Reklama

Reklama

Druhý svět

  • Francie L'Autre monde (více)
Trailer

Je léto na jihu Francie. Gaspard je šťastný dospívající mladík, který dělí svůj čas mezi své kamarády a svojí přítelkyni, Marion. Ale Gaspard potká Sam a jeho život se obrátí naruby. Sam je totiž fascinující mladá žena, která hledá ve virtuální hře „Black Hole“ partnera, který s ní bude chtít umřít. (oficiální text distributora)

Recenze (26)

Vančura 

všechny recenze uživatele

Zvláštní film. Ačkoli mi přišel režijně, herecky i scenáristicky ne zcela vydařený, přesto se mi líbil. Námět o prolínání virtuálního světa s tím skutečným shledávám velmi zajímavým a sekvence odehrávající se v herním světě jsou na tomto filmu to nejlepší (mj. i díky vynikající atmosférické hudbě). Okamžitě jsem začal prahnout po tom, abych si takovou hru mohl také zahrát! Při sledování jsem se neubránil srovnání s posledním Kubrickovým snímkem Eyes Wide Shut, oba filmy si jsou až zarážejícím způsobem podobné. Oba sledují kroky nenápadného chlapíka, kterému se život převrátí vzhůru nohama poté, co se připlete do uzavřeného světa několika zasvěcených, jehož postupné poznávání má zničující důsledky pro jeho partnerský vztah a nakonec i život. Ačkoli se na poslední chvíli vše v dobré obrátí a hlavní postava je zachráněna, její život už nikdy nebude jako dřív vlivem vzpomínek na prožité události. Opravdu škoda toho poněkud mdlého dojmu z celého filmu - pokud by byl Gilles Marchand obdařen byť jen desetinou stejné filmařské virtuozity jako Kubrick, mohl se Druhým svět stát filmovou událostí na dlouhé roky. Pro mě osobně to nic nemění na tom, že jsem si přesto tuto podívanou užil, především zásluhou mé zbožňované Louise Bourgoin. Ačkoli ji zde navlékli do jakési příšerné paruky a herecký prostor její postavy je relativně malý, podařilo se jí obdařit její postavu Audrey pozoruhodnou životností, lehce poznamenanou puncem nedefinovaného stesku a touhy po záhubě. Och, potkat někdy takové děvče, asi by mi už teď nebylo pomoci. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Kdybych byl herním průmyslem nepolíbenej, tak dám i tři hvězdy za snahu vymyslet originální námět. Ale tak nějak jsem si říkal, že ty záběry z té hry jsou hodně mimo. Možná až zbytečně moc, protože film samotnej nebyl po dramatické stránce úplně marnej. ()

TeeAge

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Gilles Merchand, Dominic Moll | Hudba: Emmanuel D'Orlando, Anthony Gonzalez | Produkcia: Simon Arnal, Caroline Benjo, Barbara Letellier, Carole Scotta | Štúdio: Haut et Court, Versus Production, France 2 Cinéma | Rozpočet: ? $ | Tržby: - $ || ()

Flakotaso 

všechny recenze uživatele

Moc jsem od tohoto filmu nečekal, o to víc jsem byl potěšen po závěrečných titulcích. Když jsem zjistil, že se část filmu odehrává ve hře, bál jsem se, že z toho udělají nějakou trapnou scifárnu, jaké nemám příliš v lásce. Rozuzlení bylo naštěstí naprosto realistické, což snímek v mých očích posunulo o stupínek výš. Ale nejen to, je zde občas cítit příjemně tajemná atmosféra, krásné prostředí a výborná hudba (hlavně písnička ve scéně, kdy Louise Bourgoin tančí, je opravdu "kickass"). ()

Thomick 

všechny recenze uživatele

A soutěž o to, jak co možná nejdivnějc apelovat na PC hrama posedlý děcka, vyhrává duo Marchand-Moll; gratulujeme!! --- Motivaci a vůbec chování jednotlivých postav prostě nepochopíte. Dělaj si totiž, naprosto co chtěj - podobně jako já kdysi v gétéáčku. Krom toho tu je jakási přiteplená francouzská verze Bena Afflecka a toho času ještě oplácaná Pauline Etienne, která nutně potřebuje otcovo svolení k přespání, aby si mohla ještě za denního světla zašukat s přítelem. No ... bomba! --- Na druhou stranu ovšem L'Autre monde disponuje taky jednim unikátnim plus (vyváženym těma 2*, chtělo by se říct), a sice bezkonkurenční schopností Louise přenést svou sexuální energii áááž k divákovi, ve zcela neporušenym stavu. To by u tý obrazovky jeden kompletně zvlčel, fakt že jo. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Bože to zas byla blbost, Audrey hnus a zbytek taky, příběh spojený s blbou hrou, prostě totálně nebavilo. ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

epresivní prolínání reálného světa a virtuální reality je jen jedním pohledem, jakým se lze na L´autre monde dívat. Druhým, snad ještě zajímavějším, je lidská manipulace a vztahy mezi lidmi. Mezi Marion a Gaspardem to jiskří, ale když se jejich vztah rozroste ještě o Gordona (potažmo Sam a Audrey), je to už příliš mnoho lidí, kteří usilují o to, aby druhému ublížili. Kde je naivita a bezelstnost, která doprovází lásku? A má vůbec láska v našem světě ještě místo? ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu to vypadá docela zajímavě, kdy se ve snímku propojuje naše realita s tou virtuální, kde se postavy také potkávají, mimochodem ve velmi špatném 3D provedení. Na stranu druhou je to ale klasický film o jakési nebezpečné lásce, která vznikne mezi hrdinou a jednou pěknou, ale nebezpečnou ženou. Film neudělá nijak dobrý dojem. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Zajímavý, pozvolna plynoucí filmek, který mě zachytil svou perfektní atmosférou (a to jak prosluněně letně bezstarostnou ve francouzském přímořském městečku, temnou a tajemnou v počítačové online hře (vyzobrazené nerealisticky spíše jako animovaný film, což ale nevadilo) nebo eroticky jiskřivou a napjatou, kterou kolem sebe šíří záhadná Sam). Konec to bohužel trochu pokazil, jinak bych hodnotil výše. ()

Kurikmoon 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý počin dobre kombinujúci digitálny Black Hole s realnym svetom. Hudba perfektne podtrhovala atmosféru, Sam bola rovnako osobitým elementom. Túžba a dúfanie, že na druhej strane bude lepšie? Alebo upozornenie, aby ste hraním sa na iné životy nezabudli na svôj. Aby sa nezabudlo na to "obyčajné", čo má omnoho väčšiu hodnotu ako si myslíme. Tým sa dostávam k postave Marion, ktorá rovnako dobre hajila jemnosť a zdravý rozum. V tejto sfére sa ešte mihol i Gaspardov uvážlivejší kamarát. Naproti tomu ostatné postavy išli občas riadne mimo a pôsobili na mňa ako hrnčeky bez dna. A preto som na vážka, čo sa hodnotenia týka. Film si udržal moju pozornosť a mal pre mňa veľa originálnych, či podmanivých prvkov. Na druhej strane mi vadilo, že postavy jednali často divne a nebol priestor spoznať ich do hĺbky. Prikláňam sa teda nakoniec k miernemu nadpriemeru, preskakujúceme medzi 3-4. Škoda, niektorých zbytočných častí, mohla byť jasná 4. ()

faraon 

všechny recenze uživatele

film dobre kombinuje svetlú letnú až nostalgicky prázdninovú atmosféru s pochmúrne chladnou tajomnou sférou (hra BlackHole i postava a okolie Audrey). Za tú vzniknutú pohodu vs. napätie palec hore! ()

BMAJTZ 

všechny recenze uživatele

Nechci podrážet uměleckou hodnotu tohoto filmu, protože ve své podstatě se mi hodně líbil. Musím připustit, že jde o dosti emotivní snímek a při odchodu z kuna byly pocity poměrně ponuré. Takže svůj hlavní účel tenhle film sklidil na výbornou. Problém je v neskutečném množství nelogičností táhnoucí se celým dějem. A taky onen virtuální svět mohl být na můj vkus využit trochu lépe. Ve výsledku dostávám hodně solidní 3 hvězdy které škrtají hranici čtyř. ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

, "Když jsem ti tenkrát v kamenolomu řekl že tě miluju tak to bylo doopravdy ", lidé budou zmateni : co je virtualita a co doopravdy ? Dobrý film ()

Disease 

všechny recenze uživatele

Mravoučná historka na téma "nikdy nevíš, kdo je na druhém konci vedení". Výtvarně ne špatné, ale za pár týdnů už si na to ani nevzpomenu. ()

Martinius 

všechny recenze uživatele

vzhladom na francuzsku kinematografiu (ktoru uz dlho nepovazujem za dobru) sa jedna o vskutku zaujimavy vytvor so slubnym nametom. reziser sa poctivo usiloval o film noir s davkou prichute tajomnosti a takmer sa mu to vydarilo. nebyt prilis viditelneho mnozstva nelogickych az detinsky posobiacich situacii, prechodov, ci dialogov. myslienka virtualneho sveta "black hole" je sice skvelym napadom, ale nedostatocne presadenym a v podstate nema na dej ziaden rozhodujuci vplyv. virtualny svet posobi privelmi pusto a ucelovo v prospech pribehu filmu a potencialnemu uzivatelovi neponuka ziadnu realnu motivaciu sa don prihlasit, co ho robi o to nepresvedcivym. ak si teda svojvolne a pri davke bohatej fantazie dodatocne nedomyslime, ze z akehosi nevysvetlitelneho dovodu pritahuje kandidatov na samovrazdu, ktori su zaujimavi pre vraha. k pozitivam jasne priradujem snahu o racionalne stvarnenie deja i prejavy hrdinov, co je vo svete novodobej europskej kinematografie, pretazenej slabomyselnou alternativne sa tvariacou avantgardou, velmi osviezujuci jav. celkovo ide o prijemne pozeratelny priemer s miernou davkou naivity. ()

Ronee 

všechny recenze uživatele

Počas filmu som bola stále v jednej emocionálnej rovine, čo mu ubralo jednu hviezdičku. Nič veľmi prekvapivé sa totiž nedialo, to však neznamená, že to nebolo zaujímavé. Našťastie scény neboli zdĺhavé, film má svoj rytmus a spád, svoje postavy, ktoré majú tajomstvá, sú vyprofilované a zaujímavé. Ešte k tomu však niečo chýbalo, aj keď ide o podľa mňa veľmi dobrý film. Ukazuje dva svety, reálny aj virtuálny, hranice medzi nimi sa tu zmazávajú, čo je dokonalá ukážka toho, do akého nebezpečného sveta vchádza každý gambler. Myšlienka teda rozhodne zaujala. ()

Reklama

Reklama