Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Prezident Roosevelt vyhlašuje válku Japonsku. Navzdory odhodlanému odporu nejsou síly Spojenců s to zpomalit zběsilý postup japonské armády jihovýchodní Asií. Nad Stalingradem vlaje hákový kříž. (Česká televize)

Recenze (3)

Volodimir2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na začiatku bola Versaillska mierová zmluva z roku 1919, ktorá pripravila Nemecko o armádu ale aj o územie. S tým sa nezmieril Adolf Hitler. Najskôr obsadil Rakúsko, 10. mája 1940 je zahájená Blitzkrieg. Nemecké vojska sa valia na Belgicko, Holandsko a Francúzsko. Stalin precitol až po vpáde Hitlera do Ruska 22. júna 1941. Budíček 7.12.1941 pre osadenstvo v Pearl na Havaji bol katastrofický. Na jeseň 1942 sa východný front zastavil. Červená armáda v nezadržateľnom postupe sa dostáva až do Berlína. Nemecko 8.5. 1945 kapituluje a Japonsko sa nevzdáva a kapituluje až po zhodení dvoch atómových bômb. Nastáva apokalypsa.Lepší dokument o 2. svetovej vojne som zatiaľ nevidel. Veľmi veľa doposiaľ nezverejnených záberov a vyfarbené čiernobiele snímky dodávajú filmom nový rozmer ()

Loki_Six 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Bushido can be translated as the Way of the Warrior. It is a code of loyalty, faithfulness and devotion until death. We scorn death. We kill with great cruelty as long as it is the enemy we are killing. We scorn physical pain, we scorn death without glory. Bushido is the art of death." ()

ArthasKarfa 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pro mě celá řada nových záběrů z tichomořského konfliktu mezi Japonskem a USA. Velmi výrazné jsou záběry kolem náletu na Pearl Harbor. Další zajímavostí je i paralela s Afrika korpsem a vedením útoku na Rusko. I nezainteresovaný divák si uvědomí fatální chybu Adolfa Hitlera rozdělení čela útoku mezi Moskvu, Leningrad a později útoku na Kavkaz a Stalingrad. K tomuto dílu patří další poklona o samotném mezičlánku k japonským vojákům (Bushido) a roli císaře a Japonska samotného. ()

Reklama

Reklama