Reklama

Reklama

Zůstane to mezi námi

  • Chorvatsko Neka ostane medju nama (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Nikola je muž, který si rád „užívá“. Jeho bratr před jeho zálety zavírá oči a ani on nemá čisté svědomí. Lze na nevěře najít i hezké věci nebo si zaslouží naprosté opovržení, zvláště, je-li spíše promyšlená, než spontánní? Tato vztahová mozaika možná působí jako komediálně odlehčená, zanechává však i trpkost z toho, jaká prázdnota postavy obklopuje… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (24)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Pro mě těžko pochopitelné anti-milostné drama, které se v názorech vymyká běžnému životnímu standardu a tak se vlastně odlišuje. Škoda ale, že odlišnost v tomto případě potlačuje jakékoliv emoce, které bych k filmu měl cítit. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Záhřebský rodák Rajko Grlić vystudoval pražskou FAMU (jaký div) a ve svém aktuálním filmu představil podařenou partnerskou tragikomedii, o níž se čeští filmaři marně pokoušejí už léta. Prostředí moderní lépe situované rodiny nerozvedl do uprděné a přisprostlé selanky, jakých bývá v českých kinech k vidění dost a dost, nýbrž do sarkastického, peprného, avšak nikoli vulgárního erotického propletence, v němž hrají prim malé a velké lži, zrady a nevěry. Unyle přístupnou formou film musí konvenovat masovému divákovi, každopádně životnými dialogy a nenásilným humorem pobaví kohokoli. Ukázka komerčně perspektivního artiklu, který neurazí. A hlavně, Miki Manojlović šaramantní lháře stále umí. [MFF KV 2010] ()

bassator 

všechny recenze uživatele

45th KARLOVY VARY INTERNATIONAL FILM FESTIVAL 2010 - OFFICIAL SELECTION - COMPETITION - Soutěžní sekce (Neka ostane medju nama / JUST BETWEEN US / Zůstane to mezi námi) - 8. 7. 2010 - kino Thermal - Velký sál - Karlovy Vary - 50% ()

mau 

všechny recenze uživatele

Žánrový snímek se odehrává během jednoho roku v Záhřebu, kde se osudy několika postav propojují kolem dvou bratří. Starší Nikola odjel v 90. letech za prací do USA a vrátil se jako bohatý muž. Žije v luxusním bytě s mladou manželkou, ale je promiskuitní, neustále navazuje nové známosti. Mladší Braco žije v bratrově stínu. Rodina se mu rozpadla, pubertální dcera ho ignoruje, je věčně nespokojený, necílevědomý. Vyprávění postupně odhaluje lživé a nekorektní stránky vzájemných vztahů, které formuje nevěra, nedůvěra, sobectví či přetvářka. Nelichotivý a znepokojivý obraz dnešní materialistické a neupřímné společnosti. ()

kusper 

všechny recenze uživatele

45. MFFKV Balkán a to co máme rádi. Chápu, že většině lidí bude vadit, že tenhle film neřeší morální stránku věci, Ve skutečnosti jde mnohem hlouběji a ještě pobaví. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Nicim vyjimecny, presto dobry film ze zivota. Jedna se o drama s lehkym naznakem humoru, ktery je velmi podobny tomu ceskemu. Bohuzel mam pocit, ze dnes by se u nas jen tezko nasel reziser, ktery by podobny vztahovy film natocil. Dobre natoceno, krasna hudba a velmi dobre herecke vykony v cele s vytecnym Manoljovicem jsou hlavni devizou celeho snimku. Ac chceme ci nechceme, tema filmu postihne temer kazdou rodinu, nechapu tedy puritany, kteri tomuto filmu z tohoto duvodu davaji jednu hvezdicku, ci dokonce odpad... ()

markuc 

všechny recenze uživatele

Takto prijemne natoceny snimek jsem necekal. Film vypravi o dvou bratrech a jejich zivote s manzelkami, milenkami, prilezitostnem sexu s takrka "kolemjdouci". Do toho vseho se zaplete nekolik deti, to vsechno je smichano pekne domhromady a jeste navrch trochu humoru a sebeironie. Pro me nejlepsi snimek festivalu (ktery jsem mel moznost shlednout, kdyz nepocitam Kratke filmy). Jelikoz je snimek soutezni, udeluji mu timto svuj osobni Kristalovy globus. ()

mirec88 

všechny recenze uživatele

Dosť hnusný film. Nielenže bol plný sexu, ale ešte aj tie morálne vzťahy - deti s bratom svojho manžela, nevery jedna radosť, klamanie do očí, absolútne zvrátený a nenormálny film bez akýchkoľvek morálnej myšlienky a so žiadnym morálnym posolstvom. Prvýkrát ľutujem, že som bol v kine na film, ešteže to bolo zadarmo v rámci Minifestivalu európskeho filmu. Tak prečo hviezdička? Občas tam bol náznak skutočnej emócie. A vtipné mi to veľmi neprišlo. ()

jefff odpad!

všechny recenze uživatele

Ježiš, no tak to se mi dlouho nestalo. Tenhle snímek nenávidím. Nenávidím každičkou scénu. Minutu po minutě jsem doufal v sále, kdy už tohle zkončí a já si budu moct vklidu zanadávat. Nerozumějte mi špatně. Natočené to je dobře, nenudí to a chvílemi pobaví, A myslím, že své fandy si tenhle film najde, mě však celá dějová linie, celá myšlenka a duch snímku, hlavní postavy i pohled jak je na příběh pohlíženo, to vše mě neskutečně odpuzuje a upřímně vadí. Není to objektivní recenze, ale podvádět, vysmívat se bližným, dělat z nich idioty a přitom se jim u toho smát do obličeje, ničit vztahy...tomu já se vážně smát nechci a nelíbí se mi to. Přijde mi to ubohý. Pardon... ()

Daddko 

všechny recenze uživatele

Kto pozná Balkáncov len z dovolenky a nie ako dôverných priateľov s ktorými žije a pracuje a ktorí sa podelia o svoje zážitky, ich náturu a životný štýl, možno sa mu to bude zdať príliš heavy metal. Mňa nič neprekvapilo, žijú naplno. Buď sa milujú alebo bojujú. A spomenie si ešte niekto na časy socíka keď miestny lámači sŕdc čakali v šore na príjazd autobusov so značkou CS.... čo dámy teraz v najlepšom veku? ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

Návod jak žít na plné pecky.A osud ti to pak spočítá.Tak to většinou v životě chodí. Že byly postavy nesympatické?.Asi to bylo tím že film je velmi reálný a i v životě jsi někdy dole někdy nahoře. ()

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Poslední věta filmu byla nejlepší. Tyhle kosti podváděly s támhletěmi kostmi... A o tom tenhle film byl, velice pohodový, milý, čtyři hvězdičky plně zasloužené. Doktor původně udělal dceru té své tlusté budoucí švagrové než odletěl do Ameriky, mezitím se ona provdala za jeho bratra, zatímco bratrových techtlů si film moc nevšímá, doktor po návratu z Ameriky si bere ne příliš pohlednou ženskou, s níž touží mít děti, ale mezitím už udělal dítě lékárnici a tajně se s ní schází, je to vlastně dosti úsměvné drama. A člověk se od obrazovky neodtrhne. Všechno doděláno tím, že se žena nechá oplodnit ze zkumavky spermatem svého švagra, aniž to krom toho švagra kdokoliv tuší. A teď je tedy každý otcem cizího dítěte... Jaké jsou teď pokrevní vztahy, to bych si musel namalovat. ()

Ippolito 

všechny recenze uživatele

Dle mého názoru absolutně průměrný film o nevěře. Nic víc. Jen Miki Manojlović, který je stále i po těch letech neuvěřitelně sexy. ()

miligretchen 

všechny recenze uživatele

Řekla bych - hodně netypický balkánský film. Možná to ve mně evokuje právě rok vzniku, který mě nutí ke komparaci s jinými balkánskými filmy (převážně staršího data), proto tento snímek s (ne přímo balkánskými rysy) vnímám jako skutečně specifický - intimitou i důvtipem svojí výpovědi, charismatem Mikiho Manojloviče a vůbec příběhem jako takovým, který nám tady a teď není vůbec tak daleko, jak to možná zprvu vypadalo. ()

Reklama

Reklama