Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film Troll 2, který v roce 1989 natočil Italský režisér Claudio Fragasso, byl tak špatný, že si ho zamilovaly zástupy lidí po celém světe. Po téměř dvaceti letech se člověk, který hrál hlavního chlapeckého hrdinu rozhodl, že najde všechny původní herce a ukáže jim, jaký fenomén se stal z filmu, ve kterém učinkovali. Uvidíme, kým tito lidé byli a čím se stali, jak jim Troll 2 změnil život a jak budou reagovat na tucty fanoušků, na které dosud nebyli zvyklí. A přijede i zvláštní host z Itálie... (Farerer)

(více)

Recenze (8)

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Že amíci dokážu predať plesnivý suchý cheesburger do prasknutia plnený nahnilým suchým hamburgerom so zamračenou oblohou po niekoľko ročnej záruke - to je jasné každému kto ešte dýcha. Ale vyprášiť na svetlo sveta dokument o filme ktorý je vyhlásený od svojho vzniku za ohyzdnosť ( mne to tak nepripadá ) , tak to je zavrhnutia hodná opovážlivosť. Všetci zúčastnení sú Mi...áno...presne ako aj film. Zábava preveliká - aspoň pre zúčastnených . Netušila som , že NIČ sa dá takto rozpitvať. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Nevím co si pod slovem „fenomén“ představovali (představují) tvůrci tohoto dokumentu, ani zdejší čtyřhvězdičkoví a více uživatelé – nicméně film Troll 2 je a byl jedním z nejhorších (a jistou dobu i nejhůře hodnoceným) ODPADEM, který kdy hororový žánr zplodil. Málokdy dávám tohle nelichotivé ohodnocení – ale tento paskvil si jej po právu zasloužil. No a tento dokument není o nic lepší. O čem vlastně je? No vlastně o hovně. Dva ztroskotanci na poli herectví, kteří hráli dvě nejdůležitější postavy ve filmu, se rozhodli dát dohromady bandu starých známých, pro které byla účast ( pro většinu z nich) v Trolovi 2 vrcholem jejich (ne)herecké kariéry. Záslužný to čin hlavně pro ně samotné, že se po letech zase potkali, to jim samozřejmě neberu – nicméně velký (ne)zájem na autogramiádě dal jasně najevo, co si o tomto filmu lidi myslí. To že se najde několik nadšenců, kteří si koupí triko Nilbog, nebo si nechají udělat tetování – no paráda. Kvůli tomu však nebudu házet tohle veledílo a „smysluplný“ dokument do červených čísel... ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Film Troll 2, o kterém dokument pojednává, jsem nikdy neviděl, ale je zajímavé sledovat, jak se kolem něj vyrojila taková fanouškovská základna a co si o jeho kvalitách myslí chudák režisér, který jej považuje za skvělé dílo. Pouze tak totiž vznikají opravdu dobré špatné filmy. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Dokument, ktorý ma dostal svojou, akousi rodinnou atmosférou. Aj takto sa dá spraviť resume jedného filmu. A to filmu, z pohľadu kultúrneho dopadu, legendárneho. Možno je to len USA záležitosť, ale výsledok je až neuveriteľný. Cult classic, ktorému nikto ( okrem režiséra ) neveril, v nekriticky a nekonfekčne spracovanom dokumente. ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Krásně znázorněný progres, jaká byla živná půda pro Troll 2. Dokument má vše - i herce, kteří se na film snaží zapomenout a ani si ho nedávají na resumé, herce, kteří by nejradši zmizeli ze světa, ale i herce, kteří točí o Troll 2 dokument, ale je v tom cítit taková hořkosladkost, nesnaží se z toho vytřískat něco (zejména convention hororových herců, převážně Noční Můra v Elm Street), i tak je ale o co stát, neustávající příval jásajících fanoušků. Dokumentarista (a hlavní dětský protagonista) si i zajel do Itálie pro Clauda Fragassa a teprve po scénách s ním pochopíte, že jinak než příšerně ten film dopadnout nemohl a troufám si tvrdit, že všichni fanoušci Troll 2 jsou za to rádi. Jediné, co mě trochu zklamalo, byla absence Deborah Reedové, filmové Creedence, ale přítomnost goblinů a prodavače potravin to vynahradila. Jediná věc, kterou bych nejspíš filmu vytknul, je přílišná všudypřítomnost George Hardyho, pro mě příliš nezajímavého člověka a stejně tak i postavy ve filmu. I tak je to milý filmařský počin, olej na oheň vášnivých fanoušků tohoto kultovního snímku. ()

SarumanKo 

všechny recenze uživatele

Nijak prevratne, ale výživne, s nadhľadom a s láskou spracovaný dokument o "najlepšom najhoršom filme" všetkých čias. O procese nakrúcania so šialeným režisérom, o tom, ako sa zmenili životy ľudí, ktorí v ňom účinkovali (nenazvem ich hercami) a o vzniku kultu, ktorému mnohí proste nerozumejú. S čistým svedomím prehlasujem, že by som sa milerád zúčastnil na klubovom premietaní Trolla 2, s ľuďmi, ktorí podobne ako ja, podľahli jeho "zlému" kúzlu. (8/10) ()

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Co si budeme nalhávat, Best Worst Movie pro českého diváka nabývá úplně jiné atraktivity než bylo původně zamýšleno (alespoň dle mého pohledu). Fanouška musí potěšit ta kolektivní radost, která čiší z upřímné sociální radosti ze společného sledování něčeho "tak strašného" jako je Troll 2 (btw: neviděl jsem). Každému pravidelnému divákovi musí být líto, že se podobné underground akce neodehrávají i ve filmově zaostalém Česku (brát prosím s rezervou). Z dokumentárního hlediska není na snímku zase až tak moc zajímavých elementů - sledujeme pouze tour k znovuuvedení Trolla 2 do kin a několik bizarních charakterů okolo tohoto procesu. Oživením stereotypního konceptu je ale určitě postava hodně ulítlého italského režiséra - pokud toto u Američanů neupevňuje cizí kulturní stereotypy, tak už nevím. Divácné nadšení za objektivně špatným filmem je ale to nejcenější co tvůrci vnášejí do placu. 70 % ()

Torimmer 

všechny recenze uživatele

Takové úžasné postavy jako je George Hardy a Claudio Fragasso dokáže napsat fakt jen život sám. Hardy je nevědomky vtipný jak blázen, a Claudio je myšlenkový oříšek a vede k zamyšlení se: co nebo kdo to je vlastně režisér. ()

Reklama

Reklama