Reklama

Reklama

O čem mluví muži? Samozřejmě, že o ženách. Tento snímek má na svědomí ruský "Kvartet I" který má v Rusku za sebou již velice populární "Den radio" a "Den vyborov". Jako vždy je film postaven na vtipných dialozích čtyř kolegů z rádia "Jakoby Rádio".
Čtyři kolegové z rádia se vydávají na dvoudenní cestu do Kyjeva na koncert skupiny Bi-2. Během ní mají spoustu času vypustit páru a oddechnout si od všedního života a hlavně manželek, milenek a práce.
Hořce pravdivá "dialogová" komedie o tom, co si muži s námi (ženami) musí vytrpět. A co my o nich nevíme a vědět ani nechceme. (Amarylliska)

(více)

Recenze (12)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

,, Když jsem byl malý, musel jsem poslouchat rodiče. Teď zase musím poslouchat ženu... kdy už zestárnu? '' :-) ----Myslel jsem, že to bude taková ruská obdoba desítek podobných komedií, kdy parta taťků jede spolu někam pryč vypustit páru, zavzpomínat jak se žilo v tlupě a dokázat si, že stárne jen ten svět kolem, ale oni ne. Cestou někam je samozřejmě potkávají veselé příhody a tak je o zábavu postaráno... Zde tedy vše navíc v ruském podání, které může být všelijaké... Ale to byl omyl. Tady vlastně byla cílem sama cesta. Po hektickém začátku, kdy 4 hrdinové musí na krátko zpřetrhat všechny ty tepny a žíly co je neustále pojí s rodinami, zaměstnáním, přítelkyněmi a ocitnou se v autě se nám postupně odkryjí světy 4 čtyřicátníků. Kamarádi jeden druhého dobře znají a tak cesta probíhá v družném rozhovoru o chlapských záležitostech, o manželství, dětech... Řeší mezi sebou názory k nevěrám i příklady jak by to bylo opačně atd... Padne i pár životních pravd a sem tam se divák zasměje. A jelikož cesta za vzdáleným koncertem je dlouhá, je co řešit, na co se vzájemně ptát, o čem filozofovat... Bohužel na mně to bylo zase takové rusky rozšafné, rozmáchlé... Herci mi ale seděli, typově byli vybráni skvěle. Závěr byl fajn, ze života... K čemu cesta, když nikde není žádná stařenka k převedení? :-) ...a když už si fakt nevíte rady, řekněte si na co by se ptali Němci ! Dávám za 3 moderní obrazy. * * * ()

Mariin 

všechny recenze uživatele

Road movie čtyř kamarádů, čtyřicátníků, kteří si vyjeli za zábavou z Moskvy do Oděsy. Zajímavý náhled do ruské mentality s dialogy, vycházejícími ze zkušeností a dojmů z dosavadního života, jehož středobodem jsou samozřejmě ženy. Příjemná podívaná, která je mi ideově bližší než soudobé české filmy. Není to komedie k popukání, ale spíše oddechový film k pobavení a místy i k zamyšlení. A závěrečná myšlenka, jen lehce a nenásilně naznačená, vůbec není špatná. Na tento film se s chutí podívám znovu. Přesněji 4,5. ()

danliofer 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně komedie roku. Jak by řekli Rusové - KLASSNO! Tak svěží dialogy na téma muži a ženy už jsem dlouho neslyšela... Myslím, že si tuto perličku pustím pokaždé, když na mě půjdou existenciální chmury... Život je krátký a krásný... Mimochodem autoři filmu si tak dobře pohráli i s mnoha jinými vychytávkami, že je to prostě šestihvězdičková záležitost se vším všudy! Kam se na Rusy hrabou naše současné komedie, občas plné trapnosti... :-)) V ruském znění: http://www.youtube.com/watch?v=Pdt3yziIWO0&feature=fvwrel Pokračování možno vidět zde: http://mov1.ru/load/o_chjom_eshhjo_govorjat_muzhchiny_2/10-1-0-6160 ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

No jo... asi jsem nepochopil. Asi jsme čekal víc humoru situačního než jen založeného na tom co vlastně říká název "O čem hovoří muži". Ono se totiž v celém filmu jen žvaní. Sem tam vtipně, sem tam prostě žvaní. V jedné chvíli se mi vybalil Kameňák. Jak Troška sebral vtipy co slyšel kde mohl a poskládal z toho film. Tady jsem měl dojem podobný. V čem u mě film získal body je cílová věková skupina. Konečně to nejsou "náciletí" ani čerstvě "cetiletí". Pochybuji, žekdokoliv pod 30 bude rozumět tomu "o čem to je". Tomu tedy odpovídají i témata celého žvanění a díky těm "aktuálním tématům" jsem vydržel celý film vnímat i se svou lehce zrezivělou ruštinou :). Za 40ka má něco do sebe :). ()

Ollie235 

všechny recenze uživatele

Ruská (v podstatě road-movie) komedie, která mě nebývale překvapila. Ano, ruský humor můžu a mám k němu blízko, ale takovou bombu jsem nečekal. Chlapi stihnou cestou do Oděsy probrat kde co, navíc zajímavě a vesele. Tolik vtipu jsem ve filmu nezažil celkem dlouho a u některých dialogů jsem se téměř válel smíchy po zemi. Svěží snímek, který si nehraje na žádný velkofilm, ale zatraceně dobře pobaví, trochu dojme a i něčemu přiučí. Jeden z důvodů proč ruská kinematografie zaslouží pozornost. ()

Hashirama 

všechny recenze uživatele

Говорят о любви, о женщинах, о жизни, обо всем, что человеку приходит в голову на пути...пусть в Одессу, пусть жизнью. ()

Igis_001 

všechny recenze uživatele

Můj oblíbený umělecký kolektiv Kvartet I (Квартет И), který stojí za řadou skvělých divadelních i filmových projektů, natočil výbornou konverzační komedii o ženách bez žen. Za pouhých pár hodin čtyři kamarádi, kteří se rozhodli nechat své pracovní i životní starosti a odjeli v Oděsu na koncert skupiny BI-2, proberou vše podstatné. Jedinečná příležitost pro ženy dozvědět se o sobě něco nového:-) ()

Sergii 

všechny recenze uživatele

Lahůdka, lahůdka a ještě jednou lahůdka. Bohužel mi příjde, že pro osobu neseznámenou s ruskou kulturou a OPRAVDOVOU ruskou (chlapskou) mentalitou je to film lehce nepochopitelný. K filmu... celou dobu jsem vrněl blahem. Konečně mi někdo dokázal že nejsem vadnej a že stejný problémy s ženskýma mají i jiní chlapi. Celou dobu jsem jen s lehkým úsměvem na tváři souhlasně kýval. ()

hujerita 

všechny recenze uživatele

Bavil som sa náramne.Keďže som sa aj na strednej učil ruštinu, tak som im aj čosi sem tam rozumel. A táto komédia my naozaj sadla, príjemná a konverzačná, úplne super. Len nechápem prečo sa kynológia nezaoberá kinom ale psami :))). Samozrejme to je asi pre to, lebo Kyno ke po latinsky pes. A tá naša rodná Ugorščina, jajajaj :))). ()

Reklama

Reklama