Reklama

Reklama

Apokalypsa: 2. světová válka

(seriál)
  • Česko Apokalypsa 2. světové války (více)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Apokalypsa: 2. světová válka používá provokativní záběry pořízené amatérskými filmaři, odtajněné přísně tajné záznamy a zpravodajské záběry, které v dané době nebyly odvysílány. Tyto znovu objevené záznamy byly obarveny, aby si diváci mohli představit, jaké to bylo zažít válku zblízka. Síla tohoto pořadu spočívá ve snaze vyprávět příběh 2. světové války novým způsobem a pomocí netradičních záběrů, které diváci ještě neviděli. Například v 2. díle uvidíte záběry francouzských školáků v malé vesnici nedaleko Arden. Je to jejich poslední den ve škole, předtím než budou muset vesnici opustit a obsadí ji Němci. Diváci také uvidí strašidelné opuštěné školní třídy bez dětí. Díky těmto záběrům je snazší si představit civilní či také "každodenní" podobu války. (National Geographic)

(více)

Recenze (198)

tahit 

všechny recenze uživatele

Vynikající dokument, který je obohacen o neznámé unikátní záběry zpravodajských kameramanů. Dokonce jsou zde záznamy záběrů z kamer nacistických tvůrců. Obraz nejkrvavější a nejstrašnější světové války ve způsobu zpracování látky a výkladu historie otřesných krutostí a zvěrstev je neuvěřitelně působivý. Upoutá a zaujme především svým obsahem. Zajisté zajímavý dokument, v němž si každý zasvěcenec historie dozví mnoho neznámých detailů a bezpochyby si přijde na své. Proto snímek stojí za zhlédnutí. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Okolorované peklo, v němž některé sekvence zůstaly záměrně černobílé (zejména ty z koncentračních táborů)... ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Po zhliadnutí všetkých šiestich dielov šesťhodinového dokumentu je zjavné, že sa jedná o jedno z najlepších ak nie o najlepšie sfilmovanie 2 svetovej vojny. Apoclaypsa prináša množstvo nových informácií, záberov či udalostí o tom ako krutá vôbec táto vojna bola. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Příhodně ve dnech incidentu s nazi pokladní jsem si dal opáčko války "o záchranu člověka samotného", která asi nikdy nepřestane fascinovat svým měřítkem a vůbec tunou všeho možnýho. V podstatě platí co jsem napsal už o Apokalypse z první světové, tedy že je to skvělý sumárum těch nejdůležitějších informací s projekcí tehdejších záběrů (barevně!), zlidštěný o dopisy a vzpomínky vojínů. Pokud dokážete vidět jistou krásu v tom všem zabíjení, zbrojení a ničení, v tragédii ideologií, nacionalismu a brainwashingu, tak tady to je super příležitost. Byť rozsahem "for dummies", cyklus to byl výborný - zavřít hubu 90% učitelek na střední a pustit radši beze slova tohle... P.S. Stylový soundtrack budiž třeba Frontschwein a máte-li dál slinu, račte navázat na dějepis poté. Kdo byste rád WW2 opravdu do hloubky, toto běží týden co týden po dobu šesti let (jak šla válka). Pak zde téma válka a film, tu souvislost s Bombou. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Ano, geniální dokument. Je mi 21 a dokumenty o 2. světové válce sleduji už od 10 let. Hodně se mluví o tom, že tento dokument přinesl nové informace a právě tím je tak vyjímečný. To není vůbec pravda, tento dokument zabodoval pouze tím, že vybarvil historické záznamy a tím představil člověku osobitější pohled na válku. Člověk se tak dokázal vcítit téměř do každé scény, která je nám představena, prostě tu válku prožíval také. Apokalypsa má jedno velké mínus, dělali jí Francouzi. Skutečně mě nebavilo sledovat, jak Francouzi žili a "bojovali" v odboji, když totéž se dělo v téměř každé okupované zemi. Postup Spojenců směrem z Normandie na Německo se ukázal během pár minut, naopak bleskovému obsazení Francie, které tvralo pár dní se věnoval celý díl a půl a kdyby to náhodou divákovi nedošlo, vysvětlilo se mu "Ačkoliv se to neříkalo, Francouzi bojovali tvrdě a hrdinsky, zemřelo jich ....". Na druhou stranu, je to francouzský dokument, tak proč by se jeho tvůrci nevěnovali vlastní zemi. Když jsme měli ve škole dějepis, nikoho nebavila ta tuna látky ohledně 2. WW, dokonce i mě to nudilo. Někdo tady správně naznačil, že pustit tento dokument ve školách, děti během 6ti hodin znají podstatné události celé války, protože tento dokument chronologicky dokonale poskládal všechny důležité informace, náležitě je vysvětlil a dokonce ještě stihl odbočit k válce v Pacifiku (která bohužel není dostatečně vysvětlena). 90% 09.10. 2010 ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Přehledně zdokumentovaný vývoj 2. světové války, jehož kořením jsou barevné záběry, které značně zvyšují intenzitu prožitku při jejich sledování. Osobně bych měl výtku k rozložení obsahu do jednotlivých dílů. Skoro celé čtyři díly jsou věnovány období války do konce roku 1942, částečně i proto, že tam hraje velkou roli Francie, ale to je vzhledem k tvůrcům dokumentu logické. Zároveň je do poslední epizody napasován závěrečný rok a půl války a moc prostorů nedostane naprosto zásadní vylodění v Normandii. Navíc správně nezapomínají ani na boje v Africe a Tichém oceánu, což ale vede ke zbytečně častým a zkratkovitým skokům mezi frontami, kterým se lehce dalo předejít a to přidáním klidně jen dvou epizod. Frajeři jako MacArthur a Patton by si větší prostor jistě zasloužili. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Člověk by řekl, že na poli dokumentů o druhé světové válce už skoro není co přidat. Autoři si to ovšem nemysleli a odvedli velice dobrou práci. Oceňuju zejména velké množství málo známých nebo dokonce neznámých (někdo tu užil slovo "neprofláknutých") záběrů, navíc většinou vyčištěných a kolorovaných. To vše doplněno velmi dobrým komentářem. Inu, Daniel Costelle je profesionál (je také tvůrcem velmi dobrého staršího dokumentárního seriálu Velké bitvy století, který byl na obrazovkách začátkem 90. let). ()

brit84 

všechny recenze uživatele

Lepší dokument o 2. světové válce jsem zatím neviděl. Hodně dosud nezveřejněných záběrů a vybarvené černobílé snímky dodávají nový rozměr. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Najlepší dokument o II. svetovej vojne, aký som kedy v živote videl a pochybujem (úprimne), že sa mu niekedy nejaký vyrovná. Ako píše užívateľ “Arsenal”, ktorý býva len minimálne NEtrefný vo svojich komentároch, do 6 epizód napchali všetko podstatné, bez zbytočného pátosu. Pecka! ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Když zatroubil první anděl, nastalo krupobití a oheň smíšený s krví a bylo to svrženo na zem. Shořela třetina země, shořela třetina stromů a shořela veškerá zeleň. ... Druhý pak vylil svou číši do moře. To se obrátilo jakoby v krev mrtvého a veškerá živá duše v moři zemřela. ... Čtvrtý pak vylil svou číši na slunce a bylo mu dáno pálit lidi ohněm. Lidé byli páleni velikým žárem a rouhali se jménu Boha, který má moc nad těmi ranami, avšak nečinili pokání, aby mu vzdali slávu. ... Ehm, Bible - Nový zákon, byl sepsán asi v letech 50-150 našeho letopočtu. V apokalypse je však stále aktuální a čím dál víc připomíná zbraně a hrůzy, které dnešní válečné konflikty přinášejí. .... Apokalypsa: 2. světová válka je další vynikající dokumentární cyklus o událostech, které navždy změnily svět. Mrzí mě, že jsem stihl jen málo dílů, ovšem i z nich mohu posoudit kvality celku. Zde snad ani není jiná možnost než plný počet. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Skvělý dokument. Sice to je fakt hodně "letem světem", autoři se u žádné klíčové události příliš dlouho nazastaví, ale i tak dokument nabízí nepopsatelně silný zážitek. Navíc barva tomu opravdu dodává úplně jiný rozměr, člověku to příjde mnohem více skutečné. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Vojnové seriály zo série "Apokalypsa" od dua Clarke a Costelle si držia nie len vysokú kvalitu, ale zároveň si tvorcovia zaslúžia pochvalu, hlavne za zreštaurovanie a kolorovanie dobových materiálov. Vynikajúci dokument, ktorý ponúkne naozaj silne a pôsobivé zábery! 100% - 5* ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Už jsme si zvykli na to množství různých černobílých dokumentů z druhé světové. Kdo chce, může jich na různých kanálech TV sledovat hned několik a další haldu kupovat na stáncích a trafikách na DVD.... Tohle je však něco jiného. Zkrátka jinak se člověku kouká na prskající špatně natočený černobílý snímek jakéhosi útoku s řadou kazů a vyčištěný kolorovaný film, kde ta šedivá skvrna na zádech vojáka má teď skutečnou barvu krve... Náhle si uvědomíte o to víc, že to co sledujeme jsou skuteční lidé, skutečné osudy... Barva dodala dokumentu neskutečnou autenticitu od níž se nejde odprostit. Válka byla a je peklem a tady nám jej tvůrci předložili v živých barvách....Samozřejmě nelze opomenout i některé raritní záběry, dříve neviděné a v jiných dokumentech doposud nepoužité . Dokument nás v šesti dílech provádí evropským bojištěm, přičemž nutně občas lehounce ,,zaskočí'' i na pacifické válčiště z důvodu nutných konsekvencí (vstup USA do války, postupy Američanů v Tichomoří atd..). U některých záběrů se budete třást. Zde není o mrtvé nouze. Vidět v barvě znetvořené mrtvoly obalené hejny much či na uhel spálené japonské vojáky zpola vylezlé z děr atolů po tom co je sežehly američtí mariňáci plamenomety chce silný žaludek. I přes svou brutalitu má každý z těchto záběrů smysl. Tohle je za plný počet hvězd. Nutno vidět! * * * * * ()

sheen 

všechny recenze uživatele

5ti hodinové válečné inferno, které podalo snad nejucelenější pohled na Druhou světovou válku, jaký jsem zatím viděl. Vadilo mě jen, že se autoři nevěnovali více třeba Pattonovi, např. o Rommelovi tam toho bylo více, zato o generálech Francie..to tam pořád něco žvatlali, holt to dělali frantíci:) ()

GilEstel 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších dokumentárních seriálů o 2. světové válce. Perfektně v barvách zrestaurované dobové záběry, včetně ne příliš známých. Rozumně vybalancovaný poměr podrobnosti informací a celkové délky. I lidé, kteří tuto část historie příliš podrobně neznají, se nemusí bát neúměrného zahlcení údaji. Pokud se o tuto temnou část lidské historie alespoň trochu zajímáte, tento seriál vás nesmí v žádném případě minout. Jednoznačnými klady jsou maximální snaha o objektivitu a varovný apel, o němž vypovídá již samotný název. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Přemýšlím jak vzteklej, ale lepší ucelený dokument o WW2 mě nenapadá. Prostor šesti padesátiminutových dílů není sice nic moc na detailní a věrné zachycení všeho podstatného, na druhou stranu je to ale příjemně dívatelná stopáž, která také byla určitě z části dána kvantitou použitelného materiálu. O něm to celé právě je. Jedná se o velmi pěkně sestříhané a chronologicky seřazené autentické záběry, na kterých je zřejmé, že si s nimi dal někdo spoustu práce (zresturované do HD, podbarvnené) - fakt velká paráda! Ne všechny jsou záběry jsou dovedené až k barvám, protože vám ručím, že na některých jsou takové věci, které vidět barevně ani nechcete. Postřehl jsem tam sice pár malinkých historických nepřesností, ale na druhou stranu jsem se také dozvěděl několik nových informací, po kterých jsem pak musel i zapátrat hlouběji....Celkově - řekl bych "pastva pro oči", kdyby to oprávněně neneslo název, jaký to nese...... ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Je dobré si připomenout ty nejhrůznější momenty našich dějin, abychom nebyli na cestě k opakováním takových tragických chyb. Dokument, který v živých barvách ukazuje do detailu celý sled událostí a lidská jatka, která se tak nechvalně vryla do paměti celého světa. 90% ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

nejvýpravnější a určitě nejlepší dokument o 2.světové válce.barevný obraz dá přijatelnější pohled na věc hlavně lidem,které ani tak historie moc nezajímá,z tohodle sem vyloženě vodvařenej. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Platí to, čo pri Apokalypse 1. svetovej vojny, hoci tá sa mi páčila viac, pretože je staršia a pre mňa zaujímavejšia. Tam som chcel dať až 6 hviezd, takže tu si v pohode vystačím s 5 :) Je skvelým počinom, že tvorcovia zbytočne netlačili na pílu a neroťahali seriál na 20 častí, tých 6 dokonale stačilo. Tak, ako pri farbách 2. svetovej vojny, aj tu môžem len odporučiť do škôl, obraz a zvuk nauží mnohokrát viac ako písmena v skriptách alebo učebnici. ()

Reklama

Reklama