač se vztahový mentor Jeff Bridges snaží. Nedá se očekávat ani nějaké působivé rozuzlení, ani poutavé dialogy. Nepřišlo mi to ani tak komplexní, jak předchozí režisérovy kousky. O nějaké emocionální náloži nemluvě. Ovšem úplně největší problém jsem měl s chováním hlavního hrdiny i hercem Callumem Turnerem. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Pohodová hvězdná romance v nezávislém balení, která se nakonec vydá trochu jiným směrem, než divák očekává. Nečekejme festival režijní vynalézavosti nebo sofistikované rozuzlení, ale pouze poctivou dávku kvalitního herectví, uvěřitelných emocí a rutinního filozofování nad vlastním životem. Bridges si to herecky krade pro sebe, ale jinak samozřejmě vévodí stále rajcovní kočanda Kate Beckinsale, která po dlouhé době dostala roli přesně na tělo. A mladou Kiersey Clemons, která mi chvílemi hodně připomínala Rihannu, v budoucnu mile rád uvidím ve větších romantických úlohách... 60% ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Príjemná, vzťahová romantika, ktorá mi síce prišla trošku povrchná a akoby všetci boli nad vecou ... ale bavila. Herci nemohli byť lepšie vybratí, vizuál a muzika tiež super. Tak šup do New Yorku. Jeff úplne božský. 3,5* ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Děj je vlastně jednoduchý. Kluk začne brousit milenku svého otce, což sebou zákonitě nese problémy. Vzdor tématu se nejedná o žádnou vypjatou záležitost, ale o docela pohodovou podívanou. Webb nijak nešroubuje emoce a nechává hlavní hrdiny proplout až na výjimky tak nějak v klidu a to mi sedělo. Líbil se mi i závěr, ačkoliv mi připadalo, že je na celý příběh naroubován trošku násilně. Herecky parádní, ačkoliv na Turnera jsem si musel chvilku zvykat.. Fajn podívaná. 75% ()

maverick10 

všechny recenze uživatele

Já nepotřebuji hovězí steak z krávy co jedla hovězí steaky. Mě stačí obyčejné rizoto, jen když bude z kvalitních surovin. A přesně tohle je tenhle film. A to celé je umocněné skvělou hudbou jako byste to jedli v nenápadné pařížské restauraci. (NewYorkské raději psát nebudu :-) ) ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Marc Webb sa opäť predviedol v dobrom svetle! Akurát žasnem nad tými slabučkými hodnoteniami - fakt už neviem, čo by ľudia chceli (asi len chujoviny typu Avangers a spol.). Podľa mňa veľmi dobré, najmä po scenáristickej stránke. Zápletka vynikajúca, rovnako aj zaujímavé postavy a ich sieť vzájomných vzťahov. Mňa osobne napĺňali aj tie psychologicko-filozofické dialógy (najmä medzi Thomasom a W.F.), ktoré krásne vyvažovali tú epickú rovinu filmu. Páčilo sa mi ako bola po celý čas v pohybe tá sieť medziľudských vzťahov - s vyústením do prekvapujúcich okolností. Akurát ten ústredný zvrat v deji by som si vedel predstaviť poetickejšie podaný. Čo ma však teší, zaobišlo sa to bez klišé (hoci ani netuším ako by sa to v tomto prípade dalo ukončiť k všeobecnej spokojnosti všetkých postáv). ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Marc Webb natocil dva blockbustery, konkretne Amazing Spider Man 1 a 2, potom mu asi narastlo sebavedomie /to je dobre/, len tymto filmom sliapol do hovna. Chce to vyzerat ako romanticka vztahovka a la Woody Allen, no Marc Web rezisersky na to nema, a pokial u Allena su dialogy na urovni, tuna su to casto az slaboduche vatovo plane plky . 9 % ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Tvůrci evidentně vidí New York jako ráj intelektuálů, nakoukali potřebné filmy, načetli knihy, takže snímek svou atmosférou evokuje všecko to kulturní dědictví metropole. Je to skrz naskrz vykrádačka, ale nevidím na tom nic špatného, vlastně je to "Tribute to New York". Vizuál i hudební doprovod naprosto na výši. Příběh je sice limonáda, ale když to vezme do ruky Brosnan s Bridgesem, těžko to může dopadnout blbě. No a ten mladík byl taky dost v pohodě. Příjemná oddychovka co pohladí po duši, když se zrovna máte chuť nechat houpat. 75% ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Řekl bych: typická malá/mladá "indie intoušská" vztahovka – aneb netradiční milostný propletenec mezi univerzálními moudry, sexem a knihami (a newyorským geniem loci). Ve finále se ještě víc zašmodrchá, aby (trochu krkolomně) všechno souviselo se vším. Pohodová hodinka a půl, ale nemyslím, že mi z ní v paměti něco zůstane. ()

zsn 

všechny recenze uživatele

Dokonalý film, opět s nízkým hodnocením. Miluji Jeffa Bridgese, vyzařuje z něj něco, díky čemu mám pocit bezpečí, pocit domova. Zvláštní. A teď už miluji i Calluma, sympatický, krásný a mladý chlapec. K tomu nádherná Kate, no vzrušující romantické drama jedna báseň. Zajímavý scénář milostného trojúhelníku, nebo rovnou milostné šestky? Prostě bomba. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

The Only Living Boy in New York je takové malé ,,allenovské´´ povyraženíčko, řešící dle mistrovi klasické receptury milostné a rodinné vztahové eskapády několika intelektuálních newyorčanů. Naštěstí to má tedy celé vážně krátkou stopáž, takže potenciální divák nemá ani příležitost se začít nudit, nicméně hitparádu nepředstavuje tato podívaná opravdu v téměř žádném ohledu, tedy možná snad až na výkony většiny známých a ověřených hereckých tváří, díky kterým film určitě získal na kvalitě, zbylé aspekty tohoto snímku ale nedokážu označit skutečně za nic jiného, než za vlažné komponenty, dávající dohromady jen ne zcela záživnou milostnou historku, která krom mnoha a mnoha chladných a nepříliš přesvědčivých slov nenabízí už nic dalšího, co by dokázalo zaujmout, a to včetně závěrečného zvratu, v podobě odhalení, které je spíš naivní, než překvapivé, každopádně celému tomu story chybí duše, která by dokázala s divákem pohnout, je to emočně chladné a v podstatě příběhově i bezcílné, jinými slovy, na venek to má jakési poměrně zajímavější pozlátko, vnitřek nicméně nepůsobí určitě zrovna dvakrát funkčním dojmem. Velkou vinu na tom všem pak nesou i chatrně zpracované postavy, které jsou jen velice stručně nastřelené, a díky tomu zde pak není prakticky žádná šance s jakoukoliv z nich navázat nějaké empatické pouto, což též přispívá jen k tomu, aby si divák na konci řekl maximálně tak akorát: ,,A to bylo všechno? Tak to toho moc nebylo.´´ ()

theSaint 

všechny recenze uživatele

Ano, to je přesně ten typ filmu, který mě dokáže oslovit a který vyloženě potřebuji jednou za čas- mezilidské vztahy okořeněné intelektuálním New Yorkem, uměleckou scénou, vizuálem a nebezpečně krásnou a zajímavou Kate Beckinsale. Vše ve správném poměru- ničeho není až příliš a vše krásně nenásilně plyne. Kate si mě omotala prvním setkáním s Thomasem a totálně jsem jí propadl na svatbě, během představování- ten pohled, co hodila na Thomase, ten mě knockoutoval. Já se klukovi nedivím- a nedivím se ani manželovi v podobě stále fešného Brosnana- ten chlap je na svůj věk skutečně sekáč. Bridges v roli nenuceného spisovatele na výbornou. Turner mi malinko evokoval Deana. Ano, jistě, dalo by se z toho vymačkat víc, ale víte co? Fuck it. Já si po dlouhé době užil sympatickou, nenásilnou, zajímavou podívanou, která má hlavu a patu- s krásnou ženskou uprostřed toho všeho. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Film s B-čkovým scenárom od W. Allena. Aj takto by sa to dalo povedať, pretože od samého začiatku to vypadá tak, akoby M. Webb zapožičal „rozpracovaný“ scenár a režisérske praktiky od pána Allena. Výsledok je však iný (to celé by potrebovalo ruky pána Allena). Herecky spíš priemer, kde ani jedna z postáv nedokáže byť dominantnejším. Dobrá rola pre J. Bridgesa. K. Beckinsale je stále krajšia a krajšia. Osobné hodnotenie: 71% (***) ()

lemonova 

všechny recenze uživatele

Zas až tak výnimočný ten film nie je. Ale vidieť dojatého Jeffa Bridgesa? A k tomu cynického Piercea Brosnana a Cynthiu Nixon ako osudovú ženu? Bol to pre mňa celkom nezvyčajný zážitok. Film dosť príbehom preletel, ale pozeralo sa naň veľmi dobre a napokon som bola s tým Jeffom trochu dojatá aj ja.. :) ()

GTS_PUNK 

všechny recenze uživatele

Akokoľvek porovnávať snímku Marca Webba z roku 2017 s tvorbou Woodyho Allena nie je namieste. S výnimkou toho, že sa táto dráma odohráva v New Yorku a venuje sa partnerským a medziľudským vzťahom, na nej nič "allenovské" nie je. Divák určite nemá pocit, že by v tomto prípade sledoval čo i len pokus napodobniť rukopis Woodyho Allena. Naopak, to, čo snímka ponúka, je veľmi (pod)priemerný príbeh o láske a živote, odohrávajúci sa v "meste, ktoré nikdy nespí", akých boli (a budú) v histórii kinematografie natočené tisíce. Dielo režiséra Marca Webba sa v mnohých smeroch snaží pôsobiť až príliš filozoficky, postavy navzájom dopĺňajú citáty a úryvky autorov, diskutujú o intelektuálnych témach. Ale zároveň tiež nevedia, ako poriadne žiť v rámci rodiny a vo vzťahoch. Aby sme veci uviedli na pravú mieru, nič z toho, čo snímka obsahuje, zlé nie je. Práve naopak, filozofovanie, intelektuálne témy aj vzťahová problematika sú často znakmi kvalitnej produkcie. Problémom Webbovho filmu je však to, že nevie tieto koncepty správne uchopiť a pracovať s nimi. Výsledkom je preto do značnej miery nevýrazný počin, ktorému nepomáha ani pomerne hviezdne herecké obsadenie. Prežívanie postáv pôsobí plocho a interakcie medzi nimi takisto nedokážu diváka dostatočne presvedčiť o kvalitách príbehu. A veľkým sklamaním je tentokrát dokonca aj newyorská výprava. To jediné, čo veľakrát snímkam z tohto mesta kvalitatívne pomáha, nedokáže pomôcť Webbovmu filmu. Je to škoda, ale New York v tomto prípade pôsobí skoro až odcudzene, chýba mu jeho typická atmosféra. The Only Living Boy in New York je aj preto snímkou, ktorá je kvalitatívnym podpriemerom a viac-menej diváckym sklamaním. Keďže podobne ladených filmov možno nájsť viac než dosť, dá sa povedať, že tento k tým lepším, bohužiaľ, nepatrí. ()

wege 

všechny recenze uživatele

Byl to pokus intelektuálně přebít velmi chabý příběh, nepovedlo se. Ta rádoby chytrá dimenze v New Yorku byla spíše na škodu než k užitku. Zasadit ten příběh mezi „obyčejné“ lidi, fungoval by daleko více. ()

PeterJon 

všechny recenze uživatele

Sklamanie po dvoch inteligentných indie filmoch Marca Webba (500 dní se Summer, Velký dar.) Toto je neprirodzené a pseudo-intelektuálne s frugálnym rozpočtom Amazon Studios. Jeff Bridges je vyhoretý. Jedine Pierce Brosnan zaujal. 2,5* ()

Reklama

Reklama