Reklama

Reklama

Monty Python: Copak je to za Mesiáše...

(divadelní záznam)
  • Velká Británie Not the Messiah: He's a Very Naughty Boy

Obsahy(1)

V roce 1979 obrátil Monty Pythonův Život Briana biblický příběh vzhůru nohama. Nyní autoři muzikálu Spamalot proměnili dnes již klasickou hudbu k nepoznání! Připravte se na komediální mistrovské dílo Copak je to za Mesiáše?, které kombinuje nezapomenutelný humor nejslavnějšího filmu Monty Pythonů s majestátní velkolepostí symfonického orchestru. Nepromarněte příležitost stát se svědky jedinečného a neopakovatelného představení, v němž se na jednom pódiu po dlouhé době setkali kmenoví členové Monty Pythonova létajícího cirkusu Eric Idle, Michael Palin, Terry Jones a Terry Gilliam. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (34)

mortak 

všechny recenze uživatele

Pythonové věděli, že jenom opakovat scénky, které zná každý nazpaměť, by skončilo průšvihem, a protože Life of Brian je především namířen proti bigotním strážcům čistoty, kteří vykastrují a sterilizují jakýkoliv příběh, hudbu, knihu, film, historii i náboženství, aby pak stáli s klackem v ruce a mlátili každého, kdo nechce přijmout jejich verzi, rozhodli se, vzhledem k prostředí, zvolit kód hudební. A ten mix těch všech hudebních žánrů a směrů je opravdu geniální a vysmívá se všem těm patetickým slavnostním koncertům a počest toho a toho oslavence (v Česku v nich už po dlouhá desetiletí vyniká Karel Gott), a ač nechává prostor pro vzpomínky, ač musí pochopitelně zaznít Always look on the bride side of life, není jen odleskem staré slávy, ale svébytným hudebním převedením filmu. ()

Fr

všechny recenze uživatele

Komediální oratorium inspirované M.P.: Život Briana..... Sólisté, obrovský sbor, orchestr BBC, občasné zpestření ,,dědkem“ M.P. (oni se neurazí) a muž jménem Brian, který přišel na svět ve špatnou chvíli na špatném místě. To je jako by u nás někdo vzdal poctu Divadlu J.Cimrmana. Jejich nejslavnější hře…….. (dosaďte si sami). Umělecká hodnota VELIKÁ! Ale dívat se na to nedá! Sorry! Je jedno, že jsem fanatický obdivovatel ,,muže jménem Brian“. Tenhle jistě velmi zajímavý nápad jde kapku mimo mě, ale jistě si své publikum najde nejen v Británii. Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Nevím co je ORATORIUM. 2.) Od Monty Python sjedu všechno, i kdyby se tam mělo jen zpívat. 3.) Dokážu opěvovat cokoliv, třeba botu. 4.) Byl jsem zrozen při opeře (a dokážu při ní i zemřít). ()

Reklama

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Unikátny zážitok. Aj keď nie ste skalní fanúšikovia opery, muzikálov a vážnej hudby, dajte tomuto dielku 10 minút... alebo 15. Potom vás to chytí a neodtrhnete sa. Naozaj originálny mix spevu, hudby, hovoreného slova, krátkych scénok a hlavne úžasnej výpravy i scény v Royal Albert Hall, kde je viac než očividné, ako náramne si to všetci účastníci užívali - od skvele hrajúcich operných sólistov až po zbory, veteránov a divákov. Krásna pocta k 40. výročiu Monty Pythonovho cirkusu. ()

cogi 

všechny recenze uživatele

Kdybych měla klobouk na hlavě, tak bych ho asi smekala celých 110 minut. Kdo asi není znalec Monty Python nebo aspoň neviděl film život Briana, tak to asi nebude stejně cítít. Každopádně chválím skvělý výběr zpěváků, neubrali na "kráse" příběhu, vtipu apod. ... doplnění velkým orchestrem a všechno kolem bylo třešničkou na dortu. Lépe oslavit 40. výročí založení skupiny nemohlo být ani vymyšleno. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

...a osmého dne pravil "Budiž Sranda." Je fér říct, že někoho, kdo není přímo zaníceným montypythonským fanouškem, Mesiáš zřejmě tak mocně neosloví. Ale pro nás, kteří chápeme Monty Pythona jako zástupný symbol pro určitý druh pokřiveného pohledu na svět a tento pohled sdílíme, je to dar z nebes. Bez ohledu na to, zda patříte k sandalistům nebo tykvitům, si tuto patetickou mši zasvěcenou řízenému hovadismu užijete. Not the Messiah! je mnohem, mnohem víc než jen jevištní ztvárnění Života Briana a hudba Johna Du Preze není jen doprovodem ke známým dialogům. Sama o sobě je novým výrazovým prostředkem srandy. Někdy si formou parodie ustálených klišé pohrává s posluchačskou zkušeností, aby ji překvapila na nečekaném místě. Jindy operně předimenzuje Idleovy hovorové dialogy. Hádku Briana a jeho matky, výsměch Pilátovi, odsudky Římanů či patetickou zaslepenost Brianových oveček, to vše (i podstatu vtipu situace) přesně rozeznáte z melodie i za předpokladu, že neporozumíte textu. A jako každá prvotřídní parodie má i Mesiáš dost sil stát na vlastních nohou. Chvalme Erica Idlea, neboť on ví, co činí. 100% ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama