Reklama

Reklama

Hisshiken torisashi

  • Japonsko 必死剣 鳥刺し (více)
Trailer

Obsahy(1)

Samuraj Kanemi Sanzawmon, ovládající jedinečnou bojovou technikou "pták-lov", musí bojovat o svůj život poté, co zabije zkorumpovanou a manipulativní milenku feudálního pána Tabu Ukyou. Drama, které ukazuje cestu samuraje a často zkorumpované politiky klanu. (spitr)

Recenze (13)

Fr 

všechny recenze uživatele

…PROČ PAN SANZAEMON NĚCO TAKOVÉHO UDĚLAL? JE ZNÁMÉ, ŽE JE VÁŽENÝ A DŮVĚRYHODNÝ. PROČ TEDY TAK VYROVNANÝ MUŽ NĚCO TAKOVÉHO UDĚLAL?.… /// Samurajskej příběh o netradičním vyřešení finanční tísně ,,léna“, odvaze a lsti. Další z novějších návratů ke kořenům, kterej vrhá veškerou sílu do příběhu, odehrávajícího se na dvorku (dvou dvorcích). (Maximálně třech … ale víc vole nedám!) Rejža nezapře, že má něco nakoukáno a naštudováno. Vypráví pomalu, rozvážně, s důrazem na gesta, aby strhnul v závěru, ve kterým krvavě zasviní jeden z dvorečků, a díky kterýmu mám dvojnásobnej pocit, že to stálo za to! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Povídku, kterou napsal Shuhei Fujisawa, jsem nečetl. 2.) Zjistím, kdy frajeři vytahujou meč zoufalství. 3.) Thx za titule ,,teiko“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrá historická dráma. Má dosť dobrý príbeh o samurajovi, ktorý nečakane chladnokrvne usmrtí ženu svojho pána, no miesto očakávaného najprísnejšieho trestu dostane prekvapujúco len ročné domáce väzenie, po ktorého ukončení má pre svojho pána znovu pracovať. A zatiaľ sa o neho stará jeho neter, pričom je medzi nimi silné puto a ona ho skutočne miluje. So spracovaním som celkom spokojný, prvú polovicu sa film venuje hlavne trestanému mužovi, o ktorého sa stará jeho neter, čo tiež nie je zlé, ale predsa len trochu zaujímavejšia je línia z minulosti, kedy ma pomerne dosť priestoru aj samotná pánova manželka a tak vidno dôvody, prečo samuraj konal práve týmto spôsobom a následne sa už dej posunie plnohodnotne do súčasnosti, kde už nie je všetko úplne predvídateľné. Síce väčšinu času mi tu chýba nejaký výraznejší dejový prvok, ktorý by mi prišiel skutočne zaujímavý, línia z minulosti, vzťah s neterou, ale aj dianie mimo sú síce zaujímavé, ale nie až tak veľmi, aby si ma to úplne získalo, no našťastie celé to má také tradičné príjemné čaro so štipkou poetiky, že sa mi to aj tak páčilo. A záverečná dvadsaťminútovka celkový dojem ešte vylepší, tá sa skutočne vydarila. Čo sa týka akcie, nie je jej až tak moc, toto je predsa len ten typ historického filmu, kde ide hlavne o tie postavy a ich správanie, ako sa na ich pozíciu patrí. Ale predsa len finále poteší aj po tejto stránke a v priebehu sa nájde tiež pár maličkostí. Herecké obsadenie je na tom dobre, charizmatický hlavný hrdina, príjemná postava netere, bavila ma aj postava druhého prvotriedneho bojovníka a nesklamú ani vedľajšie postavy, tu nemám problém. S réžiou a technickou stránkou som dosť spokojný, vizuálna stránka a aj atmosféra sú v najlepšom poriadku, takže tu mi všetko plne vyhovuje. K vrcholným žánrovým dielam Sword of desperation neradím, ale aj tak sa mi to stále dosť páčilo a tak nemám dôvod hodnotiť horšie. 72% ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Kapitán infanterie a zdatný šermíř Kanemi Sanzaemon zabije pánovu konkubínu (milenku) Renko a v retrospektivních scénách se rozplétá důvod jeho počínání. Po takovémto činu by měla následovat rituální sebevražda (seppuku nebo též harakiri), ale Kanemi Sanzaemon dostává mírný trest v podobě ročního domácího vězení. Po tuto celou dobu se o přípravu jeho jídlo může starat pouze neteř Rio. Po skončení trestu je povolán zpět do služby, aby pokračoval jako bodyguard, protože pro jeho pána není celá událost ještě uzavřená... ()

ainny 

všechny recenze uživatele

Mám ráda filmy, které se víc než bojem zabývají jeho podstatou. A proto jsem tentokrát nebyla zklamaná. Japonsky pomalu ubýhající děj, rámovaný poetikou ukáže život a filozofii samurajů líp než duchaprostá řežba. Přesto nenudí, má náboj a vy čekáte, co přijde dál. Finále bylo strhující, i když na mě trochu moc dlouhé. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Spôsob akým je podaný tento samurajský film mi vôbec nesadol. Najprv dôjde k vražde a následne sa postupne dozvedáme, čo k tomu vraha viedlo. A je to riadne zapeklité, keďže za všetkým je klbko zákerných zmijí, ktoré spriadajú komplikované intrigy. Jednak ma nebavilo postupné odhaľovanie, lebo mi to pripomínalo detektívky, ktoré neznášam. A zároveň som si ma vôbec nezískali postavy vďaka tomu, že najprv spoznáme ich hrozné činy a až potom zisťujeme ich dôvody. Záverečný krvavý súboj to už nezachránil. Keby bol príbeh podaný chronologicky, tak by sa mi to páčilo snáď oveľa viac. Aj keď tie intrigy by mi asi aj tak liezli na nervy. Oveľa radšej mám Yamadove civilné samurajské filmy, ktoré majú pozitívne vyznenie. 5/10. ()

spitr 

všechny recenze uživatele

Meč Zoufalství je film založený na povídce Shuhei Fujisawa, který byl součástí jeho série "Hidden Sword" stejně jako Skryté ostří a Láska a čest. Samuraj Kanemi Sanzawmon, ovládající jedinečnou bojovou technikou "pták-lov", musí bojovat o svůj život poté, co zabije zkorumpovanou a manipulativní milenku feudálního pána Tabu Ukyou. Drama, které ukazuje cestu samuraje a často zkorumpované politiky klanu. První polovina (a rozhodně lepší) nemá prakticky nic společného s druhou, kromě rozšíření o podivný romantický subplot zahrnující Kanemi a jeho neteř, jenž odmítl její snoubenec. Téměř obsedantní pozornost k detailu je levný způsob, jak ukončit to, co začalo dosti zajímavě. Možná, že kdyby bylo více času stráveného na příběhu než na přetrvávajících záběrech služebníků otevírajících a zavírajících papírové dveře, film by fungoval mnohem lépe jako celek. ()

warrenur 

všechny recenze uživatele

Velmi dobra zanrovka na pozadi pribehu samurajskeho osobneho strazcu. Pribeh, sice znamy, ci uz z japonskych historickych eposov, ci inych podobnych filmov, ma i tuna svoju jedinecnost a je precizne natoceny. Sice som dej lahko predvidal, pacil sa mi od prvej po zaverecnu minutu. Tato tema je mi blizka. Miestami som sice pocitoval dlhsiu stopaz, avsak i tie priehrstia poezie a dokonalosti v konani predstavitelov maju svoj vyznam vo vtedajsej kulture. Nadpriemer, ktory ocenime hlavne my, ktorych tato tema, ci historicke obdobie zaujima. ()

animario 

všechny recenze uživatele

Meč zoufalství má v základu solidní,i když v podobný struktuře už viděnej, příběh.Začátek a postupný odkrývání motivů směrem ku konci bylo fajn.Na závěr potěší kvalitní steč a "propichovaní ptáka"(jedná se o bojovou techniku,neplést s japonskou sexuální praktikou stejnýho názvu).Tentokrát byla ale obřadnost,nekonečný úklony a otevírání dveří zabírající prostřední 2/4 filmu(včetně jedný úplně zbytečný vztahový linky)až příliš dlouhý.Slabší 4*. ()

messi@h 

všechny recenze uživatele

Rozhodně to není špatný film a vůbec nelituju toho, že jsem se na něj podíval, ale předem chci varovat všechny, kteří by ho vyhledali kvůli bojovým scénám a soubojům. Film má sice na csfd nálepku "akční", ale ve skutečnosti se jedná o pomalu plynoucí drama s jednou krátkou (a choreograficky nepříliš zajímavou) bojovou scénou. Síla filmu je právě v pomalu plynoucím příběhu, ve kterém se divák seznamuje s charaktery jednotlivých postav a s japonskou kulturou a kodexem cti. Za mě poctivých 65 %. ()

Von Kempelen 

všechny recenze uživatele

Já tuhle novou vlnu samurajských filmů Japoncům prostě žeru. Narozdíl od kultovních děl z minulejch dekád, je film Hisshiken torisashi (a jemu podobný) víc civilní, převládá větší důraz na člověka a motivaci k jeho činům. Opravdu silnej film s úžasným finále. ()

Reklama

Reklama